Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arla1024

przyszłe młode mamy do 20 lat

Polecane posty

Gość magdałódź
dziewczyna ja mam 17 lat i jest w 4 tyg dopiero ale chętnie was poznam może popiszemy prze majla gg fejsa czy cos ?

Gość gość
troche nie na temat.. ale może Wy wiecie jak przyspieszyc miesiaczkę?

Gość Arla1024
ej dziewczyny żyjecie ! to jest dobry pomysł żeby popisac gdzie indziej a nie tu !

Gość gość
też jestem za tym pomysłem

Gość gość
Nie rozumiem, naprawdę nie rozumiem jak można być takim zawistnym. Te dziewczyny są już w ciąży i muszą sobie radzić. I sobie radzą, całkiem nieźle z tego, co piszą. I co się czepiacie, że są na utrzymaniu narzeczonych/mężów? Co w tym złego? Pójdą do pracy jak skończą szkołę. W wielu rodzinach kobiety nie pracują, a zajmują się domem i pieniądze do domu przynosi mąż, ale to są już WSPÓLNE pieniądze. A statystyki możesz sobie schować w buty - statystycznie Ty i Twój mąż macie po jednym jądrze i po jednej piersi.

Gość gość
Wszystko rozumiem, ale osobiście nie życzę sobie, aby ktoś mi ubliżał mówiąc, że mając 35 lat i pierwsze dziecko w drodze jestem babcią. Każdy jest kowalem swojego losu. Ale 16-letnia smarkula w ciąży nie będzie mi wpierała, że jej postawa jest poprawna. Życzę jej tylko, aby nie została babcią w wieku 32 lat, jeśli jej córka pójdzie w jej ślady. Bo wtedy to ona będzie zmuszona pomagać swojemu dziecku, które będzie miało dziecko.

Gość gość
Gościu, masz rację. W obie strony poszło za daleko, niestety na kafeterii częściej można spotkać bluzgi niż dojrzałą dyskusję na dany temat. Każdy ma swoje zdanie i prawo je wyrazić, ale można to zrobić w sposób cywilizowany. Zawsze chciałam być młodą mamą i zaszłam świadomie w ciążę mając 22 lata, do 30stki chciałabym urodzić wszystkie "zaplanowane" dzieci. Ale nie uważam, że kobieta, która decyduje się i rodzi dzieci po 30stce to babcia. Uważam jednak, że kobiety, które decydują się na dzieci po 40stym roku życia są trochę nieodpowiedzialne, bo naprawdę wzrasta wtedy ryzyko wystąpienia wad genetycznych. Jednak mówienie, że 35 latka, która rodzi dziecko jest babcią - przesada.

Gość gosccc
Ale glupia gadka... ja mam 23 lata i 2 miesiecznego synka. Zaszlam w ciaze jak mialam 22 lata. Skonczylam studia (licencjat) moj facet tez, on ma 27 lat. Ma bardzo dobra prace, a mi placi ZUS. Baaaaardzo sie ciesze, ze w takim wieku zaszlam w ciaze. W okol mnie byly jeszcze dwie ciezarne, moje ciotki jedna 40 lat, a druga 31. Strasznie znosily ciaze, lezaly tylkiem do gory, zdrowe jedzonko, soczki... i ich dzieci porodzily sie malutkie, a ja w 39 tyg potrafilam przejsc 10km, jezdzilam na sesje, podrozowalam jadlam na co tylko mialam ochote i urodzilam 4, 5 kg zdrowego faceta. Kazdy jest kowalem wlasnego losu. Dziewczyny w moim wieku bedziecie mialy odchowane dzieci:) zdazycie skonczyc studia, znalezc dobra prace i wyszalec sie.:) a inne kobiety zamiast Was krytykowac powinny Was wspierac, a te doswiadczone pomoc Wam dobra rada, ewentualnie podzielic sie doswiadczeniem i pogratulowac odwagi, tego, ze postanowilyscie urodzic, a nie usunac. Ale coz, zbyt duzo tu smutnych i ubogich w wyrozumialosc ludzi.

Gość gość
gosccc oj widać ze jestes jeszcze młoda i głupia :) to jak ktoś znosi ciaze nie zależy od wieku .

Gość gosccc
Chodzi mi o mentalnosc osob starszych :), nie o samopoczucie w ciazy :). One nie umyly podlogi, bo wyczytaly w ksiazce, ze... one nie pojda na basen, bo wyczytaly, ze... prosze nie pisac na moj temat ,,glupia”. Nie znamy sie, a Pani chyba jest bardzo smutna osoba :)

Gość gość
Jakich osób starszych ? 31 lat to jest dla ciebie osób starsza?

