Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

drugiego dziecka nie będzie czyli NIE mieszkamy u rodziców

Polecane posty

Gość gość
Skoro tej pracy jest pełno to czemu jagoda w domu siedzisz i łapę roszczeniowo do męża wyciagasz?Nie masz noworodka w domu moglabys te swoje spostrzeżenia zweryfikować z rzeczywistością i udowodnić że masz racje. Bo ja dobrze wiem jaka praca i za ile jest oferowana umowy bez przyszłości,stawki bez szans na odłożenie normalnych pieniędzy.Syn był we Francji dwa tygodnie przywożąc prawie 900euro na czysto do domu.I nie będzie tu siedział bez perspektyw na cokolwiek.Więc Jagoda pilnuj mężusia bo sama jesteś nikt.

Gość gość
Cos w tym jest, my ucieklismy z wiochy od tesciow. Teraz mamy 3 tysiaki razem i wynajmujemy. Ale wole to, niz ciagle wojny z tesciami, ich wtracanie sie, brak prywatnosci mimo osobnego pietra, w ktore wlozylismy kupe kasy. A ktore nie jest na nas zapisane, co za tym idzie jest karta przetargowa tescia-ze mamy siedziec cicho, robic co on kaze (nawet musielismy spowiadac sie z wyjsc), bo to jego dom. Na kredyt szans nie mamy, mamy nowe prace, zarabiamy malo, gdybym chociaz ja miala normalna umowe, ale mam zlecenie. Na wiosce tej mam kolezanke-mieszka w domu po tesciach ze szwagierka na spole. Ciagle sie kloca. Do pracy nie ma co isc, wiec popoludniami pomaga mezowi w stolarni. Stwierdzila ostatnio, ze na tej wiosce to kobiety tylko moga plodzic kolejne dzieci, bo pracy nie ma, dojazdu do miasta tez nie, wiec zeby nie zglupiec, to robia dzieciaki, by miec zajecie. Ale wiele takich osob mieszkajacych katem u rodzicow sie dorobilo wlasnej chaty. To prawda. P.S. Ja tez mam jedno dziecko i wiecej nie planuje.

Gość gość
Jagoda, prace sezonowe dobrze platne? Gdzie? U mnie w miescie, czy market, czy sklep, czy gastronomia, czy kierowcy autobusow, pracownicy na produkcji maja powalajace stawki 1600 brutto, no moze z nadgodzinami niektorzy dobija do 1700-2000 na reke, ale to rzadkosc.

Gość nononononononono
jagoda369 a ja dobrze pamietam jak ty szukałaś pracy . Twoja mama miala zostać z starszym synem w domu a a ty miałaś iść do pracy bo jak pisałaś masz juz dosyć siedzenia w domu. Tylko ze nikt nie chcial cie zatrudnić i zrobiliscie sobie 2 dziecię. Czego tobie mozna zazdrościć ? męża alkoholika ? brak kasy na wózek do dziecka ? zasiłków z opieki ? tego ze pasożytujesz na rodzicach ?

Gość gość
Jagoda ma rozdwojenie jaźni. Pie...y jak potłuczona. Nigdy nie pracowała, myśli że praca w biurze to picie kawki.... u niej na wiosce widocznie życie jest tanie, jak jej zapomogi starczą.

Gość gość
Jagody by nawet nie zatrudnili przy roznoszeniu ulotek ,bo nie jest reprezentacyjna wcale ,ba chodzącą antyreklamą by była ,wiem jak ona wygląda .

