Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W JAKI SPOSÓB ZWOLNIĆ CIĘŻARNĄ PRACOWNICĘ

Polecane posty

Gość gość
gościu z 15,26 życie mi ratujesz, dzięki! ) ona zaciążyła po niecałych 2 miesiącach pracy u nas! ;)

Gość gość
Ahaa i jeszcze jedno zus teraz sprawdza wlasnie zwolnienia ciazowe i maciezynski,wic chetnie sprawdza i ta laske. Powodzenia i nie daj sie!

Gość gość
Niestety ale czasem są sytuacje, że ciąża zagrożona i kobieta musi być na L4. Leżałam wielokrotnie na patologii i szpital jest przepełniony kobietami z problemami. Piszę to do tych , co tak się chwalą jakie to one wspaniałe, bo pracowały prawie do rozwiązania. Cieszcie się kobiety z tego, ale dajcie żyć tym, które nie mogą. A co byście powiedziały, jakby Wam szefowa powiedziała na wieść o Waszej ciąży: Jakim prawem??? Przecież nie powiedziałaś, że planujesz? I już szukanie za plecami pomysłu, jak to mnie zwolnić, tylko dlatego że w ciąży jestem! Chciałybyście dalej pracować w takiej chorej atmosferze z takim zawistnym człowiekiem?

Gość gość
No to daj znac zusowi, oni teraz maja nagonke na takie panienki, u mnie w firmie byla podobna sytuacja... wlasnie przez takie pipy ciezko kobietom o dobra posade.

Gość gość
To może zafunduj jej mężowi test na ojcostwo! Żenada

Gość gość
Akurat jej zadaniem nie było księgowanie tylko obsługa klientów telefonicznie lub drogą listową. Z pewnością naklejanie znaczkow ją przemęczało

Gość gość
jutro biegne do zusu, naprawdę bardzo Ci dziękuję że nie bedę musiała robić świństw i wyciągać jej prywatnych spraw na światło dzienne ;)

Gość gość
Tak czytam i czytam wypowiedzi pani kierowniczki i doszłam do wniosku, że na 100% jesteś wstrętnym, wrednym, mściwym babsztylem. My forumowicze nie znamy wiarygodnej opinii o tej ciężarnej. Nic nie wiemy o tych plotkach, które nam tu próbujesz wcisnąć. Skoro jest w ciąży, ma malutkie dziecko to należy jej się chociaż odrobina szacunku a ty pragniesz abyśmy tobie pomogli "wykopać dołek pod nią". Eh franca z ciebie

Gość gość
To się zdecyduj: 17.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość Przepraszam bardzo ale kiedy zatrudniałam pracownice nakreślałam jasno zasady współpracy. Jak chce to niech zajdzie w ciążę to dostanie prace w domu i nie będzie musiała przechodzić na L4. Prowadze biuro rachunkowe i w momencie kiedy mi kobieta przechodzi na zwolnienie pozostalo pracownicy muszą wykonywać jej prace. Stwierdziłam ze jak ona ma mnie gdzieś to i ja ją mam więc zlikwidowałam stanowisko. Moich klientów nie obchodzi czy ona ma male dziecko w domu czy aligatora w klatce. Dodatkowo opisałam całą sytuację znajomym z branży wiec w naszym miescie babka jest skończona i już tutaj pracy na podobnych warunkach nie znajdzie. Poza tym pamietam jak w latach 90. kiedy sama zostałam mamą nie bylo przebacz i musiałam wrócić do pracy zaraz po macierzynskim i nikt nie narzekał bo to było normalne. 17.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość nie prowadzę biura rachunkowego prowadzisz czy nie prowadzisz biura rachunkowego??

Gość gość
Do goscia z 15:29 bodajze. Co innego gdy dziewczyna w ciazy naprawde zle sie czuje, lezy w szpitalu i jej ciaza jest zagrozona. Autorka pisala przeciez ze laska ma lewe zaswiadczenie od znajomego lekarza itd. Kurcze ciaza problematyczna rozumiem zwolnienie, trzeba dbac o siebie, ale co innego jak dziewczyna sie w twarz smieje pracodawcy, robi co chce, imprezuje i ma wszystko w d***e.

Gość gość
ten post z biurem rachunkowym napisała inna użytkowniczka ;) Nasza firma to zupełnie inna branża

Gość gość
ja tez byłam w ciazy za grozonej, nie zdazyłam znalezc pracy przedtem, i mi nie płacono za samo lezenie...:p w sumie jak to tyle trwa i ludzie az tak czesto sprawe wykorzsytuja, to ciaza powinna byc traktowana jako stan w którym człowiek nie pracuja i nie pobiera za to niepracowanie pensji. A jesli ciaze traktowac jako prace, to kobiety równiez bez pracy powinny dostawac pensje?

