Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frida6

Kobiety z innej galaktyki

Polecane posty

Gość Champtar
Witam, pizza wyszła całkiem przyzwoicie są.nawet zdjęcia na okc. Znajoma pisała że na 2 gim wygląda jak tarta ale to pewnie dlatego że piekłem w foremce.. na ciasta typu szarlotka / babka - najlepszy obieg ciepła (braki sprzętu później nadrobię). Na chwilę obecną byłem ciut zajęty jutro Rzucę okiem sprawdzić jak się miewacie, pozdrawiam.

Gość nietała  czytaczka
Kot się liczy :) :) Ten temat wygląda jak zielona wyspa dzisiaj. U Nas czyli Ryfki, jej kota i u mnie ;) wszystko chyba w porządku. Frii nie pisze póki co, a ja też biegam jak kot z pęcherzem i jakoś nie bardzo mam wenę na pisanie, chyba że od rzeczy jak teraz. Zresztą to by się raczej ładnie wpisało w ten cały bałagan, którego się dzisiaj na forum doczytałam. Nieważne. Jeśli chodzi o pizzę to robię w sobotę. Dzięki Ci bardzo champter za zwiększenie objętości mojego tyłka, bo w cycki to raczej nie pójdzie, jak powszechnie wiadomo. :) :D :D Dzisiaj Marylahttp://youtu.be/Mo3yyl8wjaU na pohybel temu co za oknem. :)

Gość Champtar
Zawsze będzie pretekst by nadmiar tłuszczu w miły sposób spalić, u mnie pizza tak rewelacyjnie nie działa i wciąż szczupłej budowy jestem. :/ ja pizzę jutro myślę zrobić ( trzeba się wprawić by przepis był równie naturalną czynnością jak oddech ).

Gość gość
od myslenia do robienia droga daleka niczym miedzy ustami a brzegiem pucharu

Gość niestała  czytaczka
champter :) Przepis to tylko kanwa, trzeba jeszcze włożyć duszę. Bez tego powstaje tylko marna namiastka :) Dawaj ten przepis porównamy ;) Dzisiaj robiłam makaron z tuńczykiem. Tak jak nie byłam przekonana, tak aplauz ściągną dodatkowych chętnych ;) :D Za chwilę będę karmić pół osiedla :P

Gość gość
makaron z tunczykiem :P zamawiam w najblizszym terminie

Gość niestała  czytaczka
Adres poproszę. Ludzie z DHL-ki nie są jasnowidzami :P :D

Gość Ryfka     Goldman
Ja bym wzięła tylko tuńczyka dla kota🖐️

Gość gość
nie jem samotnego makaronu :(

Gość Ryfka     Goldman
To wezmę też makaron:(

Gość niestała  czytaczka
Gościu przytulam :) Będzie dobrze. Podobno :) Ryfka zwierzaki mają pierwszeństwo. Wygrzebiesz mu ? ;) :)

Gość gość
sie ma dobre serce dla kotow. bierz wszystko. obejde sie bez

Gość Ryfka     Goldman
Nie wiem. Może lepiej będzie jak wyślę DHL-em kota do Ciebie? Sam sobie wygrzebie.

Gość gość
dzieki czytaczko :) odtulam

Gość Ryfka     Goldman
:) Lubię

Gość gość
paryz ehhhhhhhh kiedy to bylo :)

Gość niestała  czytaczka
Utuleni, lubiąco uśmiechnięci ;) chodźcie spać, bo za chwilę zadzwoni budzik ;) :)przynajmniej mój :O Nora dzisiajhttp://youtu.be/Tposx9_DNgo Tylko spokojnych :) Dobranoc :)

Gość gość
moj niestety tez :O mimo wszystko ehhhhhh ten paryz :)

Gość Ryfka     Goldman
Śpię od ściany🖐️ Czytaczko, przesuń się trochę.

Gość gość
jestem bezwymiarowy. mieszcze sie wszedzie. taki lajf 🖐️

Gość Champtar
Przepis mniej więcej z pamięci : 250ml ciepłej wody ( przegotowałem ) odrobinę wlewamy do szklanki mieszamy drożdże ( granulowane paczka lub 35 dg zwykłych) z wodą + 1- 1,5łyżeczki cukru do tego mokrą łyżeczką "nieco" ( malutko) mąki nabrać i sparować z drożdżami, mąkę przesiać . Osobno łyżeczkę soli z wodą zmieszać następnie do mąkęi Tortowej (z pół paczki poszło na oko) dodać łyżeczkę oleju z oliwy ( dodałem ciut więcej bo się nie zabardzo ciasto chciało lepić może też być olej ) następnie mieszamy sól z drożdżami a tą z mąką + pozostałą wodę, ugniatamy ciasto. Ugniecione ciasto polewamy delikatnie pod kranem wodą i odstawiamy na 2h pod szmatkę by sobie urosło. Następnie obsypujac mąką lub kaszą manną (kaszą- efekt chrupania)tworzymy z ciasta wielgachny "placek" dodajemy składniki (na spodzie sos o którym wcześniej pisałem nie za dużo by pizza nie nasiąkła, mozzarella pieczarki salami oliwki żółty ser na końcach pizzy zawijamy w " pieróg " po upieczeniu smarujemy sosem w/g uznania zaopatrujemy się w odpowiednie picie i celebrujemy nasz posiłek, piekłem koło 15 min na 200 oC. Z początku z grzaniem od góry przez kilka min koło 4 potem spód i miks( góra + dół) stałe czuwałem przy piekarniku bo już swoje przeszedł i nierówno wypiekł, na szczęście tym razem nie zawiódł, blachę użyłem od szarlotek (cieńką) by temperatura była ok. Do wyrobu ciasta używałem szklanych bądź plastikowych pojemników. To chyba wszystko nie zapomnijcie posmarować foremki - ja się zapomniałem i "pizzę" musiałem podnosić. Zdjęcie pizzy na okcupid.com Champtar fptografia zakładka kuchenne wypieki, jeśli ktoś chce sprawdzić efekt ;) życzę udanego wypieku ;).

Gość gość
:O skomplikowane i za duzo czytania

Gość gość
Nocny wpis uznali mi za spam a było ze 2 x.więcej czytania niż tego wyżej. Później. Przepis w skrócie : Zmieszać składniki wyrobić ciasto odstawić do wyrośnięcia uformować pizzę upiec.

Gość gość
Później wstawię nocną "twórczość".

Gość gość
druga wersja przepisu jest zdecydowanie przystepniejsza :P

Gość champtar
Dla każdego coś miłego, ja bym się. bał korzystać z przystępniejszej wersji. Taka mała sugestia miejcie mąkę pod ręką na wypadek gdyby ciasto zbytnio przylepiło się do dłoni. Ja dziś robię nektar z ananasa ;)