Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julitkaabcd

Ksiądz tajemnica spowiedź rodzice

Polecane posty

da się wyczuć jak cie dom rodzinny doprowadzil do stanów nerwicowych . Łamanie praw dorosłego człowieka robi swoje . Nie przeczytałam całego tematu, ale autentyczny obraz wystawiasz KK i ortodoksyjnym katolikom do czego potrafią być zdolni ryjąc psychikę własnym dzieciom. Współczuje ci autorko życia w niewoli pod dyktando rodziców wielce bogobojnych katolików . To co opisujesz to podchodzi pod paragraf ,nie wspomnę już o tajemnicy spowiedzi no ale akurat posteowanie księdza mnie nie dziwie, żadna nowość, oni są bezkarni

Gość Julitkaabcd
Kto mi zrył psychikę? Jeśli już miałabym kogoś o to posądzić to internałtów, najpierw osądzając moją rodzinę o znęcanie się nade mną, o trzymanie w niewoli i inne dyrdymały, a potem wyzywając mnie od najgorszych i życząc mi nie powiem co w d***e. Pomyśl znaim napiszesz i przeczytaj dokładnie, kto tu jest tym złym, bo jeslli ktoś jest myślący to na pewno wywnioskuje to z wpisów powyżej.

Gość gość
" zbyt odbiegacie od mojego poziomu intelektualnego" i to jest właśnie ta Twoja dobroć, uprzejmość... kolejna pseudokatoliczka co ubustwia ksieży a nie Boga i ma się za cud natury. o jakim poziomie intelektualnym piszesz? bo chyba nie masz na myśli racjonalnego myślenia czy choćby ortografii??

Ojj kochana , najwyraźniej oprócz znajomości Biblii nie raczyłaś zapoznać się z Kodeksem . To co opisujesz to jest karygodne , to jest łamanie praw człowieka i forma znęcania się nad tobą!!popatrz jak tu jęczysz na własnych rodziców jak oni cie traktują, jakie kary i szlabany nakładają, do czego jesteś zmuszana.Jaikie masz ograniczenia, zakazy. To podlega pod paragraf. Poraz kolejny udowadniasz ,ze katolicki nie znają prawa polskiego , i tylko umniejszasz własna inteligencje zaprzeczając temu. Nie zyje się Biblia bo Biblia w realny swat cie nie sprowadziła a zrobiła z twojej rodziny horror w życiu domowym jaki ci fundują

Gość Julitkaabcd
Ja nic takiego nie pisałam. To nie ja, to nie są moje slowa. To ktoś musiał za mnie pisać. NAde mną nikt się nie znęcał w rodzinie, to nie moi rodzice, ja ich nie znam, nie wiem o kim mowa. nie wiem w ogóle o co wam chodzi,

Gość gość
ty jestes zdenerwowana tym jak my traktujemy innych ?! A ty to niby co !!!!!? Uwazasz ze sprzataczka jest z patologicznej rodziny !!! Tak od teraz wszystkie sprzataczki sa z patologicznej rodziny !! Nie wierze !! Jestes tepa i prozna !! Strzel se w ten pusty leb !! Taka z ciebie wierzaca i kochajaca Boga a bluznisz tutaj na wszysykich ... Jestes p**********a !!! Zal mi takich ludzi jak ty!!

Gość popieram autorkę
a ja ją rozumiemdoskonale, ja także kocham moich rodziców nad życie, mieszkamy z nimi wraz z mężem, i to co powie mój ojciec jest świętsze niż to co powie mój mąż, wiem trochę łamię tu zasadę biblijną ale ja ich tak kocham i mam taką wdzięczność do nich że mnie w głębokiej wierze wychowali że nawet mąż nie jest w stanie na mnie wpłynąć mieć takich rodziców to dar mam nadzieję że mąż jednak pójdzie po rozum do głowy i dojdzie do wniosku że najlepsze dla mnie i dla niego będzie to co nam doradzą moi rodzice i że przestanie gadać o rozwodzie jaki byłby wstyd w rodzinie, nawet nie chcę myśleć wyobrażacie sobie że on w niedzielę wolałby pójść na spacer nad rzekę niż do kościoła? aha i taka wstydliwa sprawa, może mi poradzicie, ja bym chciała już mieć dzieciątko, mąż twierdzi że za wcześnie, oboje mamy po 22 lata, mama mi doradza żebym poszła z mężem się pokochać (bo na razie to jesteśmy białym małżeństwem) w dni płodne, co myślicie?

