Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy testy owulacyjne naprawde pomagają pytanie

Polecane posty

Gość gość

chcę zakupić to oto "cudo", ale w necie jest wiele sprzecznych opinii- niektóre Panie pisza że dopiero dzięki testom zaszły a inne że to szit. jakie są Wasze doświadczenia? warto?

Gość gość
podpinam sie pod temat tez jestem ciekawa 1 cykl z testami owu- pokazaly owulacje w weekend i zobaczymy za dwa tygodnie..

Gość gość
ja nie mam pozytywnych doswiadczeń z testami, albo pokazywały owulacje, mimo że jej nie było albo odwrotnie, mogłam to sprawdzac, ponieważ jednoczesnie miałam monitoring, poza tym testy owulacyjne pokazuja jedynie skok piku LH, ale to nie oznacza, że do owulacji napewno dojdzie

Gość gość
no właśnie, dlatego nie wiem czy jest sens w ogóle wydawać na to kasę...

Gość gość
u mnie pokazywaly prawidlowo owulacje i dzien przed owulacja wiem to bo mam b. bolesne jajeczkowanie i tego bolu nie da sie przegapic - dwojke dziecki w ten sposob zaplanowalismy, splodzilismy i urodzilam :D

Gość gość
kurde, a ja nie mogę wyczaić kiedy mam owulację...nic mnie nie boli:(

Gość traaagediaaaaa
mi np pomogło mierzenie temp cały miesiąc :) a na testach szkoda kasy co miesiąc kupować

Gość gość
to tym bardziej test owulacyjny powinnas zrobic.. mozesz sprobowac -

Gość gość
tragedia a widzisz a u mnie temperatura max 0,2 stopnie sie podnosila lub wcale wiec mierzenie tempki u mnie nie ma sensu

Gość traaagediaaaaa
a może masz cykle bez owulacyjne

Gość gość
czyli radzicie jednak zainwestować?

Gość gość
sądze ze mam owulację...śluz się zmienia, wygląda na płodny, ale jakoś ciężko mi trafić...

Gość traaagediaaaaa
to spróbuj w rossmanie 22zł 5testow

Gość gość
długo starasz sie o dziecko?

Gość gosc167
mam owulacje - moj post o bolesnym jajeczkowaniu jest :)

Gość gość
no jakieś 5 miesięcy. chciałam zamówić na allegro, wychodzi taniej

Gość gość
jak 5 miesięcy, to daj sobie spokój z testami, kochaj sie spontanicznie i napewno nie z myślą o płodzeniu dziecka, a testy z allegro to zazwyczaj badziewie

Gość traaagediaaaaa
to zamów nic nie tracisz tylko parę @złoty a może się uda

Gość traaagediaaaaa
aczkolwiek ją brała tabletki ziołowe po pół roku starania i zaszła w pierwszym cyklu :) owacje zrobiły się nie do przeoczenie

Gość gość
Ja kupowałam w zwykłej aptece 5 testów ok 35zł. Byłam bardzo zadowolona i...oczywiście mam dziecko.

Gość gość
czyli jednak chyba warto:) a wcześniej tez nie wychodziło? dopiero testy pomogły?

Gość gość
Zdecydowanie testy pomogły! Oczywiście robiłam kontrolnie badania hormonalne z krwi. Ale dzięki testom (przynajmniej u mnie) wiadomo bylo kiedy nastąpił skok poziomu LH czyli nadchodziła owulacja i...można było zacząć działać ;-)

Gość gość
czyli starania od pierwszego pozytywnego testu tak?

Gość gość
ja uwazam ze testy owu to wspaniala sprawa jako zaznaczam wspomagacz i pomoc przy planowaniu dziecka bo nie kazda kobieta wie kiedy ma owulacje.. nie kazda odczuwa bole itp porobic testy mozna i masz znak - ze bedzie jajeczkowanie i najbardziej plodny czas ja osobioscie polecam i wole testy nieinwazyjne niz faszerowanie sie hormonami i lekami

Gość gość
autorko one nie zaszły dzięki testom :o zaszły dzięki dobrej robocie :D Kafeteria i net to najgorszy doradca w takich sprawach. Ja mam chorą tarczycę, miałam otyłość (właściwie górna granica nadwagi w porywach do wstępnej otyłości). Wszedzie czytałam, ze nie zajdę, że to nierealne prawie- no masakra! Nastawiałam się na długie starania, czytałam, srałam w gacie, mierzenie temperatury itd. i co? zaszłam w pierwszym cyklu :o równie dobrze zaszłabym i bez tego wszystkiego bo po prostu uprawialiśmy seks co 2 dni (czasem czesciej, bo lubimy to). Przy częstym stosunku nie3 ma szans na przegapienie owulacji. A jeśli jest coś nie tak, to testy nie uleczą.

Gość gość
no iwesz, wiadomo ze zachodzi się dzięki seksowi a nie testom:P ale wiele kobiet sobie chwali, że sa pomocne. kiedy nie wiesz kiedy masz owulkę to ciężko tak...

Gość gość
ja używałam w pierwszym cyklu testy owu jednocześnie dwóch firm chciałam sprawdzić czy się pokrywają(nie pokrywały się) i czy uda nam się przez testy do tego mierzyłam temperaturę i tylko się cały cykl stresowałam tym staraliśmy się prawie codziennie przytulać i bardziej się rozczarowałam widząc jedną kreskę na teście ciążowym drugi cykl odpuściłam całe to kontrolowanie owulacji zero testów i mierzenia temperatury i przytulanie było spontanicznie nawet 2-4dni przerwy i byłam pewna że się nie udało i tu zaskoczenie dwie kreski na teście ciążowym;-) więc nie ufam testom a mierzenie temperatury jest dobre przy regularnym trybie życia