Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dzisiaj na obiad Rodacy

Polecane posty

Gość TeTeRetETE
Kopytka z sosem grzybowym i rosół ( mąż zrobi:)

Dzisiaj mamy gości na obiedzie :) dlatego już nie śpię :p będzie zupa grzybowa, na drugie ziemniaki, buraczki domowe i trzy rodzaje mięsa tzn schabowe, roladki drobiowe z nadzieniem czosnkowym i rolady z wołowiny i sos :) A potem do kawy tort orzechowy, sernik z brzoskwiniami i bezą i ciasto cappuccino...poza tym jeszcze krokiety, barszcz z tytki, sałatka "grecka", udka z piekarnika, sałatka warstwowa...i to tyle :) Idę gotować

Gość gość
Kurczk karry i pieczone ziemniaczki...plus surówka

Gość gość
Paneer makhni i chapatti.

Gość gość
Dzisiaj sobie robię bitki cielęce w sosie kalafiorowo-śmietanowym, rwany kalafior duszony w śmietanie, z ziemniakami i kaszą jeczmienną, do tego na pierwsze grochówa po wojskowemu robiona z chlebem razowym żytnim i surówka z kiszonej kapusty z koprem, rozmarynem i kminkiem :)

Gość gość
obowiązkowo rosołek, roladki drobiowe z serem i pieczarkami, puree i sałateczka

Gość madziamk
Jak robisz ten kalafior w smietanie ?

Gość gość
Ja cały tydzień gotuje w niedzielę jemy w mieście mam odpoczynek od garów :)

Gość 1gosc
my caly tydzien jemy na miescie wiec w niedziele gotuje ogorkowa i dorsz smazony

Gość gość
Bardzo prosto. Kalafior urywasz tak jak podjadanie surowego, małe kawałki z obrzeża, śmietanę gęstą i trochę wody by się nie zważyła, na małym ogniu pod przykryciem. Delikatnie i ciągle mieszając. Kawałki kalafiora będą miękie. Prosto, szybko tylko bardzo trzeba pilnować. Na patelce robię.

Gość gość
Ja mam dzis Rosól i policzki wołowe po burgundzku mniej wiecej , zmodyfikowałam przepis i powiem tak sa pyszne , ale trochę zachodu przy nich jest ale warto :)

Na obiad poza domem zjem: pizzę z serem i pieczarkami, kebab, chesburgera, hamburgera, chickenburgera, zestaw kebab z frytkami i kapustą, zapiekankę, tortillę. Na obiad w domu który przyrządzi moja służąca będzie 1. Zupa pomidorowa z makaronem 2. Zupa ogórkowa z ryżem 3. Zupa pieczarkowa z makaronem 4. Żurek z białą kiełbasą, grzybami, jajkiem oraz ziemniakami 5. Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 6. Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi 7. Kotlet schabowy, ziemniaki i kapusta 8. Devolay z frytkami, marchewka i buraczki, rarytasek polane sosem chili 9. Leczo z kurczakiem 10.Fasolka po bretońsku z żeberkami 11.Gołąbki w sosie pieczarkowo-pomidorowym 12.Pierogi leniwe na słodko z cukrem 13.Pierogi ruskie z serem 14.Pierogi z serem na słodko 15.Pierogi z borówkami 16.Pierogi z truskawkami 17.Pierogi z mięsem 18.Krokiety z mięsem oraz barszcz czerwony 19.Krokiety z serem i pieczarkami 20.Jajecznica na boczku 21.Owocowo: Banany, Jabłka, Gruszki, Pomarańcze, mandarynki, ananas 22.Jogurty 23.Ciasto bananowe 24.Szarlota 25.Murzynek 26.Ciasto Jadzia 27.Ciasto czarny las 28.Ciasto kopiec z kreta 29.Ciasto Ambasador 30.Ciasto cappuccino 31.Ciasto krówka

Gość gość
Po pierwsze to głupiego hejka robisz nic kostrukywnego a głupia głupota lepiej nieodzywać się po drugie największy zgrzyt ci po wypomnę krówki tylko kieleckie! ze spółdzielni ręcznie robione w papier woskiem pszczelim pakowane, ciepłe muszą być! z samolotu się odbiera paczkę, tam w Kielcach jakieś lotnisko mają i wysyłają na zamuwienie.

Gość madziamk
Spróbuje zrobić tego kalafiora , dzięki:-)

Gość gość
Co to jest patelka? :o

Gość gość
U mnie rosół i roladki wołowe z ziemniakami i surówką ;P

Gość gość
Roladki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem pleśniowym (gorgonzola) mmm... :) niebo w gębie zawsze myslałem ze nie lubie ani szpinaku, ani sera pleśniowego ale gdy raz spróbowałem tych roladek to stwierdziłem ze nie ma nic bardziej pysznego :) Naprawdę polecam :)

Gość gość
Kinga: Ty to wszystko sama robisz?Ciasta,rozumiem z cukierni?

Gość gość
"Kinga: Ty to wszystko sama robisz?Ciasta,rozumiem z cukierni?" Bez przesady. To nie jest tak dużo. Na każdą uroczystość tyle robię, o Świętach to już nie wspominam.

Gość gość
Nie miałam na myśli nic złego.Dla mnie to jednak dużo roboty.

Gość gość
oszczedzac nie umiecie , taka kas na zarcie !

Zupa z soczewicy, z papryką, pomidorami, orzechami włoskimi i z chili, bardzo aromatyczna z dużą ilością przypraw. Na drugie ser camembert zapiekany z dżemem pomidorowym z chilli (własnej roboty), w cieście francuskim + sałatka, na deser kolorowe galaretki (własnej roboty bo nie mogłam znaleźć bez żelatyny). Jako, że jestem chora, pogoda obrzydliwa to nie mam jak wyjść ;/ Przynajmniej w kuchni się pobawię! ;)

Gość gość
Zagubiona, co to jest dzem z pomidorow, tak z technicznego punktu widzenia?

Gość gość
Zagubiona z czym robisz galaretki? Z agarem?