Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona kokardka 27

dylematy dotyczace drugiego dziecka

Polecane posty

Gość gość
Swietoszki kurna,te ktore sie tak oburzaja,bie wierze,ze zawsze takie swiete jestescie!!! Kobiety musza kombinowac,inaczej sie nie da.

Gość No wyobraź sobie ze są kobiety
które wcale nie musiały, nie muszą i nie będą kombinować. A Ty szukasz usprawiedliwienia, bo pochodzisz pewnie ze złodziejskiej rodziny i sama masz taką naturę. I te tłumaczenia- co z tego, ze ja ukradnę mało, skoro inni kardną więcej :O Brzydzę się takimi ludźmi, bo to przez nich ten kraj jeszcze długo nie dojdzie do normalności. Złodzieje i kombinatorzy :O

Gość gość
Niestety ale duch komuny jeszcze nad Polska lata : "wszyscy kradna to dlaczego ja mam nie krasc" :O Niedobrze mi sie robi jak czytam "popracowalam 2 miesiace i zaszlam w ciaze" .... :O Wrecz czuje fizyczne obrzudzenie :O :O Ale wiecie co ? Ten sie smieje kto sie smieje ostatni :P.... za pare lat obudzicie sie z reka w nocniku bo ciezko zatuszowac w CV lata siedzenia na doopie, kombinowania i zycia na garnuszku podatnikow. Pomimo "odchowanych dzieci" o dobrej pracy bedziecie mogly zapomniec... :P Pozostanie Wam kasa w Biedronce albo praca "biurowa" ;) w charakterze sprzataczki .... no ale jesli takie macie ambicje to Wasza sprawa :P

Hmmm a ja się tak zastanawiam...pytanie do kobiet nie pracujących: co zrobicie jak mężowi podupadnie zdrowie i nagle będzie niezdolny do pracy? Albo ja nie daj boże zginie w wypadku? A co zrobicie na stare lata bez żadnej emerytury? Będziecie żyć z emerytury męża (faceci statystycznie żyją krócej, więc co zrobicie jak umrze przed wami)?

Gość gość
Oj z takim mysleniem to po co wstawac z lozka przeciez mozna sie przewrocic i zabic..

"Oj z takim mysleniem to po co wstawac z lozka przeciez mozna sie przewrocic i zabic.." O tak, dlatego najlepiej nie zapinać pasów, nie patrzeć jak się przechodzi przez jezdnie i nie nakładać kasku przy jeździe motorem. Po co być pesymistą :D.

Gość gość
Mam 30 lat. Jestem mężatką, bezdzietną i od paru lat pracuję na umowę zlecenie. Państwo mnie wykorzystuje pozwalając pracodawcy zatrudniać na takie śmieciówki, to ja nie będę miała ŻADNYCH skrupułów, jak tylko dostanę umowę o pracę, żeby zaciążyć!

Gość gość
Ja tez sie zastanawiam co te "gwiazdy" sobie wyobrazaja ;) ? Ze zanim one wiek emerytalny osiagna to Polska w kraj mlekiem i miodem plynacym sie przemieni ? Ze za sprawa gazu lupkowego w Emiraty Arabsikie sie przemieni i kazdy bezwarunkowo dozywotnia emeryture w wysokosci kilku tysiecy euro dostanie ?? :D :D :D

Gość gość
A gdzie w tym wszystkim rodzina? Dzieci? Czy naprawde trzeba sie wyrzekac rodziny,a zajac sje tylko praca!? Czy ktos tu pisze o tym,ze kradnie? Moj boze.. ludzie zakladaja rodziny,chca zyc normalnie,dla niektorych rodzina jeat bardzo wazna,niektorzy chca miec dzieci,meza i normalne zycie. Vzy to takie nienormalne?? Czy tylko praca sie liczy? Ktos tu pisze o tym, co bedzie jak maz podupadnie na zdrowiu.. a przeciez zycie jest takie,ze jednego dnia jestes a drugiego ciebie nie ma.jednego dnia jestes milionerem,a drugiego dnia nie.masz m chleb.. Pozatym czy mu tu mowimy o kobietach ktore cale zycie siedzi w domu? Bie.my tu piszemy o kobietach,ktore siedza z dzieckiem 2-3lata ewentualnie z dwojka dzieci 4-5lat.to naprawdw cale zycie? To co maja robic malzrnstwa ktore nie maja mozliwosci oddav dziecka do zlobka,czy do.przedszkola?maja w ogole nie posiadac dzievi?

