Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W JAKI SPOSÓB ZWOLNIĆ CIĘŻARNĄ PRACOWNICĘ

Polecane posty

Gość gość
Waśnie widać jaka atmosfera ok skoro na forum wyzywasz ją od zdzir i cip.

Gość gość
A akurat tę dziwkę jakoś muszę zgnoić. Najlepiej z wilczym biletem. Nawet nie za to dziecko, tylko za zwyczajne chamstwo OJ OJ NIEŁADNIE TO O TOBIE PRACODAWCO ŚWIADCZY, TAK SIĘ ZWRACASZ DO PRACOWNIKÓW?? nie dziwię się, że ciężarna uciekła na zwolnienie

Gość gość
no właśnie kolejnego zaciążania jej się boję jak nic... Dlatego chcę ukrócić jej cudowne macierzyńskie życie a przy okazji język

Gość gość
uwazam, ze to wina pracodawcow, ze kobiety uciekaja na l4

Gość madelin
wydaje mi się,że to Ty jesteś niezłą zdzirą jako szefowa, w ciąży jest więc moja droga nic z tym nie zrobisz ;] daj jej spokojnie urodzić a nie będziesz stresować kobiete ciężarną widocznie jesteś złą szefową skoro pracownicy Cie tak traktują i dobrze :)) niech sie powodzi dziewczynie! :))

Gość karkarinka
gość nie chce zatrudniać na śmieciówki, już chyba wolę po prostu faceta A akurat tę dziwkę jakoś muszę zgnoić. Najlepiej z wilczym biletem. Nawet nie za to dziecko, tylko za zwyczajne chamstwo Hahaha już widzę te fajną i miłą atmosferkę w pracy :)

Gość gość
Ja miałam taką pracownice. Zlikwidowałam stanowisko pracy które po miesiącu przywróciłam ale już bez niej oczywiście :)

Teraz jej nie zwolnisz :) Na Twoim miejscu zostawiłabym ją w spokoju, niech wróci sobie po macierzyńskim i wtedy wymyśl coś żeby móc zwolnić ją dyscyplinarnie - jakieś zaniedbanie obowiązków... :) ciekawe gdzie znajdzie pracę z tymi wszystkimi L4, ciążami i dyscyplinarką na dodatek :) myślę że to dobra zemsta :)

Gość gość
madra dziewczyna dobrze robi za 1200 zl nie warto sie starac

Gość gość
jak jest fajny pracodawca i miła atmosfera w pracy kobiety nie uciekają na l4

Gość gość
myślę że to dobra zemsta - KingaStefankaFanka a za co to zemsta? może to długo wyczekiwana ciąża, jesteście podłe!!!

Gość gość
Siedząc w domu mogę ją sobie wyzywać jak chcę. Zarabia się u mnie w firmie na jej stanowisku spokojnie 3,5tys, nieraz więcej. Pracować można nawet w domu, wyjść z pracy zgłaszając tylko cieciowi, można pracować wieczorem, można rano. W południe jest bezpłatny catering. Ludzie robią wszystko żeby tutaj pracować bo jest fajny zarząd i ludzki prezes. Więc przestańcie robić ze mnie złą szefową, bo wiem że jestem dobrą. Zatrudniam nie tylko "piękne, mądre i bogate".

Gość gość
poza tym na jej miejsce jest 100 innych, nie wiem w czym macie problem, moze zazdrosc?

Gość gość
hahah dobrze Ci zrobiła z aten pyskaty ryj :)

Gość enja 83
kobieto przesadzasz daj spokoj i nie obrazaj dziewczyny w ciąży. jest na l4 i ma do tego prawo a tobie nic do tego. ciaza to jedyny taki czas gdzie mozna bezkarnie odpoczywac na zwolnieniu i nie chodzi o ginekologa znajomego-dzis kazdy wypisze bez problemow... zatrudnij kogoś i tyle a nie biadol.... ile w tobie jadu..nie dziwie się ze ci sie smieje w twarz, twoja mina bezcenna hmmmmm

Gość gość
może to jest tylko Twoje odczucie, że jesteś dobrą szefową, myślisz, że ktoś powie Ci w twarz, że jesteś...

Gość gość
a poza tym poszłabyś poradzić się prawnika a nie wyzywać kobietę w ciąży na forum!!!