Pisałaś, to są twoje słowa. Pisałaś ,ze przez rodziców i księdza masz lęki, odechciewa ci się żyć, przez tą sytuacje z jaką się zmagasz To co opisywałaś jak cię traktują, jakie szlabany nakładają na DOROSLA OSOBĘ, jak niepozwalaną zamykać drzwi, jak cię ojciec odwozi i dowozi do twojej pracy bo musi mieć pełna kontrole nad tobą, nie pozowlają wychodzić bez ich zgody gdzie byś chciała, to jest łamanie praw człowieka i znęcanie się i wiele wiele innych twoich opisów o tym swiadczy. Wyszlas poza choryzonty oprócz biblii? robisz z siebie dosyć ograniczona intelektualnie Po raz kolejny udowadniasz ,ze katolicy idealnie potrafia się wypierać temu co nie wygodne i zdali sobie sprawę ze pogrążają się jeszcze bardziej ,stąd twojej wycofywanie. Dostajasz lęków i nerwicy przez twoja rodzine i kler , zatraciłaś przez to chęć do życia a teraz się wypierasz? ok, udowodniłaś to co wiedziałam o bogobojnych obłudnikach Możliwe ,ze to prowo no ale fanatyczni katolicy i ksieza często mają taki stosunek do swoich

Gość gość
myślimy, ze już Julitka lepsze provo pisze niż Ty. za bardzo mieszasz - tu rozwód, tu dziecko, nawet poschizowani katole tak nie piszą.

Gość Julitkaabcd
Jeśli już jesteście po ślubie to jaknajbardziej powinniście się postarać o dziecko. Powodzenia i z góry gratuluję.

Gość gość
nastepna idiotka sie napatoczyla ... Bezmyslna autorko a co powiesz na temat g****u dzieci przez ksiezy ?? Jakie masz na ten temat zdanie ?? Prosze wypowiedz sie niezdaro zyciowa ... Kompletne dno z ciebie .... Dno dna i 3 metry mulu !!!

Gość Julitkaabcd
Toksyczna kobito, tłumaćże Ci po raz ostatni! Pisałam tak na początku tylko i wyłącznie o jednej sytuacji, związanej ze spowiedzią. Tamto mnie męczyło, przez tamto miałam lęki, bo faktycznie przez to, że prawdopodobnie ksiądz klepał moje grzechy byłam ograniczana. Na początku było to uciążliwe, ale później zrozumiałam, że to dla mego dobra i z troski o mnie. NIc złego mi się nie działo. Otwarte drzwi w pokoju to taki horror? A co za różnica? To, że wy jesteście grzesznikami i musicie mieć zamknięte, żeby niewiadomo co tam za nimi robić to już nie mój problem, tylko wasz. Wy będziecie z ato odpowiadać, nie ja. To że mnie ojciec odwozi do pracy to takie zle? Nie chcę, żebym się przemęczała, tym bardziej, że taraz zimno jest, to teraz mnie wozi. Każdy by chciał, żeby jego rodzice urywali się z pracy specjalnie po to, żeby jechać po własne dziecko, ale nie wszyscy mają takl dobrze jak ja, bo nie wszystkim poszczęściło się urodzić w rodzinie pełnej miłości i szacunku do wszystkich. Odczepcie się od kościoła i od ksieży, oni w przeciwieństwie do was nie są grzesznikami i na pierwszym miejscu będą w kolejce do nieba, a wy, nawet w tej kolejce nie staniecie, bo św. piotr od razu was przekieruje do piekła.

