Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka wodna ak

STRASZNY cellulit grube nogi a wakacje

Polecane posty

Gość kurka wodna ak

za 2 miechy jade na wakacje, moje pierwsze wakacje poza PL i wcale się nie cieszę... mam figurę gruszki, niby dramatu nie ma, ale moja figura to gr***a potęzna. górę mam szczupłą, ładny biust, policzki mam zapadnięte, wystające żebra i obojczyki, łopatki, ładną talię, ale biodra, uda i łydki to DRAMAT jakby 3 Rihanny jednocześnie. do tego mam blada cerę i na pewno nie będę się opalać w solarium, a kremom nie ufam, bo po nich wygląda się jeszcze gorzej z zaciekami grrr co mi radzicie..cokolwiek , zebym choć raz sie uśmiechneła na myśl o wakacjach

Gość kurka wodna ak
g r u c h a

Gość kurka wodna ak
cellulit mam ogromny, tragiczny, nogi mam poorane strasznie, okropnie to wygląda , jak skóra 80-latki

Gość gość
2 miesiace to mnóóóóóóóóóóstwo czasu! zacznij ćwiczyć, jedz zdrowo, duuuuuużo wody i BĘDĄ efekty, które cię zaskoczą

Gość kurka wodna ak
no nie wiem, pewnie trochę schudnę, ale to nie jest pewne choruję na PCOS i w zasadzie chudnę od powietrza, ciągle jestem opuchnieta. teraz ważę 75kg przy 167cm, ale rok temu przed braniem leków ważyłam 60, twarz miałam jak z oświęcimia, ale dupa dalej była wielka i cellulit tak samo potężny i dlatgeo jestem załamana, bo cokolwiek bym nie zrobiła i ile nie schudła ten cellulit i tak jest

Gość kurka wodna ak
od zawsze piję duuuuuzo wody, w zasadzie piję tylko wodę i czasem zioła; jem zdrowe rzeczy, ale mało, bo i tak po nich tyję NAJGORSZY jest cellulit, bo można być grubym, ale mieć ładne ciałko, jędrne itp. a nie taki flak otłuszczony od środka

Gość gość
vaculine. masz 2 miesiące, spokojnie zdążysz się uformować!

Gość kurka wodna ak
moze rzeczywiście sięgnę po jakieś suplementy, zawsze się tego bałam i też nie wierzyłam w nie. co możecie polecić super extra skutecznego vaculine...muszę poczytać na co to

Gość kurka wodna ak
haha już wiem, vaculine to nie suplement muszę sie rozejrzeć czy coś takiego w ogóle będzie w tej mojej mieścinie

Gość gość
jakie leki bierzesz na PCOS ? Pewnie masz problem z insuliną i bierzesz metforminę ? ja też brałam, nawet 3 razy dziennie, teraz biorę tylko na noc dieta najlepsza wysokotłuszczowa, niskowęglowodanowa, organizm przyzwyczaja się do spalania tłuszczy, poczytaj sobie o LCHF, w skrócie LC czyli low carb

Gość dzoannna
a ja mysle ze bez supli dasz rade. ale vaculine bym nie odpusciła. mozesz chodzić minimum 3 x w tygodniu. efekt murowany

Gość kurka wodna ak
tak ja nie mam jakiejś specjalnej diety, po rpostu jem jak zawsze, jestem weganką i jem głównie warzywa i owoce, świezo wyciskane soki warzywne i warzywno-owocowe z wyciskarki, orzechy i pestki, w zasadzie skłaniam się ku raw food , bo jestem świece przekonana, ze ta 'dieta' mnei wyleczy ze wszystkiego nawet PCOS. chciałabym wyrzucić wszystkie leki i wiem, ze mi sie uda, ale na to potrzeba czasu bo to muszą być zmiany stopniowe

Gość kurka wodna ak
no a jak tam na wakacjach będzie upał, to moje nogi będą dodatkowo tak spuchnięte, ze chyba całe wakacje przesiedzę w hotelu.. boze ryczeć mi sie chce szukam tego vacu u siebie w mieście, wyczytałam że nie mogą ćwiczyć osoby z problemami krążenia, a ja ewidentnie to mam, opuchnięcia nóg itp. no i mnóstwo pękających naczynek, no ale zaryzykuję, najwyzej wykituję i to mnie uratuje od tych wakacji

Gość gość
słuchaj ale skoro masz PCO i prawdopodobnie źle Ci działa insulina - miałaś robioną krzywą insulinowo - cukrową ? No więc jeśli trzustka Ci po obciążeniu wywala w nadmiarze insulinę, to nie powinnaś w ogóle albo jak najmniej jeść cukrów, a co masz w owocach ? CUKRY masz ! Znasz teorię insulinową otyłości ? To insulina upycha tłuszcz do komórek tłuszczowych, dopóki będziesz wcinać cukier, czyli owoce, ale także w nadmiarze warzywa, w szczególności ziemniaki, to nie schudniesz nigdy ! Poczytaj o takim panu co się nazywa Gary Taubes, to mądry facet.

