Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znajoma twierdzi ze zaszla w ciaze w taki sposob

Polecane posty

Gość gość

Uprawianie seksu w dzień przed miesiączką ( czyli dni niepłodne) okres trwał ok 4 dni i niby plemnik może żyć w ciele kobiety do 7 dni, czyli po okresie nastąpi zapłodnienie nowej komórki i ciąża? Czy to możliwe?

Gość gość
Niemożliwe. Pęcherzyk potrzebuje ok. 10 dni, żeby urosnąć na tyle by pęknąć. Zaczyna rosnąć najwcześniej od pierwszego dnia cyklu.

Gość gość
Poza tym plemnik nie przeżyje tyle w krwi.

Gość gość
ja tam nie wiem ale ja zaszłam w ciąże 3dni przed miesiączką !!! Starałam się 7 miesięcy w dni niby płodne kochaliśmy się po 3razy (haczyki stawiałam w kalendarzu :) )i nic a jak maż wyjechał raz na 3 tyg i przyjechał na moje urodziny i wtedy bach...i to musiało być wtedy bo tylko raz było...w szoku byłam!!!

Gość gość
A miesiączkę dostałaś w terminie?

Gość gość
"tylko że istnieją wyjątki " W podanym przez Ciebie linku są same bzdury. Nikt tutaj nie twierdzi, że owulacja jest w połowie cyklu. A obserwacja sluzu to za mało na wyznaczenie owulacji.

Gość gość
miesiączki już nie było po tyg lekkie plamienia tylko

Gość gość
Wiec nie zaszłaś w ciążę 3 dni przed miesiączką. Przesunęła się owulacja, gdyby nie było seksu to i miesiaczka przyszłaby później.

Gość gość
ale te plamienia to zapewne plamienie implantacyjne

Gość gość
a miesiączki miałam baaaardzo regularne....mam ciotke ginekolog i mówi że już nie takie rzeczy słyszałą/widziała, ponoć i są wyjątki że podczas miesiączki

Gość gość
Ale nie przed miesiączką, która była normalną miesiączką, a nie krwawieniem innego typu. 🖐️

Gość gość
Można zajść w ciążę podczas miesiączki, ale nie przed.

Gość gość
Moja kolezanka to samo. Wyliczala sobie dni plodne, ustawiala przypominajki w telefonie. I sie starali dluuuuugo. Kiedys z ciekawosci kupila sobie testy owulacyjne i jakie bylo jej zdziwienie kiedy okazalo sie, ze nie jajeczkuje wtedy kiedy "powinna" :D Zaczela wtedy sie monitorowac na serio i zaszla w ciaze wtedy kiedy "normalnie" powinna miec dni nieplodne ;)