Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka dręczy mnie psychicznie nie daje rady PROSZE POMOZCIE MI

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wyglada tak: moja mama zaszla w ciaze gdy byla na 1roku studiow nie skonczyla ich, nie wiem kto jest moim ojcem. Ma teraz innego, moj ojczym patologia eh ma z nim dwojke dzieci, mam brata i siostre niepelnosprawną. Jestesmy biedni, ciagle klotnie, z ojczymem nie gadam, wychodze rano do szkoly (mam 16lat) i wracam wieczorem. Matka ma mi chyba za zle, ze zyje a ona nie skonczyla studiow i zyjemy jak zyjemy. Ciagle mnie obraza, nazywa debilkką, leniem, wylacza korki bym nie siedziala przy kompie. Dobrze sie ucze ale ona ma to w d***e. Probowalam z nia pogadac ale po chwili spokoju jest to samo. Co robic? Jak z nią pogadac? Chcialam uciec albo podciąc sobie zyly moze wtedy by mnie kochala jak corke a nie traktowala jak smiecia. Prosze o porady, nie mam do kogo sie zwrocic

Gość gość
Może z pedagogiem albo psychologiem szkolnym możesz porozmawiać? Dlaczego nie rozmawiasz z ojczymem? Masz inna rodzinę?

Gość gość
Ojczym lubi wypic :( nigdy sie nie lubilismy. Matka przy kazdej okazji gdy jest zla wyzywa sie na mnie :( ostatnio z nią rozmawialam, zeby z ojczymem sie klocila a nie on sie drze na nią, a potem ona na mnie. Przeprosila i dzis to samo. Kazała mi w********ac z domu bo jestem leniwa, ze nic w domu nie robie (a robie), o wszystko sie czepia. Raz jej powiedzialam, ze mogla mnie nie rodzić albo oddac do domu dziecka. Nic nie powiedziala

Gość Biniaaa
Frustratka twoja matka,żal.

Gość gość
Ech to wcale Cię nie pocieszy ale jeśli Twój ojczym ma problemy z alkoholem to Twoja mama niestety ale jest wspoluzalezniona, to też jest choroba , odreagowuje swoje złości na Tobie, a to źle. Jak odnosi sie do Twojego rodzeństwa?

Gość starowinkaa
dobrze, że choc teraz właczyła korki i masz prąd to możesz się tutaj poużalać

Gość gość
Mój brat jest niepełnosprawny a siostra ma 8lat i na mnie sie wyzywa

Gość gość
Masz z kim porozmawiać? Babcia? Ciotka? Ktokolwiek dorosły?

Gość gość
masz może gg, chciałabyś pogadać?

Gość gość
ile jeszcze nieszczęść wymyślisz, nieźle ci idzie

Gość gość
Dlaczego wymyślać? Akurat takie rodziny zdążają sie bardzo często. Dla dziewczyny to może być wielki problem. No ale oczywiście najlepiej skrytykować

Gość gość
na kaffe więcej ściemy niż na prawdę szczerych wypowiedzi a najwięcej młodzieży, która wymyśla niestworzone historie i niestety czasami nie wiadomo czy osoba z drugiej strony szuka wsparcia czy robi jaja.

Gość gość
Dlatego zawsze zakładam że ktoś szuka wsparcia, żeby głupim pisaniem nikogo nie skrzywdzić.

Gość gość
i dlaczego autorka zamilkła, czyzby wyczerpały się tematy, a ludzie tak chcieli pomóc