Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy system pada

KTO SIE ZNA NA INFORMATYCE PILNE

Polecane posty

Gość pomocy system pada

kilka dni temu robilam porzadki w laptopie,wiec teoretycznie powinnam miec duzo miejsca ale dzis od rano wyskakuje mi info,ze nie mam miejsca na dysku ani na C ani D:Ouzylam derfagentatora windowsa ale bez skutku.specjalnie programy tez nie daly skutku.p.s.nie po raz pierwszy czyszcze dysk ze zbednych smieci ale czegos takiego jak dzis nie przezylam.scanowanie w cmd na wszelkie sposoby nie daje rezultatu,bo wychodzi ze jest wszystko ok.......to co mam zrobic???czy to jakis wirus???trzeba robic format??

Gość ło jej
cc cleaner i powinno być oki

Gość gość
oproznij pamiec podreczna we wszystkich przegladarkach poza tym sprawdz, czy masz wylaczona opcje hibernacji systemu

Gość gość
możesz też usunąć stare punkty przywracania systemu

Gość gość
Jaka pamięć, jaka przeglądarka? Ma wirusa, który tworzy plik o rozmiarze dostępnego miejsca na dysku a plik nie jest widoczny w eksploratorze. Ccleaner to dobry pomysł.

Gość gość
cleaner tez uzylam,raport ze ok ale po restarcie od nowa to samo:Odlatego mowie,ze czegos takiego to jeszcze nie mialam.juz nie mam pomyslow.komputer nie jest na hibernacje ustawiony.

Gość gość
po czyszczeniu dostaje raporty,ze wszystko co zbedne usuniete a po chwili znowu nie ma miejsca.kasperky tez milczy,skanowanie robilam i jest ok.

Gość ło jej
spróbuj spywer doctor

Gość pomocy pomocy system pada
ok zaraz sciagne tego spyware doctora.ja stawiam na wirus chyba.o k****a a teraz widze obce ikonki na pulpicie czyli wszystko jasne.

Gość ło jej
no to syf na bank jest

ano widze.ikona jak od explorera tylko troche inna i laczy mnie od razu z pobieralnia.pl.a tam, wiadomo co jest.

i dalej nic.to koorwstwo sie niezle ukrylo na dysku widocznie😭

heeelp nic nie pomaga co bym nie robila to po czyszczeniu i restarcie znowu nie ma miejsca na dysku.co mam robic???nie widze zadnych dziwnych procesow,kspersky ok,nawet skanery na zyczenie nic nie wykryly.pojedyncze pliki skanowane online tez czyste.

Gość piękne włosy mam acha
Wstukaj sobie jakieś popularne forum komputerowe i tam szukaj pomocy, zwykle proponują ściągniecie jakiegoś programu do analizy, pełno jest takich forów, np hotfix czy na stronie dobreprogramy.

Gość bzykkk
cofnij system do dnia, kiedy było ok .

Gość gość
jest coś takiego jak combofix:P to załatwi sprawę.

Gość spaślak_
nic nie załatwi bo to jest do usuwania robali i porządkowania rejestru a nie zmiany partycji czy innych operacji na zapisanych danych.

Gość gość
z tego co ona pisze to właśnie problem robali:D wcześniej nie miała żadnych problemów. No i defragmantacje też robiła:P

Gość spaślak_
defragmentacja przenosi dane tak aby byly na dysku ulozone obok siebie bo jak cos nakrasz i kasujesz to robia sie puste obszary pozniej jak cos nagrywasz to nagrywa sie na tych pustych oibszarach i czesc pliku masz np. na zew. obszarze talerzy dyskowych a czesc na wew. przez co komputer wolniej je odczytuje bo dysk sie musi krecic znacznie czesciej czytajac dane. defragmentacja przyspiesza dzialanie ale nie zwalnia obszarow dysku. wczesniej miala ok ale danych przybywa wiec moze ona nie ma robali,wirusow tylko zwyczjnie za mala partycje instalowala, instalowala az zainstalwoala np. kolejna aktualizacaje czy program i brakuje miejsca. dorywczo pomoze zmiejszenie % miejsca na kosz robi sie to klikajac prawy przycisk na partycje w moikm komputerze albo wylaczenie przywracania systemu.

