Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opuchniete kostki jak dlugo po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Może tutaj mi ktoś pomoże. Jestem 6 mies po porodzie a do tej pory mam opuchnięte kostki. 3 mies. temu gdy byłam na kontroli lekarz powiedział, że opuchlizna może się utrzymać do pół roku. Czyli powinna już mi zejść. Nie ma znaczenia jaka jest pora dnia. Rano, wieczorem wyglądają tak samo. Do tego mam problem ze schudnięcie. Waga stoi w miejscu. W ciąży doszło mi około 20 kg i za nic nie mogę się tego pozbyć. Mam teraz więcej ruchu - wiadomo dziecko wymaga zainteresowania, do tego ogarnięcie mieszkania, spacery itd. Zmodyfikowałam dietę - warzywa kilka razy dziennie, chude mięso, unikam ziemniaków. Jem mniej niż przed ciążą i nic. Waga jak zaklęta. Miał ktoś podobny problem?

Gość gość
długo masz opuchnięte ,ja miała bardzo spuchnięte przed porodem i 8 dni po porodzie w szpitalu w mega upale bo tak grzali ,lekarz mi powiedział że taka opuchlizna może utrzymywać się 2 tyg ,ale jak wyszłam ze szpitala to dosłownie z dnia na dzień opuchlizna zeszła.

Gość gość
A jak się odzywasz? Też pół roku temu urodziłam i z tym ruchem się nie zgodzę. Opiekuję się dzieckiem, codziennie min 2 godz spaceru, do ogarnięcia dom i podwórko. I przytyłam znowu, mimo że po porodzie już wróciłam do wagi sprzed ciąży :o na mnie chyba tak działa praca w domu :o

Gość gość
Odzywasz= odżywiasz Tel.

Gość gość
Mi po porodzie tak spuchly stopy, ze ledwo chodzic mogłam. Pomogly masaze i lezenie z nogami lekko uniesionymi. A i jeszcze ćwiczenia: lezac trzeba robic koleczka stopami. 10 kolek w jedna strone i 10 w druga. i tak przez ok10min. Mi pomoglo. Zmiany zauwazylam już następnego dnia.

Gość gość
Mnie opuchły kostki w drugiej dobie po porodzie. W szpitalu wskazali stosować dietę wysokobiałkową (bo to ponoć powstaje oddużej utraty bialka,szczeg.po cc) i powiedzieli że do 6-ciu tygodni powinno zejść. Stosowałam dietę i po niecałych 2 tygodniach ustapiło. Nogi miałam jak balony,ledwo w japonki wchodziłam. Łydki uda też napuchły...nie mogłam kucać ;-) Masakra. Także polecam stosować dietę wysokobiałkową.

Gość alke
to ja autorka...też miałam cc, kilka dni po porodzie stopy miałam okropne, dosłownie obręcze wokól kostek. Teraz mniej spuchnięte ale jednak. Odżywiam się raczej zdrowo, Sniadanie - ciemny chleb, szynka, żółty ser, pomidor/ogórek/papryka Obiad - czasami ziemniaki, makaron, ryż, pierś z kurczaka, ryba, sos grzybowy, czasami wieprzowina, Kolacja to przeważnie warzywa, czasami z serem typu feta, oliwą z oliwek, czasami z kawałeczkiem ugotowanej piersi z kurczaka, czy z jajkami... Niekiedy międzyczasie zjem kanapkę z twarogiem, jogurt, wiadomo owoce Ogólnie jem mniej smażonego niż do tej pory, mniej tłusto, no i zero słodyczy. Nigdy ich nie lubiłam ale teraz zupełnie ich nie jem. Chodzi mi o to, że gdybym się tak odżywiała przed ciążą jak teraz od razu bym sporo schudła a teraz masakra jakaś. Czytałam, że niekiedy po porodzie występują problemy z tarczycą/podobne objawy/ . Jeżeli nic się nie zmieni za jakiś czas chyba najlepszym rozwiazaniem będzie wizyta u lekarza.

Gość gość
może problemy z tarczycą