Gość W Polsce jest ciazko z praca
ale nie przesadzajmy. Jesli ktos sobie robi dziecko bez perspektyw a potem narzeka, ze nie ma pracy to coz mozna powiedziec? od dawna wiadomo, ze najmniej chetnie zatrudnia sie matki z malymi dziecmi. Ale tak to jest jak sie zaczyna od d**y strony:O Ja skonczylam studia, ale pracy w zawodzie znalezc nie moglam, schowalam wiec dyplom i dume do kieszeni i wyjechalam za granice. Po 1,5 roku wrocilam, bo chcialam z mezem (wtedy jeszcze narzeczonym) mieszkac w Polsce. Obecnie mam prace nie w zawodzie, w ogole nawet nie w kierunku w ktorym konczylam studia, ale musialam sie przebranzowac by wykorzystac doswiadczenie nabyte za granica. Maz rozkrecil wlasna niewielka firme, na reke ma 7-8 tysiecy. Ja mam 5, ale za to stresujace stanowisko pracy.

Gość gość
Hmm no jakby mnie maz utrzymywal tez bym byla zadowolona..ale narazie nie maz a facet z ktorym kiedys bede mieszkac nie bedzie zarabial tysiecy zeby mozna bylo siedziec w domu z dziemi i tak wiecej niz 2 nie planujemy..bo to polska nie ma za co pozniej dziecku nawet czegos kupic zwlaszcza gdy pracuje jedno.ja zamierzam pracowac jesli tylko ta prace znajde.. jagoda..dobra jestes.....

Gość gość
w Polsce jest ciężko z pracą dla osób co nic nie umieją, a brakuje pracowników w konkretnych zawodach. Mój przyjaciel jest spawaczem i ma lekko 4500-5000/mc, mam kumpelę co jest mgr farmacji i jej wypłata poniżej 3 tys nie schodzi, a z nadgodzinami wyciąga ok 5tys, mój kuzyn właśnie robi aplikację (dostał się na 100% bez znajomości) i pracuje w kancelarii za 3800 na rękę. Jak widać można zarobić w konkretnych zawodach. Ja skończyłam TYLKO liceum plastyczne i jestem grafikiem komputerowym i zarabiam naprawdę nieźle, nie napisze ile bo zaraz mi zarzucicie, że się chwalę. Dodam, że mój przyjaciel też jest grafikiem komputerowym, ale bez "pomysłu", bez talentu i zmysłu plastycznego i też ma marną wypłatę bo 1600 (gdzie ja mam kilku krotność tego).

Gość palinka88
co za stereotyp autorko ???ja mąż i dwójka dzieci 4,5 i 2,5 lat od 7 lat wynajmujemy mieszkanie ,dziś mija 7 rocznica ślubu (ach jak ten czas szybko leci ;) ) ponad rok temu postawilismy dom na dzien dzisiejszy stan surowy zamkniety z elektryką i to wszystko bez kredytów ,można??? można :) Pozdrawiam

Gość gość
W Polsce jest ciazko z praca ale nie przesadzajmy. Jesli ktos sobie robi dziecko bez perspektyw a potem narzeka, ze nie ma pracy to coz mozna powiedziec? od dawna wiadomo, ze najmniej chetnie zatrudnia sie matki z malymi dziecmi. Ale tak to jest jak sie zaczyna od d**y strony Ja skonczylam studia, ale pracy w zawodzie znalezc nie moglam, schowalam wiec dyplom i dume do kieszeni i wyjechalam za granice. Po 1,5 roku wrocilam, bo chcialam z mezem (wtedy jeszcze narzeczonym) mieszkac w Polsce. Obecnie mam prace nie w zawodzie, w ogole nawet nie w kierunku w ktorym konczylam studia, ale musialam sie przebranzowac by wykorzystac doswiadczenie nabyte za granica. Maz rozkrecil wlasna niewielka firme, na reke ma 7-8 tysiecy. Ja mam 5, ale za to stresujace stanowisko pracy. ja za niedlugo prace bede konczyc bo umowa mi sie konczy a chlopak i tak nie pracuje. moglybysmy na poczcie ewentualnie popisac??pozniej na gg..chcialabym cie zapytac o ta zagranice..

Gość gość
trzeba było o tym myśleć szybciej i się uczyć nie mówię że kończyć bzdetne studia tylko konkretnych umiejętności np. języki obce, albo konkretne studia jak prawo, farmacja... co tak naprawdę umiesz żeby zarabiać więcej niż np. 1500? Sama wiesz najlepiej...