Gość enja 83
kobieto przesadzasz daj spokoj i nie obrazaj dziewczyny w ciąży. jest na l4 i ma do tego prawo a tobie nic do tego. ciaza to jedyny taki czas gdzie mozna bezkarnie odpoczywac na zwolnieniu i nie chodzi o ginekologa znajomego-dzis kazdy wypisze bez problemow... zatrudnij kogoś i tyle a nie biadol.... ile w tobie jadu..nie dziwie się ze ci sie smieje w twarz, twoja mina bezcenna hmmmmm

Gość gość
jaka szeffowa taka ;pracownica

Gość gość
ale z tego co piszesz to ona ma jeszcze malutkie dziecko więc nie dziw sie że go nie zostawi w domu albo w złobku żeby polecieć jak na skrzydłach do roboty gdzie taka chamska, wulgarna niewychowana kobieta zajmuje jakiekolwiek stanowisko...

Gość gość
jak to napisałaś wcześniej na forum możesz ją anonimowo obrażać - nie za ładnie to o Tobie świadczy

Gość gość
nawet dostałam nagrodę "szefowa fer plej" ;) A tak poważnie i bez emocji, ta kobieta obraża wszystkie inne laski z biura, śmieje się z tych co nie mają dzieci bądz ich nie mogą mieć... wszystkie moje podwładne też chcą jej utrzeć nosa i zaoferowały pomoc. Prawnik firmy przyjdzie dopiero jutro i próbuję rozeznać teren

Oj gościu gościu :o wydaje mi się że nigdy nie miałeś do czynienia z zatrudnianiem kogoś :o u nas w rodzinnej firmie personel biurowy co roku w grudniu, tak po 10 przynosi chorobowe, a potem opiekę nad dzieckiem...itd. i ma wakacje do końca roku, bo przecież święta sa :o i muszę wtedy siedzieć i za nie pracować bo oczywiście ja nie mam świąt i mogę sobie pracować nawet w wigilię bo one muszą mieć porządek...:p Dlatego w tym roku dostały wypowiedzenie umowy i zostaną zwolnione od 1 grudnia :) w końcu chcą mieć wtedy wolne i trzy lata z rzędu robiły takie same numery...od stycznia zatrudnimy je ponownie tzn być może je zatrudnimy, albo i nie :p Jak chcą niech szukają gdzie indziej, najlepiej tam, gdzie grudzień zawsze jest wolny :p

Gość gość
weź mnie zatrudnij ;) ja planuję dzieci dopiero gdzieś za 5 lat.

Gość gość
także zakończ temat i poczekaj na prawnika a nie obrażaj anonimowo na forum a jak już chcesz uzyskać jakąś informację na forum to wejdź na forum prawnicze, pracodawca fair play a tak się wypowiada - WSTYD!!

Gość gość
KingaStefankaFanka - TO SIĘ ZATRUDNIJ i też przynoś zwolnienia i NIE ZATRUDNIAJ i problem z głowy

Gość gość
ta też mądra mówiła że nie planuje dzieci

to, że cięzarne idą na l4 to głównie wina lekarzy i leniwych kobiet. Tylko jedna z moich znajomych pracowała całą ciążę, reszta od pierwszej wizyty na l4. ROZUMIEM, że jak kobieta się źle czuje to może skorzystać z l4, ale większość idzie bo tak. A potem dziwią się, że nie chcą zatrudniać młodych kobiet. Gdyby te kobiety normalnie pracowały, albo choć podjęły się wyszkolenia zastępcy nastawienie pracodawców do ciężarnych byłoby inne, a tak.....

Gość gość
Bądź miły dla ludzi, kiedy pniesz sie w górę bo możesz ich spotkać, kiedy będziesz spadać w dół. Także wszystkie mądralińskie uważajcie bo to świeta prawda.

Gość radosna30
widac ze niezwykle "mila" z ciebie osoba skoro po forach pracownice wyzywasz. nic cie to jej zwolnienie nie kosztuje a tak sie rzucasz. sama piszesz ze masz 100os na jej miejsce to zatrudnij kogos na jej miejsce i daj lasce spokoj. szkoda zobie zycie zatruwac zawiscia i nerwami.jak faktycznie byla u was mila atmosfera to by dziewczyna nie uciekla na zwolnienie a ty nie pisalabys o jej zwolnieniu na forum. z doswiadczenia wiem jak sie pieknie traktuje ciezarne w pracy. mnie w 5 mcu ciazy do innego dzialu przeniesli za kare ze jestem w ciazy i choc nie unioslam sie duma i pracowalam w drugim dziale az trafilam do szpitala a nowy szef byl super ze mnie zadowolony to po maciezynskim wrocilam do jeszcze innego dzialu i po niedlugim czasie dostalam wypowiedzenie bo mialam umowe na czas okreslny wiec nie musili podawac przyczyn zwolnienia. i to ludzie ludzi tak traktuja....