Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Babka z piasku

Jak szybko posprzątać mieszkanie

Polecane posty

Gość Babka z piasku

Macie jakiś sposób? Obecnie siedzę na kafe jak widać :D i jeszcze mam zamiar siedzieć godzinkę, a za 3 godziny przyjeżdża do mnie ciocia i chciałabym się "wyrobić" ze sprzątaniem. :) No to tak: mam nieumyte gary ze śniadania, na blacie kuchennym różne okruszki i "bibeloty" typu słoik z kawy, chleb itp... :D Nie mam odkurzonego pokoju, przedpokoju, łazienki i kuchni. Jedynie u synów w pokojach porządek :) Podłoga w całym mieszkaniu nie umyta. Mam nieposkładane pranie "stos" na kanapie w salonie. W przedpokoju koło lustra leżą rzeczy najróżniejsze - zbiór rzeczy z różnych części mieszkania :D. Kurze nigdzie nie pościerane, a muszę to robić niemal codziennie bo mam ciemne meble :) Jedynie kibla, prysznica i umywalki w łazience nie muszę myć. Strasznie się zapuściłam :D Jak szybko ogarnąć ten chaos? I w jakiej kolejności najlepiej?

Gość gość
bez sensu - wolałabym od razu posprzątać i później sobie posiedzieć.

Gość Babka z piasku
Problem w tym, że mi się teraz nie chce więc odłożyłam to sobie na za godzinę :) Strasznego mam lenia dzisiaj.

Zamiast siedzieć w necie wez się za robotę.Nie da rady przyspieszyć sprzątania gdy nie robisz tego systematycznie każdego dnia.Nie mówie o odkurzaniu, bo na to potrzeba poświęcić nieco więcej czasu.! Mycie naczyc, wycieranie blatów w kuchni, u mnie to codzienność.NIGDY nie mam naczyń w zlewie!

Gość Babka z piasku
Sprzątam codziennie, no może prawie codziennie. Raz codziennie a raz co drugi dzień i dziś jest akurat ten drugi dzień :D Ale gary z dzisiaj oczywiście :D

Gość gość
A mi się dzisiaj nawet myć nie chciało :D Nawet zębów :D Też mam syf w mieszkaniu, nie jesteś sama...

Gość gość
Ty brudasie... :O :D żeby się nie umyć?...

Gość Babka z piasku
No ok. tylko za co się wziąć w pierwszej kolejności?

Gość gość
za pokój, w którym przyjmiesz gościa i przedpokój. Resztę możesz pozamykać jakby co

Gość Babka z piasku
No bez jaj nikt mi w ciągu godziny nie przyjedzie :D, a poza tym kasy brak :)

Gość gość
umyj blaty, stolik kawowy naczynia, lustro podobno zapach cytryny daje wrażenie czystości i wystarczy psiknąć odświeżaczem a goście myślą że czysto :-)

Gość Babka z piasku
Pozamykać, jakby drzwi były. Drzwi mam do kibla i do pokojów dzieci i do sypialni, a kuchnia, salon przedpokój bez drzwi. Mam takiego lenia że mam ochotę to pranie wywalić z kanapy do sypialni, bo nie chce mi się teraz tego wszystkiego składać :) ,a resztę "bibelotów" ukryć w szafie :D, choć i tak ogarnianie tego mnie nie ominie :)

Gość Babka z piasku
Kibel był myty i łazienka też, na szczęście :)

Gość gość
poupychaj w szafkach i udawaj ,że masz posprzatane

Gość Babka z piasku
Bajzel mi rośnie z minuty na minutę :O :D pies wytaskał jakieś plastiki z kosza a młodszy syn rozrzucił klocki i puzzle w salonie... Pewnie będę go mobilizować, żeby to stąd zabrał, a to też trochę potrwa :D Masakra.... :O Kto ma dzieci to wie jak sprzątanie codzienne wygląda. Zazdroszczę tym co nie mają takich bajzelowiczów pod jednym dachem. Jakie to musi być piękne, że wystarczy codziennie umyć gary, pościerać kurze i odkurzyć :)

Gość Babka z piasku
Bajzel rośnie, a mi się nie chce ruszyć tyłka sprzed kompa :D takiego lenia dawno nie miałam... :)

Gość Babka z piasku
Dobra chyba będę chyba ogarniać, bo powoli mnie frustracja zaczyna dopadać jak rozglądam się w około :D

Gość Babka z piasku
Dobra chyba będę ogarniać, bo frustracja mnie zaczyna dopadać jak rozglądam się w około :D

Gość Babka z piasku
Nawet komp odmawia już współpracy jak widać :D

Gość gość
Najwyższa pora, bo "za godzinę" zaczyna już mijać :)

Gość perełkowa ja
A jak mnie się może nie chciec, masakra. Rano przed pracą pościeliłam, pochowałam ciuchy, o tyle dobrze, ale przydałoby się mycie podłogi. Dobrze, ze chociaż zmywarka mi gary zmyła i teraz po pracy tylko je wypakuje, ale najgorsze jest to, ze muszę isc gotować obiad, jak ja nie znoszę gotować.