Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arla1024

przyszłe młode mamy do 20 lat

Polecane posty

Gość Arla1024

Cześć, fajnie było by poznać przyszłe młode mamy wiec zakąłdam ten temat. Ja mam 16 lat i obecnie jest w 8 tyg. Widze ze dużo osób krytykuje tutaj tak młode mamy jak ja ale ma nadzieje że poznam tutaj jakieś przyszłe młode mamy ; )

Gość gość
A mama mająca 21 lat też się liczy ? :) jestem w 15 tygodniu

Gość Arla1024
tak , tak mama 21 letnia też się jeszcze wlicza :)) czarna na kiedy masz termin ?

Gość gość
A jak wasi rodzice zareagowali ? Macie to dziecko z tym jedynym czy to wpadka ?

Naszczęscie z tym jednym chociaż była to wpadka ale teraz się z tego bardzo ciesze ; ) a moi rodzice o dziwo zareagowali bardzo dobrze na wiadomość ze zostaną dziadkami ; )

Gość gość
Ja zaszłam mając 17 lat. Urodzilam niedługo po 18 urodzinach. Teraz córka ma pół roku i tworzymy szczęśliwa rodzinke. Powodzenia!;)

Gość gość
Ja też na szczęście zaszłam ciąże z tym jedynym w dodatku to mój narzeczony, w przyszłym togodniu bierzemy ślub cywilny żeby nie było później problemów z formalnościami dzidziusia, a ślub kościelny i tak mamy zaplanowany na przyszły rok :) nawet nie wiedziałam, że w ciąży jestem, a tu o heh rodzice z początku zdziwieni i zaskoczeni, troche zdenerwowani, ale teraz jest ju,ż dobrze :)

Gość Arla1024
Dziewczyny jaka była wasza reakcja jak się dowiedziałyście o ciaży ?

Gość gość
Ja nie mogłam uwierzyć w dwie kreski, szczególnie, że ta druga była słaba..poszłam zrobić drugi test i też były dwie, jak najszybciej chciałam się zapisać do ginekologa, więc poszłam prywatnie, byłam wtedy w 3 tygodniu, byłam zdenerwowana, zaskoczona i się zastanawiałam co dalej, jak powiem rodzicom,,teraz już jest ok ,wszyscy wiedzą jedni się cieszą, inni tylko udają..ale mam to gdzieś..liczy się tylko to, że mój niedługo już mąż się ucieszył

My dopiero slub mamy zaplanowany na sierpień 2015 wiec troszkę czasu jeszcze jest , już bd na spokojnie , skończę szkołe i wgl. chociaż małą bd już wtedy miała 1, 5 roku ; )

Gość gość
My mamy zaplanowany na 6 września 2014 :)

pierwsza moja reakcja to był po prostu szok nie wiedziałm czy śmiac się czy płakać. Naszczescie gdy powiedziałm o tym mojemu chłopakowi powiedział mi ze bd wszystko dobrze , ze damy rade i bd szczęśliwą rodzina i to mnie trochę uspokoiło. + bałam się tego właśnie jak zareagują rodzice.

Gość gość
A u ciebie autorko jak bylo?rodzice pewnie przeszczesliwi?ojciec dziecka pewnie tez?

Gość gość
Chyba każda się boi reakcji rodziców :) a jak znosiłyście czy znosicie początki ciąży ? Jakieś mdłości wymioty ? Złe samopoczucie ??

ja nie miaąłm rzadnych mdłości ani wymiotów wsumie gdyby nie brak okresu to nawet nie zorientowała bym się ze jestem w ciąży ; ) a u reszty jak ?

