Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaniSmutnażehej

Endometrioza 7 x 5

Polecane posty

Gość PaniSmutnażehej

Cześć dziewczyny/ kobiety, czy któraś z Was zmagałą się z problemem endometriozy? Wykryto ją u mnie miesiąc temu, mam 26 lat, nie rodziłam...bardzo się boję :(

Gość gość
ja miałam. 8 cm na jajniku, wycięli, potem zaszłam w ciążę. jest ok.

Gość PaniSmutnażehej
Ale czemu mi podają sterydy? Chcą mi to rozpuścić farmakologicznie czy przygotowywuja mnie do operacji...nikt mi nic nie mówi a dopiero 6 listopada mam spotkanie ze specjalistą. Miałam rezonans magnetyczny i rentgena nerek...badania krwi i 2 echo macicy dopochwowe :(

Gość gość
lekarze z reguły kierują na zabieg łyżeczkowania endometriozy, nie wiem dlaczego od razu sterydy

Gość gość
sterydy ? może chodzi Ci androgeny, czyli hormony steroidowe? To jest jedna z opcji terapii, chodzi o to, zeby zatrzymać miesiączkę. Ja miałam tylko usg przezpochwowe i potem skierowanie do szpitala na laparoskopię i wycięcie tej torbieli.

Gość gość
Ja miałam w tamtym roku zdiagnozowaną endometriozę w wyniku czego przeszłam elektrokauteryzację, elektrokoagulację podczas laparo. Dziś mam 27 lat, dzieci jak dotąd nie. Byłam leczona Danazolem ale nic to nie pomogło

Gość gość
o to fajnie, że zrobili Ci rezonans, moze wiadomo z tego czy to jest jedna torbiel czy jakiś rozsiany proces na jamę brzuszną? koleżanko wyżej, endometriozy się raczej nie łyżeczkuje z macicy, to polega na tym, że błona śluzowa macicy, nie wiadomo czemu, o znajduje się poza jamą macicy, np. na jajniku, albo otrzewnej albo w jajowodzie

Gość gość
a przepraszam, nie napisałaś wcale, że z macicy

Gość gość
przepraszam bardzo, ja mialam endometrioze lyzeczkowana dwukrotnie w krotkim odstepie czasu, ale to bylo w latach przejsciowych

Gość gość
Lyzeczkowane mogłam mieć endometrium czyli śluzówki macicy Lyzeczkuje się gdy endometrium nadmiernie rozrasta się w macicy od zaburzeń hormonalnych

Gość gość
panismutnazehej ja tez mam zdiagnozowana endometrioze od roku. Niedawno zrobila mi sie druga torbiel na jajniku, narazie biore leki. Wczesniej visane a teraz orgametril

Gość gość
o czym wy gadacie, wujek Google wam powie co to jest, bo jak dotychczas to gadacie jak potłuczone

Gość PaniSmutnażehej
Hej...to znów ja...leżałam w szpitalu 3 dni przez zakażenie krwi, do którego doszło również w skutek endometiozy. wiem już że operacja jest nieunikniona...rezonans wykazał 6 ognisk choroby w macicy...lewa nerka do przeglądu i infekcja pęcherza moczowego...

Gość gość
Do nowego projektu telewizyjnego poświęconego leczeniu niepłodności szukamy par lub osób, które od dłuższego czasu bezskutecznie starają się o dziecko. Projekt, o którym pisze jest filmem/serialem dokumentalnym. Szukamy osób/par, które zgodziłyby się współpracować z nami. Chcielibyśmy w rzetelny i sumienny sposób pokazać ludziom w Polsce, z jakimi problemami na co dzień borykają się ludzie starający się o dziecko. Przy naszym projekcie współpracujemy z kliniką, która zajmuje się leczeniem niepłodności. Z naszej strony zobowiązujemy się do sfinansowania osobom, które zdecydują się na współprace z nami, wszystkich wizyt lekarskich, wszystkich potrzebnych badań oraz gdy zajdzie taka potrzeba również sfinansowania zabiegu inseminacji, in vitro lub nawet adopcji komórki rozrodczej lub zarodka. Jeżeli byliby Państwo zainteresowani proszę o kontakt na adres: projekt_ivf@o2.pl Wszystkie rozmowy, które przeprowadzamy są poufne i objęte tajemnicą dziennikarską i oczywiście do niczego Państwa nie zobowiązują