Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu na 30te urodziny męża pomocy

Polecane posty

Gość gość

W najbliższym czasie będzie u mnie impreza urodzinowa w gronie rodzinnym na 16 osób. Planuję zrobić: * barszcz z krokietem * sałatka warstwowa z tuńczykiem * sałatka gyros * śledzie matjasy z jajkiem w sosie śmietanowym z groszkiem * koreczki śledziowe * śliwki suszone zawinięte boczkiem * wędliny, sery * ogórki, pomidory * do tego ciasto, kawa ...i pomysłów dalej brak :( dalej to wciąż mało. Co byście proponowały jeszcze na ciepło? Bo to mało będzie jeden ciepły posiłek... co dać jeszcze na zimną płytę? Z góry dzięki :)

Gość gość
mam ten sam problem co zrobic do jedzenia a le to zwykle spotkanie.

Gość gość
Ja bym zrezygnowala ze sledzi. Zamiast tego dalabym deske serow z krakersami. Mozesz na cieplo podac szaszlyki, z kurczakiem, jakims warzywkiem, pieczarka.

Gość gość
kielbaski pieczone pieczarki faszerowane bigos lub leczo

Gość gość
a kogo zapraszacie ze az tylko osob bedzie?>

Gość gość
Moi rodzice, teście, moja siostra z mezem, dwóch braci męża ze swoimi rodzinami i siostra. Dużo dzieciarni też będzie.

Gość gość
Jeszcze macie jakieś pomysły?

Gość gość
ale wiesniackie to twoje menu... jak na weselu w remizie 30 lat wstecz

Gość gość
To jakie jest wg Ciebie "niewieśniackie" menu :)?

Gość b l a c k L a d y
Dla dzieci proponuję babeczki jest na nie mnóstwo przepisów w necie

Gość gość
cos lzejszego kolorowego a tu majonez, smietana wszystko ciezkie, tluste i zapychajace... ja zrobilabym np hummus do tego pociete w paski warzywa jakis chutney pomidory z mini tostami z ciemnego pieczywa guacamole talerz z jakimis dojrzewajacymi serami i wedlinami jakas lekka salatka z zielonej soczewicy z kozim serem i pieczonymi burakami jakas fajna zupa krem np z pieczonej dyni na cieplo jakies fajne jarzynowo miesne curry z mlekiem kokosowym do tego jasminowy ryz i raita (sos ogorkowo/jogurtowy) mini zawijane kanapczeki z pokrojonej zrolowanej tortilli wypelnione rozneogo rodzaju jarzynami i pastami np pasta z czarnej fasoli, suszone pomidory z feta itp w necie jest mnostwo przepisow i inspiracji

Gość gość
a nie lepiej zaprosic na obiad? po co ta zimna plyta? Ja bym zrobila jakas zupke np. krem z dyni, a na drugie danie jakies 2 rodzaje pieczonego miesa + ziemniaki i duzy wybor salatek. Potem tort i ciasto, kawa, herbata. I to wszystko.

Gość gość
Ostatni gościu - to co zaproponowałaś to w zupełności odpada ;). U nas w rodzinach nigdy nie było takiej kolejności. Każdy do nas ma po prostu przyjechać ok 16-17 pierw kawa, ciacho, potem barszcz z krokietem i zimna płyta, i kolacja na ciepło. Nie wyobrażam sobie takiej imprezy gdzie zapraszam wszystkich na obiad, a później kawa i ciasto a później nara :/ widzę że ostatnio coraz więcej ludzi preferuje taki model imprezy urodzinowej i tego nie rozumiem, impreza do góra 18? No sorry :P ;). A poza tym to też jest impreza z alkoholem, więc gdzie tu na koniec gości uraczyć ciastem :D?

Gość gość
będe staroświecka ale może jakieś kotlety? albo udka pieczone?:D

Gość gość
Też myślałam o udkach, ale chyba jednak nie :D. Tylko nie wiem co :P. Chociaż jeszcze zobaczę. A kotlety niebardzo... Jestem ciekawa Waszych propozycji. Póki co spodobały mi się kiełbaski pieczone, szaszłyki i udka. Dawajcie jeszcze pomysły na zimną płytę!

Gość gość
jakies miesko pieczone moze jakis schabik???????

Gość gość
papryka faszerowana ;D