Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto pracowac

Polecane posty

Gość gość

czy lepiej siedziec w domu ?

Gość Gosciwita
Pytasz jako matka? Uwazam,ze warto praciwac i realizowac takze swoje ambicje inne niz bycie mama. Dziecko szybko idzie do przedszkola,szkoly a matka wtedy czuje sie jak kura domowa, bezuzyteczna. Mysle,ze nawet w oczach meza moze jako beztna wiele stracic. Takie czasy,ze i kobieta ma obowiazek lozyc na stworzona rodzinke.

Gość gość
Warto to ustawić się w życiu i wyjsc za zaradnego mężczyzne który zarobi na dom. Ale co wy możecie o tym wiedzieć? Nić ! Bo macie nieudaczników za mężów! I z*********ćie na 2 etaty w domu i w parszywej robocie.

Gość gość
i zawsze bedziecie zazdrosne,że jakaś koleżanka, sasiadka czy znajoma siedzi w domu, a wy bedziecie opowiadac jak to się w robocie rozwijacie i ,że praca jest wasza pasją:O

Gość gość
nie sadz po sobie, to ze ty nie masz szans na ciekawa, ambitna i dobrze platna prace nie oznacza ze kazda tak ma. Wspolczuje ograniczonych horyzontow jesli szczytem twoich ambicji jest jak najdrozsze sprzedanie swojej d**y.

Gość gość
Nie warto pracować!

Gość gość
szkoda by mi było zrezygnowac z pracy. maz jakos kiepko nie zarabia, bo ok. 5 tys. Ale moje 3 tys. to też jest coś. Odkladamy na porzyszłość, bo na emerytury od panstwa nie ma co liczyc. Gdybym nie pracowala, bylibysmy zdani na ulomny zus kiedys. Moja praca ma dobre i zle strony. Nie pracuje jakos dlugo, choc czasem zdarzy sie weekend pracujacy. ale ogolnie to 8h dziennie. Mam blisko (pol godziny autem), dogodne godziny. Czesto jestem zla na ta prace, ale z druiej strony ciesze sie, ze ja mam i staram sie nie narzekac. Gdybym zrezygnowala (bo podobno wg kafe nie warto praowac), mialabym wreszcie czas dopiescic ogrod, warzywniak bylby bardziej zadbany, dom lepiej wysprzatany, wszystko byloby prostsze, ale... gdzie ta niezaleznosc? poczucie wlasnej wartosci bez wzgledu na to, co sie stanie?

Gość gość
jak dla mnie warto tylko wtedy gdy albo ma sie prace ktora sie lubi albo gdy sie duzo zarabia a poza tym to tylko dlatego aby z glodu nie zdechnac

Gość gość
Ja sie mega nudze w domu, nie wiem co ciekawego jest w ogladaniu telenowel, siedzeniu w necie czy zakupach. Nudy jak ch...

Gość gość
Moja kuzynka wyszła za adwokata i co normalnie pracuje mają dziecko (2 lata). Ona twierdzi że nie wyobraża sobie życia bez pracy którą kocha.

Warto pracować jak się ma wartościową pracę ;) I tu nie tylko kasa jest wyznacznikiem. Akurat mam ten komfort, że pracuję jak mi praca odpowiada, więc chwilowo nie pracuję, bo w starej pracy już wszyscy schizują tak się popieprzyło, to na przeczekanie jestem na bezpłatnym i jak się nie unormuje to nie wrócę, jak znajdę coś lepszego to oczywiście pójdę, ale na byle jaką pracę to mi szkoda czasu :) Nadzieja w przyszłorocznych wyborach, jak przegra obecna partia to jest szansa, jak wygra to w doopie :o Jest tyle ciekawych rzeczy w życiu poza pracą :)) Oczywiście jeżeli ktoś sprowadza bycie w domu do gotowania, prania i sprzątania i tak całą dobę, to niestety szybko popada się w frustrację,ale jak ktoś się przy tym dobrze bawi, rozwija to wtedy naprawdę szkoda życia na beznadziejną pracę.

Gość gość
warto pracowac ja w pracy odpoczywam od domowego kieratu

Gość gość
ja pracuje normalnie na etat. Ale był czas, że nie pracowałam (ok. pół roku). Nie mielismy wtedy dzieci. Nie wiem skad te wasze wpisy o telenowelach i nudzeniu się. Ja nie siedziałam ani minuty bezczynnie. Wtedy miałam porządny ogród, dużo warzyw, robiłam mase przetworów, cwiczyłam, biegałam, załatwiałam różne rzeczy, pomagałam mezowi w pracy