Gość kurka wodna ak
dziękuję, ale ja cukier mam w normie poza tym nigdy nie zgodze się z faktem że coś co dała natura jest złe

Gość kurka wodna ak
ale może jednak sprawdzę tę trzustkę, bo ostatnio czasami po jedzeniu odczuwam gniecenie pod lewym dolnym żebrem, a tam chyba własnie jest trzustka. myslisz, ze badanie krwi nie wykryje tego tylko trzeba robić szczegółowsze badania/

Gość gość
to nie chodzi o zwykłe badanie cukru, tylko o 3 punktową krzywą cukrowo - insulinową ja też cukier mam w normie, a po obciążeniu po 1 h insulina rośnie 10 krotnie, a powinna maksymalnie 5, co powoduje zbicie cukru po 2 h poniżej normy też mam PCO i wiem co mówię, zresztą moja przyjaciółka też ma PCO i też problemy z insuliną.... owoce dala natura, ale jak masz taką a nie inną chorobę, to niestety musisz tak jeść, żeby wyzdrowieć, bo ja np. jestem 5 minut przed cukrzycą, to co mam jeść owoce bo natura dała ? Najpierw zrób to badanie, to podstawa, ale uprzedzam mało które laboratorium ci to wykona, ja miałam badania w szpitalu

Gość kurka wodna ak
poza tym dieta wegańska wyleczyła mnie z wielu dolegliwości i jestem jej wierna, wierzę jej po rpostu, wierzę, zę natura dała nam wszytsko, co najlepsze i tego chcę się trzymać. A znasz terapię Gersona/ ja zrobiłam sobie 42 dni na sokach warzywno-owocowych i wyleczyłam się ostatecznie z bolesnych, krwawych hemoroidów, atopowego zapalenia skóry i innych dolegliwości skórnych, polepszył mi sie wzrok, przestały wypadac włosy , a paznokcie są silne, nie łamią się, zmniejszyło mi się owłosienie na ciele, przestały krwawić dziąsła, przestał boleć mnie żołądek a wcześniej z powodu zbyt małej ilosci kwasów żołądkowych umierałam z bólu codziennie, miesiączka przestała byc bolesna i pzrestałam miewać arytmie serca.... poważnie to wszystko o czym pamiętam na tę chwilę, a było tego raczej więcej

Gość kurka wodna ak
ja w ogóle chcę rzucić te wszystkie leki na pco nie planuję dzieci więc nie widze powodu faszerować się hormonami, xle się po nich czuję, jestem opuchnięta

Gość gość
i poczytaj sobie o teorii insulinowej otyłości, książka Taubesa dlaczego tyjemy i jak sobie z tym poradzić jest już po polsku wydana, ja kupiłam na allegro nie piszę niczego w zlej wierze, po prostu sama przez to przeszłam i wiem, że obecny model żywienia jest pełen mitów, a mówi to osoba po technologii żywności, dopiero usiłując schudnąć przy PCO i wywalanej w nadmiarze insulinie przekopałam wzdłuż i wszerz internet i ......nareszcie chudnę, a jem co chcę, ale nie są to węglowodany (żadne bułki, drożdżówki, naleśniki, słodycze, jedynie jedna kromka razowca dziennie i to z tłuszczem, ziemniaki to tylko w zupie), jem dużo tłuszczów, bo chodzi o to, by odstawić metabolizm glukozy na boczny tor, a organizm zaczął trawić tłuszcze jest problem skoro jesteś wegetarianką, nie znam się na tych sojach i soczewicach, aczkolwiek nie przeczę, że się tym zainteresuję, bo namawia mnie do tego dużo osob

Gość gość
warzywa możesz zostawić, wierzę, że Ci to pomogło, bo ogólnie to są jak sama piszesz naturalne rzeczy z natury, ale prawdą jest też że owoce zawierają dużo cukrów i akurat dla insuliny to jest źle

Gość gość
ale nie schudłaś na tej diecie owocowo- warzywnej ? Osoba nie mająca problemów z insuliną, np. mój mąż może jeść owoce i chudnie widzisz dla każdego jest inna rada, dobra spadam

Gość kurka wodna ak
absolutnie nie pomyślałam ani przez chwilę, ze masz złe intencje. cieszę się, ze piszesz, ja przecież też się ciągle uczę, ale co już przetestowałam na sobie to w to wierzę. a o współczesnych dietetykach i normie żywieniowej nie chcę sie w ogóle wypowiadać, jak czytam diety ułozone przez wielkich dietetyków - śniadanie - bułka grahamka z masłem i wędliną to już dziękuję bardzo. niełączenie pokarmów to podstawa i ja jestem żywym przykładem, ze to działa i leczy... albo schab ze śliwką no ludzie koszmar żywieniowy, albo ziemniaki z miesem, makaron z pulpecikami itp itp.

Gość ginama
ćwicz z ewą, do tego figura extraslim na spalanie szybsze i pij duzo wody, odstaw makarony i pieczywo jasne, bedzie git, 2 miesiace to duzo czasu

Gość kurka wodna ak
juz nie pamiętam bo jem tak od 8 lat, a przytyłam dopiero po tabletkach, a jedzenie mam takie samo jak dawniej

Gość anastazzzzzzzzzzzzzja
w 2 miechy dasz rade -10kg

Gość gość
a ja bym radziła kupić długie zwiewne sukienki i spódnice, bo raczej nie przestaniesz być gruszką w 2 m-ce. osoby z grubymi nogami też jeżdżą na wakacje i się dobrze bawią. ja jestem wegetarianką i powiem ci, że to nie jest dieta sprzyjająca odchudzaniu- człowiek po prostu je za dużo węgli. nie jestem gruba ani chora, ale niestety trzeba uważać, bo łatwo o miękką galaretowatą tkankę na tyłku i nogach. ktoś ci dobrze radził. też nie wierzę, że na owockach pozbędziesz się problemu

Gość gość
jest na diecie wegańskiej, ok nie znam się, dla mnie to jakaś odmiana wegetarianizmu, wiem tyle, że na pewno nie jedzą te osoby mięsa ?

Gość gość
patrzyłam na necie weganizm to zaostrzony wegetarianizm, kto tu jest debilem ?