Gość gość
BO WY WSZYSTKO CHCECIE OD RAZU podam przykład mój i przyjaciółki ze studiów. skończyłyśmy ten sam kierunek. zaraz po studiach ona poszła do pracy, ma niecałe 2000/m-c, ja miałam ofertę za podobne zarobki, ale akurat dostrzegłam możliwość pracy gdzie indziej, zawód zupełnie nie związany ze studiami. Ona od razu dziecko, kredyt na mieszkanie. Z takimi zobowiązaniami na całe życie (kredyt 30 lat, dziecko) to aż strach ryzykować i szukać lepszej pracy. Ja poczekałam 3 lata na decyzję o macierzyństwie i szkoliłam się, mam świetną prace którą uwielbiam, zarabiam w granicy 7-8 tys. mieszkanie kupione za gotówkę, dziecko mam później o 3 lata od mojej przyjaciółki, właśnie czekam na drugiego bobasa, a ją nie stać... Ten sam start dwie różne drogi. Wybór każdego.

Gość Pulchna dziewczyna
ja tez jestem w ciazy i nie pracuje do tej pory mieszkalismy z tesciami ale jak sie dowiedzialam o ciazy w trybie natychmiastowym zaczelismy szukac mieszkania mimo ze mamy tylko jedna wyplate szukalismy przez dwa miesiace i sie udalo mamy nie zadrogie mieszkanie na takich zasadach zeby dalismy rade finansowo i co mozna mysle ze jak sie chce to mozna i wlasnie konczymy tam remont i od pierwszego tam wchodzimy bo nie wyobrazam sobie siedziec tesciom czy rodzicom na glowie z dziecmi ciesze sie bardzo bo jednak dojda oplaty ale mamy swobode i mozemy robic w nowym domu wszystko po swojemu bo rodzina zawsze bardziej sie wtraca niz wlasciciel domu

Gość W Polsce jest ciazko z praca
napisz tutaj o co chcesz zapytac bo nie bardzo wiem o co chodzi? ale jesli moge jakos pomoc to chetnie udziele potrzebnych informacji

Gość Pulchna dziewczyna
i nie rozumie ludzi ktorzy siedza i narzekaja bo mnie nie stac nas tez na to nie stac bo wiadomo dochodzi czynsz ale czynsz mozna oplacic nawet jak tylko jedna osoba pracuje no ale jak ktos ma priorytet naklepac dzieci i narzekac to przykro ja od zawsze mialam taka zasade ze jak dojdzie dziecko musimy mieszkac osobno i nie ma ze boli

Gość gość
moja kumpela jest fryzjerką po zawodówce, pierwsza jej praca to 5 zł za godzinę, teraz pracuje w wypasionym salonie, fakt długo pracuje bo klientek jest od groma ale wyciąga 5.000 na miesiąc, ale ona świetnie strzyże, farbuje i pokończyła masę, masę kursów. liczy się fach.

Gość gość
dlaczego tu na Kafe piszecie "nie ma pracy" zamiast napisać "nie ma pracy w zawodzie np. grabarza", jak możecie szukać pracy nie po konkretnym zawodzie? Macie jakiś wyuczony zawód? Dlaczego uważacie że ktoś powinien was zatrudnić na dane stanowisko? Bo tak? Dla zasady?