Gość Julitkaabcd
G***t przez księży? Pierwsze słyszę, a jeśli już coś przypadkowo obiło mi się o uszy to uważam, że to bzdura. Musiał wymyślić to ktoś waszego pokroju, ktoś kto nie nawidzi kościoła i Boga i próbuje zniszczyć wszystko, zniszczyć cały ten katolicki świat, tylko po to, żeby udowodnić, że szatan ma władzę. Ale szatan ma władze nad słabymi ludźmi, bo silni nie dają się omotać i wiedzą co jets dobre.

Gość popieram autorkę
nie prowo, mój mąż mówi mi o rozwodzie, ja nawet nie dopuszczam takiej myśli do głowy, jestem dobrą żoną, córką, dbam o dom i niego, o rodziców, dziecko wypełniłoby nasz związek, no po co braliśmy ślub w takim razie?? aby łazić nad rzekę?? ja mogę pójść od czasu do czasu ale moglibyśmy chodzić także z dzieciątkiem w wózku moim zdaniem najwyższa pora a ten się ciągle mnie czepia że zdanie rodziców jest dla mnie najwazniejsze no jak ma być nienajważniejsze, ja tego nie rozumiem mówi że chyba nie dorosłam do roli żony, że jestem jak dziecko i chyba dobrym wyjściem byłby rozwód ja i moja rodzina rozwódów nie uznajemy Julitka ale mąż nie chce, a mama doradza zajście w ciążę w tajemnicy, to kłamstwo bedzie wobec męża ale z drugiej strony wiem że mama chce dla nas jak najlepiej

Gość Julitkaabcd
A czy uprawiacie już seks? Bo wiesz, że uprawianie seksu w celu innym nie zapłodnienie i rozmnażanie to grzech śmiertelny? Także zanim to zrobicie to porozmawiaj powaznie ze swoim mężem, może zrozumie, a jesli nie to podaj mi jego nr telefonu albo email, postaram się z nim porozmawiać na ten temat i myślkę, że uda mi się mu przetłumaczyć co jest najwazniejsze w życiu.

Gość gość
matko jaka obłuda! nie wypełniacie prawdziwie Bożych nakazów czyli seks, wasze małżenstwo jeszcze nawet nie jest ważne i możecie dostać rozwód kościelny... do tego mąż ma rację - nie dorosłaś do roli żony. dla żony to mąż jest najważniejszą osobą w życiu, rodzice schodzą na drugi plan. to nie znaczy, ze masz nie brać ich zdania pod uwagę ale PRZEDE WSZYSTKIM zdanie męża. Przemyśl, czy faktycznie jesteś gotowa być żoną... to, ze nie uznajecie rozwodów nie znaczy, że jak chłopak złoży pozew to sąd mu rozwodu nie da...

To po jaka cholerę przez tyle stron biadolisz, lamentujesz i uskarżasz się nad sowim nieszczęsnym losem jaki przez rodzców masz fundowany. Moje dzieci zamykają się w swoich pokojach , grzesznikami nie są bo nie należą do żadnej sekty, wiary i cale szczęście nie będą popełniać przestępstw w tym łamaniem praw tak jak twoi rodzice tego dokonują. Jesteś ograniczona napisałam z tego powodu, ponieważ to co opisujesz zahacza pod paragraf i formę znęcania się and tobą, nie znasz w ogóle swoich praw człowieka , tylko Biblie i tyle . Meldować się co pare minut i zdawać raporty co robiłaś w pokoju , zmuszanie do sprzątnie kościoła, zmuszane przepisywanie biblii i grozby to są czysto przemocowe zachowania wobec doroslej osoby Ty jako katolik tego nie rozumiesz ,ze to zakrawa o przemoc, dlatego się nie dogadamy bo jesteś oderwana od rzeczywistoci , nie znając Konstytucji Bardzo , ale to bardzo negatywny obraz swojej rodzinie i kościołowi przez ten temat wyłoniłaś do czego potrafią być zdolni do swoich wiernych i do własnych dzieci. Poraz kolejny udowiodniliscie tym tematem ,ze takie rodziny duchowne jak postępują do swoich najbliższych i do czego sa zdolni . Wizerunek i zachowanie księdza jakie tutaj opisalas poniżej jakiejkolwiek krytyki, lecz najwyraźniej to standard, nic nowego