Gość gość
ja używam Wise Disk cleaner.

Gość gość
no, ale pewny nie jesteś:P

Gość spaślak_
czego nie jestem ? tego jak dziala defragmentacja jestem pewny :D i ze w jej przypadku to kompletnie nie mialo znaczenia. to czy ma wirusy czy brak miejsca pewnie ze nie jestem ale on pisze ze ma problem z miejscem a nie dziwnym dzialaniem komputera wiec po co mam zakladac wirusy jesli nawet nie wiem jaka ma wielkosc partycji. combofix jest ok ale trzeba sie umiec nim poslugiwac skoro ona nie podaje podstawowych danych i nie wpadla na to ze moze ma partycje za mala i sie zapelnila to to nie jest program dla niej tak czy owak.

Gość spaślak_
zapomnialem jeszcze napisac ze mozna zyskac oddatkowe miejsce zmniejszajac wielkosc pliku pamieci wirtualnej.

Gość gość
taaa jasne:D tak z dnia na dzień jej się zapełniła:D To tak jak z tym twoim kotem,nikt nie jest jasnowidzem:P idz z nim do lekarza i zrób badania, bo przyczyn moze być wiele.

Gość gość
a z tą pamiecia wirtualną to g***o prawda:D

Gość gość
spaslak widzę, że się znasz ja mam taki problem, od jakiegoś czasu jak włączę coś na yt obojętnie piosenkę film pada net, nic nie działa choć net jest, nie ma problemu z połączeniem sieciowym itp mimo to internet nie działa, dopiero jak zrobię reset to wraca do normy ale na yt wchodzić nie mogę bo pozamiatane, pomóż

Gość spaślak_
nie z dnia na dzien ale jesli zostaje mniej niz xxx to wtedy pojawia sie komunikat i po kolejnej np. aktualizacji miejsca sie zrobilo na tyle malo ze ma co ma. zreszta przyjdzie autorka to napisze ja uwazam ze na 90% powodem jest za mala partycja. a z pamiecia wirtualna to co niby nie tak ? to procentowo zalezne od ramu wielkosc miejsca na dysku ktora jest rezerwowana czyli np. 2GB ma niedostepne zmniejszajac wielkosc o polowe dostaje dodatkowy 1GB wolnego miejsca. przeciez zapelniony dysk nie jest zapelniony tylko pewne sektory sa wylacozne z zapisu np. te na plik stronicowania, na odzyskiwanie systemu,kosz czy inne rzeczy. nie rozumiem dlaczego sie z tym nie zgadzasz bo wg mnie tu nie ma nad czym dyskutowac bo to oczywista oczywistosc. v bylem i dlatego zapytalem bo juz go dosc dlugo lecze sterydami i skutek marny sama sie ostatnio zaczela zastanawiac czy to nie cos innego a jak stawiala diagnoze z tym plazmo cos tam to szukala w encyklopedii,atlasie czy jak to zwac bo dopiero drugi raz w zyciu sie z tym spotkala.widzialem niepewnosc w jej minie wiec zapytalem czy cos nie wiesz na ten temat byc moze po prostu diagnoza byla zla. zwlaszcza ze sam widze ze np. gdy sezon grzewczy zaczalem to ma poprawe tak samo bylo przed rokiem mimo ze wtedy nie mial tego zdiagnozowanego bo nikt tego nie zauwazyl mimo ze objawy byly analogiczne. zwlaszcza ze on od poczatku ma klopoty z roznymi rzeczami i juz z 5 innych chorob mial znalezione wiec moze to nie to. stad moje pytanei nie bede sie rozpisywal bo mi post uzna za spam a autorce od komputera i tak na nic te weterynaryjne rzeczy :D

Gość spaślak_
jak cos wlaczasz na yt to zapisuje sie na dysku w folderze tmp jako plik tymczasowy moze mas zporobny problem ze miejscem ktorego ci brakuje ale stawiam na to 10% moim zdaniem to problem z programem do odtwarzania ktory powoduje zawieszenie explorera i nic nie mozesz w necie zrobic. poza tym to trzeba widziec bo inaczej to mozna zgadywac. zaktualizuj macromedie i flesza i moze pomoze. ja jak otworze 30 okienek yt na mozzili to tez czasami mi blad wtyczki wywala.