Gość TakzCiekowści
Nie rozumiem jak mozna iść od pracy i po 2 miesiącach zajść w ciaze i iść na L4 . .To jest nieuczciwe w stosunku to pracodawcy i innych pracowników.

Gość gość
Mowimy tu o kobietach ktore szukaja pracy i slinia sie na umowe tylko po to zeby po kilku miesiacach w ciaze zajsc. W zadnej wypowiedzi nie zauwazylam rzeczywistej checi do pracy, jakiegokolwiek zdania na temat tego czy praca interesujaca, ambitna albo rozwojowa. Jedno co te kobiety interesuje to "UMOWA" :O .... zeby tylko na macierzynski sie zalapac :O.... a moze i zasilek wychowawczy jak sie uda.... :O Nie mam nic przeciwko dzieciom, sama mam dwojke. Ale jak sie na dzieci decydowalam to nie zastanawialam sie ile od panstwa dostane, tylko liczylam na siebie. Moje dzieci utrzymujemy JA i MAZ a nie panstwo i podatnicy.

Gość gość
dokładnie temat jest o tym że autorka potzrebuje pracy TYLKO po to aby załapać sie na płatny macierzyński, już planuje ciąże i tylko brak pracy jej w tym przeszkadza. a jedna już od razu wyskakuje z emeryturą, śmiercią męża itd. nie mówimy o dożywotnim niepracowaniu ale o ewidentnym wykorzystywaniu pracodawcy i podatników. a potem się dziwicie że dają umowę zlecenie tylko kobietą.

Gość Niewredna
Czerwona Kokardko! Nie przejmuj się głupimi komentarzami. Urodzenie i wychowanie dziecka jest wielką wartością nie tylko dla matki i jej rodziny ale i dla społeczeństwa, zwłaszcza w kraju stojącym nad przepaścią demograficzną. To że nie da się wychowywać dzieci i znaleźć dobrej pracy na 1/2 czy 1/3 etatu nie jest Twoją winą. Myśl przede wszystkim o szczęściu Twojej rodziny. To nie jest "kombinowanie", jak to określają niektórzy zakompleksieni i bezmyślni egoiści na tym forum. Trzymam kciuki za nastepną pociechę!

Gość supełek0206
Czerwona kokardko ja też coraz częściej myślę o drugim dziecku, mąż też namawia. Obecnie nasz synek ma 18miesięcy. Zaszłam w ciąże zaraz po studiach - ciaża planowana - nie pracowałam. Gdy mały miał 3 miesiące dostałam prace na umowe zlecenie na 30h miesięcznie i tak pracuję do tej pory. Też myślałam żeby odchować synka, poszedł by do przedszkola ja do "normalnej pracy" i po jakimś czasie zajść w drugą ciąże ale teraz nie wiem sama.. byłaby ogromna różnica wieku ;( w dodatku jeżeli chodzi ci o macieżynski to coś obiło mi się o uszy że przy umowie zlecenie też się należy jeżeli opłaca się skł. chorobową.. wiecie może czy to prawda?

Gość gość
Noioi tak kobiety okradaja panstwo, a.jak panstwo okrada Was to jest w porzadku tak? Ale pieprzycie. Mam znajoma.w.Uk i ona w.ogole nie pracuje,tylko wychowuje 3 dzieci bo jej sie nie oplaca!tyle kasy dostaje na.dzieci,a w Pl?glupie rodzinne 77zl.na.jedno.dziecko Ja mam dwojke dzieci,odchowane juz.gdybym nie miala pracy,a chxiala trEcie tez bym kombinowala, czy to z.umowa,czy z wlasna dzialanoacia!!

Gość gość
up

Gość gość
up