Gość popieram autorkę
nie uprawialiśmy, jesteśmy białym małżeństwem mąż się nie zgodzi na podanie nr telefonu albo maila ja podejrzewam że on wcale nie jest taki bogobojny jakiego udawał:( ostatnio zaczęłam go obserwować i wyszło że do połowy października tylko 2 razy odmawiał ze mną pacierz wieczorem i był tylko raz w kościele bo musi zrobić to, tamto, choć próbuje go tłumaczyć, w sadzie troche jest roboty, przy zwierzetach przyszła mi na myśl taka myśl ze on może się ożenił ze mną dla pieniedzy mego ojca?

Gość popieram autorkę
gościu dlaczego obłuda, dla mnie seks małżeński ma na celu prokreację, jesli mąż nie chce dziecka to mam z nim pójśc do łóżka?? oszalałaś chyba

Gość Julitkaabcd
To niech on się do mnie odezwie jak będzie mial ochotę i chęci do zmiany julita.ch@o2.pl Nie możecie tak dłużej żyć, bo będziecie isę męczyć ze sobą. Toksyczna kobito- było mi źle to narzekałam, teraz mam nauczkę i wiem, że choćby się waliło i paliło to do was nie można po poradę. Dlatego zminiłam frąt i od tej pory ja udzielam rad i wspieram psychicznie wszystkich potrzebujących.

"""Odczepcie się od kościoła i od ksieży, oni w przeciwieństwie do was nie są grzesznikami i na pierwszym miejscu będą w kolejce do nieba"""" ­­­
Ooo?/ kolejny dowódd obłudy i zakłamania autoreczki :D Kościół i ksieza nie są grzesznikami?? a no faktycznie posiadanie status księża i tkwienie w instytucji kościelnej od razu daje ci miano nie bycie grzesznikiem, jakże to piękne i cudowne. Jakże się ciesze ,ze wszelakie skandale pedofilskie kleru , udział pedfili w sutannach w j***aniu dzieci tez daje im odgórne pierwszeństwo w kolejce do nieba Cudowna postawa katoliczki zaślepionej w idealność kościoła i księża. Oni grzesznicy? gdzie tam? jakze ksiądz może być grzesnikiem rypiąc dzieci ,jakze koledzy mogą być grzesznikami zahcowując zmowe milczenia? jakże kosciol może być grzesznikiem dając praw do lamania tajemnicy spowiedzi? o grzechu przecie zmowy nie ma