Gość gość
to na prawnika już nie czekasz? naklejanie znaczków w domu? a później na pocztę? czy przynosicie jej korespondencję do wysyłki, ona nakleja znaczki a później odbieracie pocztę do wysyłki?

Gość gość
Chyba, że tak. Odkąd wszyscy są gośćmi to czasem gubię się kto i co pisze.

Gość gość
spora część wypowiedzi tutaj to podszywy. Jej praca to nie praca biurowa, nie w biurze rachunkowym a już na pewno nie polega na naklejaniu znaczków ;)

Gość gość
obsługa klientów telefonicznie lub drogą listową - to dlatego pozostali pracownicy są źli - spada na nich najcięższa robota - może w d*pach im się poprzewracało - ja mam dzwonić, wysyłać pocztę, no proszę Cię, jestem na to za mądry i takie tam różne

Gość gość
to może przybliżysz nam choć trochę na czym jej praca polega?

Gość gość
powinnaś siedzieć cicho, omówić sprawę z prawnikiem firmy i dać jej wypowiedzenie po powrocie do pracy, tak robi większość pracodawców - najpierw gratuluje ciąży a potem zwalnia i nie uzewnętrznia się na forach

Gość gość
a jeżeli to była wpadka to co? ma Cię za to przepraszać zamiast się cieszyć z kolejnego dziecka, kobieto zlituj się!

Gość Biuro rachunkowe
Nie jestem autorką postu! Zadaniem pracownicy było wydrukowywanie różnych pism, odbieranie telefonów i ich wykonywanie, nadawanie listów. Listy zanosiły różne osoby w zależności od dnia i od tego kto gdzie szedł po pracy :) Jak ktos mial po drodze na poczte to ta osoba zanosila. Poza tym jakby ona sama sie przejechała 4 przystanki autobusem na osiedle gdzie jest urząd to tez by sie nic nie stało

Gość gość
żaden lekarz nie może powiedzieć, że jak kobieta będzie na l4 to donosi ciążę!!!! u jakich konowałów wy się leczycie? Nie każdą ciążę da się donosić i nie ma to związku z tym czy kobieta leży czy nie. Mozna jedynie o nią walczyć i tyle

Gość gość
jakby ona sama sie przejechała 4 przystanki autobusem na osiedle gdzie jest urząd to tez by sie nic nie stało + DOLICZ SOBIE STANIE NA POCZCIE - PEWNA JESTEŚ, ŻE NIC BY SIĘ NIE STAŁO? a może wylądowałaby z krwawieniem w szpitalu JAK JA!

Gość gość
Zadaniem pracownicy było wydrukowywanie różnych pism, odbieranie telefonów i ich wykonywanie, nadawanie listów - I TO JEST NAJGORSZA ROBOTA, KTÓREJ NIKT NIE CHCE ROBIĆ, A JAK JUŻ MUSI TO KLNIE NA CIĘŻARNĄ taka jest prawda, przechodziłam to samo!

Gość gość
w 3 m-cu dostałam krwawienia i wylądowałam w szpitalu - poronienie zagrażające, dostałam l4 do końca ciąży

Gość gość
dobra, ciężko tu się połapać kto co pisze. Tak czy inaczej, jutro idę do zusu bo pracowala tylko niecałe 2 miesiące u nas. Będzie miała problemy jak nic... I bardzo dobrze. Takie zachowania trzeba tępić. A na przyszłość będę mądrzejsza, żadnych kobiet w okresie rozrodczym. Dziękuję za pomoc tym, którzy mi pomogli

Gość Biuro rachunkowe
Jak nie chciała robic to mogła nie podpisywać umowy o prace :P to była jej robota jeszcze przed ciążą Mogła też by spaść ze schodow w domu i sie zabić albo wpaść pod samochod w drodze na zakupy. Poza tym jak ktos ma L4 i jednocześnie chodzi na zajęcia ruchowe to coś jest nie tak :P

Gość gość
i nie obchodzi mnie opinia pracodawcy na mój temat - jestem w ciąży, miałam krwawienie, mogłam poronić!

Gość gość
ja p*****le, Ty krwawiłaś, to ok ale autorka jasno napisała że tamta ma lewe zwolnienie, chodzi na imprezy i prowadzi bardzo niechorobowy tryb życia!!!

Gość gość
wcześniej może jej ta praca odpowiada, mi przynajmniej odpowiadała, ale zostawanie po godzinach + wysyłka poczty to było ok 10 godz. pracy w ciąży po tym jak wylądowałam w szpitalu przestała mi odpowiadać - bałam się, że poronię i poszłam na l4