Gość gość
Ja miałam coedziennie mdłości, złe samopoczucie..senność, jeden dzień miałam taki, że cały wymiotowałam..myślałam, że już się skończę..ale teraz jestem już w 3 miesiącu to mdłości przeszły za to się zaczęły zaparcia, wzdęcia, zgaga

Gość gość
o kuźwa, w tym wieku dziecko

Gość gość
Ale autorka prosiła o wypowiedzi, młode matki..a nie baby dla których liczy się nauka, potem kariera zawodowa i ciąża w wieku 40 lat...ty nie chcesz być w ciąży w normalnym wieku to się zamknij

Gość gość
16 lat to nie młoda matka tylko dziecko, które się p********o jak ...... zamiast uczyc

wole mieć 18 lat i dziecko nić 40 i być dla niego prawie ze babcią. + nikt się ciebie o zdanie nie pyta.

Gość gość
'ty nie chcesz byc ciazy w normalnym wieku to sie zamknij' a przepraszam, normalny wiek wg ciebie to ile? 16-18lat? ja myslalam, że normalnie to jest w wieku 23-25lat mieszkajac z mezem i majac prace. a nie szkole z brzuchem a chlopak kilka km dalej z mamusia mieszka

Gość gość
Przepraszam bardzo :/ ale ja nie mam 23 lat i mam narzeczonego w przyszłym tygodniu męża, on pracuje dobrze zarabia ja dostaje pieniądze z Zusu i mieszkamy razem masz coś jeszcze do powiedzenia ? pni wielka uczona w piśmie ? Każdemu się może zdarzyć młodo zajść w ciąże ja się z tego ciesze..a Tobie jak nie pasuje to idź do innego tematu..nikt cie o zdanie nie prosił..za pewne 36 latko bez dziecka

Gość gość
pomyliłaś się i to ostro. mam 22lata właśnie kończę studia a dziecko planuje za jakieś 2lata. znam swoje ciało i wiem co to płodne i jakoś nie wpadam w tak młodym wieku. po prostu mam głowę to nią myślę a nie cipką tak jak ty! a meza to masz tylko dlatego ze wpadlas inaczej dalej byscie byli zwykla para. i tak, studiuje by zapewnic dziecku byt i godne zycie. zeby mu niczego nie brakowalo i poznalo co to znaczy wlasny pokoj, wakacje nad morzem czy ferie w gorach. a skoro myslisz ze tak super w wieku 16-18lat miec dziecko to pogadamy za 7-8lat i wtedy sie wypowiesz :) pozdrawiam!

Gość Donia567
hej dziewczyny ja mam obecnie 18 lat i jest w 21 tyg ciąży. Z checia poznam się z wami bliżej i mam nadzieje ze bd się wspólnie wspierać az do narodzin naszych dzieci. ; )

Gość gość
tak, masz racje-podpisuję się pod tym obiema rękami. ale nie studiuje żadnej psychologii czy zarządzania tylko kierunek techniczny :)

Gość gość
Patologia jednym słowem, w dobie internetu nie powinno mieć to miejsce , zwłaszcza, że mamy super dostęp do antykoncepcji, odbije się na to całej Waszej przyszłości, mądre kobiety kończą jakąś szkołę, niekoniecznie studia, chociażby policealne studium, żeby mieć jakiś zawód, mądrzejsze kończą studia by właśnie jak wyżej koleżanka napisała zapewnić dziecku jakiś byt, które nie jest niczemu winne, tak naprawdę ono ma najgorzej, rodzi się i sprawia, ze większość ludzi decydują się na wspólne życie przez nie. Nie myślicie dziewczyny o konsekwencjach, koleżanki się bawią, zmieniają chłopaków(nie mówie, że to akurat takie dobre), ale poznają życie, a Wy macie utrudniony start w dorosłe życie, gówniary nieodpowiedzialne , ja się pytam gdzie są rodzice i jak Was wychowali, spojonie trzeba się czegoś dorobić, a na dzieci zawsze jest cas po 25 roku życia...jestem zdania, że młodzież powinna zająć się na początku sobą a dopiero potem rozrodem.

Gość gość
Naprawde trzeba być kretynka zeby w dzisiejszych czasach zaciążyć hehe 90 % z was zostanie samotnymi matkami przed ukończeniem 25 lat.