Gość gość
no i mamy dowod na to ze albo to prowo albo autorka jest zdrowo p******a !!! To cos ci opowiem , w mojej miejscowosci mieszkal mlody chlopak , kasy mial jak lodu bo jego rodzice bogaci , byl jedynakiem , kochany przez rodzicow baaaardzo , dobrze sie uczyl , byl przystojny , mily ... Mial 18 lat gdy dopuscil sie ogromnego grzechu , ktorego nawet ja nie popieram ... Z jednej strony oczywiscie doskonale go rozimiem i wiem ze gdybym byla na jego miejscu to prawdopodobnie zrobilabym to sao mianowicie ... Odkad skonczyl 8 lat stal sie ministrantem ... Przez kolejne 10 lat az do uzyskania pelnoletnosci byl gwalcony przez swojego ksiedza. Chlopak nie wymyslil sobie tego gdyz przeprowadzono obdukcje i faktycznie wyszlo ze byl gwalcony , ale ta piepszona katolicka mafia musiala zatuszowac cala sprawe i chlopak poszedl do wiezienia na 15 lat !!! W dniu swoich 18 urodzin zakradl sie na parafie i zadal ksiedzu 37 ciosow nozem .... Jak wiadomo ten diabel zmarl ... Chlopak sam zadzwonil na policje .... Oskarzono go o zabicie z motywem kradziezy ... Chociaz nic nie zginelo a jak wspominalam na poczatku byl tzn jest on bardzo bogaci ..... Tak wiec nadal uwazasz ze zawsze wina stoi po stronie tych slabszych ?? Po stronie dzieci ?? Bo wedlug ciebie ksieza sa niewinni ?!.... To piepszeni zboczency!! Ale na nich przyjdzie kara !!

Gość gość
hmmm obłuda to kościół, nie uczyli Was naturalnych metod planowania rodziny? księża teraz już twierdzą, że można uprawiać seks dla przyjemności tylko bez antykoncepcji, a nie tylko do prokreacji. Wy już chyba same nie wiecie jakimi zasadami się kierujecie??

Gość popieram autorkę
Julitka no nie wiem czy mu powiedziec aby sie do ciebie zwrócił po poradę, i tak jest między nami nie najlepiej co do rozwodu to mama mówiła że jak ja się nie zgodze to on rozwodu nie dostanie a ja się nie zamierzam godzić gdyby poszedł do sądu, zresztą pewnie chce mi tylko utrzeć nosa i stroi sobie żarty

""Dlatego zminiłam frąt i od tej pory ja udzielam rad i wspieram psychicznie wszystkich potrzebujących""" Ty lepiej trzymaj się z daleka od wspieranie ofiar pedoksiezy , które je na legalu pod przyzwoleniem kleru bałamucili. Jeszcze sobie te skrzywdzone dzieci życie będą przez twoje ideologie odbierać, wmawiając im ze kościół i ksieza nie są grzesznikami, oni grzechu nie poelniaja, w przecwienstwie do nas ,do nieba maja pierwszonstwo wstępu , nie my grzesznicy ,które sprowokowali pedofila klsiedza do czynow karygodnych :o No ale zapewne dla ciebie tez to jest tradycja kościelna, tak jak lamanie tajemnicy spowiedzi, i wywarzanie drzwi od pokoju, meldowanie się co kilka minut, o grzechu mowy nie ma :/ normalka

Gość Julitkaabcd
Aj tam, jestesmy z dwóch różnych światów, a że głupszym się ustępuje to ja wam schodzę z drogi. Róbta co chceta, jak to mawiał nasz ksiądz Janusz na plebanii. I jeszcze moje ulubione przysłowie: głupich nie sieją, sami się rodzą.

Gość Julitkaabcd
Toksyczna kobito, mówiłaś coś? Bo coś mi w uszach pierdziało, ale nie mam pewności czy to Ty, czy może bocian sra na dachu.

Gość gość
matko, a Ty jesteś dzieckiem, ze takich podstaw nie wiesz i wierzysz niedouczonej mamie? to, że się nie zgodzisz nie ma nic do rzeczy, oczywiście, że on dostanie rozwód! tyle, ze wtedy często jest więcej rozpraw rozwodowych, gdybyś się zgodziła to po jednej nie byłoby małżeństwa. xxx Julitka pewnie przydupaska Michalika i uważa, że to nie księża gwałcą - oni tylko chodzą z fiutami na wierzchu a grzeszni, bezczelni i napaleni 8 letni chłopcy się na te fiuty nadziewają, ksieża nie mogą ich zrzucić, biedacy :( więc na pewno pójdą do nieba, a ci mali napaleńcy co wykorzystują seksualnie księży będą się smażyć w piekle! prawda Julitko?