Gość gosccc
A co rozumiesz przez slowo ,,starsza"?

Gość oqrdeeeeeeeeeeeee
Ja mam nadzieje ze moja córka nie będzie taka głupia zeby zrobic sobie dziecko w młodym wieku .Dla mnie to porażka marnować sobie najlepsze lata w zyciu na pieluchy :(

Gość gość
Dla mnie osoba starsza to jest po 60 r.ż :)

Gość gość
Przeraza mnie tok myslenia niektorych z Was. Pytanie do kobiet, ktore 'najezdzaja' na te mlode przyszle mamy! A co powiecie na moja sytuacje_ w wieku 19lat bralam slub z chlopakiem z milosci, bez ponaglen itp, z wlasnej woli, teraz jestem pol roku po slubie chcielismy miecdziecko i sie udalo, obecnie studiuje na studiach dziennych przyszlosciowy kierunek, ale tylko po to zeby wlasnie dla takich osob jak Wy miec papierek z 'mgr' przed nazwiskiem, bo wiem, ze i tak nigdy nie bede pracowala w tym zawodzie, a na rodzine zarabiac bedzie maz tak jak do tej pory.. Tez sadzicie, ze zrobilam blad itp? Przeciez bede miala nieco ponad 20lat i dziecko?!

Gość dziewczynaaaa252525
dziewczyny, wy nie macie sie czym chwalic. naprawde. zajsc w ciaze to zadna sztuka. urodzic dziecko to zadne osiagniecie, wiekszasc kobiet moze to zrobic, tylko dlatego ze sa kobietami. naprawde nie ma sie czym chwalic.

Gość gość
Ale sa tutaj kobiety, ktore w mlodym wieku nie chca miec dzieci, bo 'kariera', a pozniej spotkamy je na forum, ze maja problem z zajsciem w ciaze ze wzgledu na wiem! ;/

Gość gość
nie masz pojęcia czy niemożnością zajścia w ciążę jest wiek, więc nie uogólniaj

Gość gość
Jest udowodnione, ze kobiety w pozniejszym wieku maja coraz to wieksze problemy z ciaza...

Gość gość
Późniejszym wieku tzn ???

Gość gosccc
A dla mnie osoba starsza to tak ktora jest starsza ode mnie:). Nie mamy sie czym chwalic ? Zajscie w ciaze to zadna sztuka ? Urodzic dziecko to zadne osiagniecie? Chyba jakas nieszczesliwa zdesperowana matka to pisala. Dziecko to cud !!! Narodziny dziecka to najwspanialszy dzien !!! A porody sa bardzo ciezkie wiec szacunek dla kazdej mamusi ktora dala rade

Gość gość
chcesz podyskutowac na temat niepłodości? zapewniam cię, że wiele chorób dotyczy juz bardzo młodych dziewczyn, z tym że dowiadują się o tym po latach, więc nie pisz bzdur, na temat o którym nie masz pojęcia

Gość gość
Przeciezne kobiety w 20r.z beda mialy 'latwiej' niz kobiety w 30r.z, zas te drugie beda mialy 'latwiej' od tych po 40r.z... Napisalam 'przecietna' bo oczywiscie nie zawsze tak bywa...

Gość gość
Gosccc- zdecydowanie popieram!!!! ;)

Gość gość
no więc zapewniam cię, że na pcos, endometriozę, czy np. całkowity brak owulacji kobiety nie zapadają w magiczny sposób po ukończeniu 25 roku zycia, poza tym problemy z zajściem w ciażę nie zawsze leżą po stronie kobiety, więc jeszcze raz powtórzę: nie uogólniaj i nie pisz bzdur

Gość gość
Chyba ktos tu nie ma dostepu do telewizji, ani kontaktu z lekarzem... Nie bede z Toba polemizowac na ten jakze 'trudny' temat dla Ciebie. Zapytaj lekarza jesli uwazasz, ze to co pisze to bzdury.. Tylko nie zlosc sie jesli mnie poprze;)

Gość gość
To czy ktos ma problemy z zajściem w ciąże nie zależy od wieku . Jak ktos ma problemy z płodnością to młody wiek nic nie pomoże.

Gość gość
nie muszę pytac lekarza, bo wiedze medyczną mam dosyc spora na temat zarówno płodności, jak i nie płodności, gdybym jej nie miała, to nie wypowiadałabym sie na taki temat, a jak masz problem ze zrozumieniem tego, co napisałam, to juz nie mój problem