gość Skoro tej pracy jest pełno to czemu jagoda w domu siedzisz i łapę roszczeniowo do męża wyciagasz?Nie masz noworodka w domu moglabys te swoje spostrzeżenia zweryfikować z rzeczywistością i udowodnić że masz racje. Bo ja dobrze wiem jaka praca i za ile jest oferowana umowy bez przyszłości,stawki bez szans na odłożenie normalnych pieniędzy.Syn był we Francji dwa tygodnie przywożąc prawie 900euro na czysto do domu.I nie będzie tu siedział bez perspektyw na cokolwiek.Więc Jagoda pilnuj mężusia bo sama jesteś nikt. " . . A co sie babciu tak rozpedzilas? Ja nie pracuje bo NIE MUSZE :) maz mnie utrzymuje bo taki mamy podzial obowiazkow. On sam mowi mi nieraz " XXXX ale Ty jestes fajna" albo " Moja zonka zasluguje tylko na rozpieszczanie" :) . . Ktos wyzej pisal o pracach sezonowych ,. ze niby nie ma :D Tu gdzie mieszkam placa 12zl/h za zbieranie jablek i... nie ma chetnych. Wiec ja uwazam, ze ludzie sa po prostu leniwi bo gdybym ja nie miala na chleb to 12zl by mnie w jakis sposob ratowalo ale ludziom sie nie chce tego robic bo to ciezka praca. . . Ktos tez pisal, ze szukalam pracy ale nie dostalam :D i zrobilam sobie 2 dziecko. :D No coz... takich rzeczy sie nie komentuje.

Gość gość
Jagoda a co bedzie jak meza tfu tfu zabraknie??? Ile Ci wystarczy kasy na rok z sezonowej pracy przy jablkach?

Gość dziewczyny nie karmcie trolla
🖐️

Gość gość
jagoda, jak tak masz tak dobrze i duzo czasu to może odciążysz starą matkę i zaczniesz płacic sama rachunki za swoją rodzine i gotować obiady za swoje. I to nie jest tak że ciebie stac na leżenie i nie pracowanie, tylko żerujecie na twoich rodzicach, z usmiechem na gębie ich objadasz i pasożytujesz. To nie jest tak, że ty wygrałaś na loterii ty jedziesz na czyimś garbie, ale wiesz kiedys to sie skończy i będziesz tu lamentować jakie to skuur*wysyny z mopsu bo ci nie dają więcej

Gość gość
To nie pisz o tym że pracy jest full tylko brać ,bo zwyczajnie nie możesz mieć o tym pojęcia.Siedzisz z dziećmi w domu od lat na bank nigdy na swojej wiosce dłużej nie pracowałaś. Nie każdy może być prawnikiem,lekarzem,farmaceuta,grafikiem.Potrzebny jest piekarz,sprzątaczka,sprzedawca,i im szacunek i normalne życie też się należy.Ale nie w tym kraju bo Polacy maja wredne charaktery i bardzo ludzmi gardza.

Gość dziewczyny nie karmcie trolla
powtarzam - na h*j karmić trollicho? 🖐️

Gość gość
ty jagoda jesteś oderwana od rzeczywistości...... przecież w sezonie jest robota w budowlance, ale np w zimie i w czasie złych warunków pogodowych nie ma. Mąż nie ma umowy i jedziesz na mopsie, taka z ciebie pani. Nieraz zreszta pisałaś że latacie na obiady do matki i płaci za was rachunki. Trzeba byc bezwstydnym żeby obciążać rodziców i pisac jak się ustawiło i "pracowac nie muszę". Jesteś porażka

Gość gość
Po co jej odpisujecie? Jest taki typ ludzi, żyją w swoim świecie, nie potrafią nic przyjąć do wiadomości. Jej narobicie na głowę a ona będzie się dalej uśmiechać i pisać bajkę jak to jest jej cudownie. To osoba niesamodzielna, zacofane i uparta. Dajcie sobie spokój bo ona nikogo nie słucha i ma zawsze rację :) :)

:D 2013-10-28 14:33:42 , ja gotuje u mamy a , ze za jej... no coz... ja za to jej sprzatam , piore , prasuje itdTaka mamy umowe i obydwie strony sa zadowolone. Nie jest tak, ze jem za darmo , czasem cos tam kupimy. Co do mopsu to widze, ze jestes bardzo obeznana z zasadmi tam panujacymi :D ja nie bo nigdy nawet tam nie bylam :) Nawet uwazam, ze wszelkie zapomogi powinny byc bezwzglednie przez rzad usuniete bo SZKODZA ludziom ktorzy je biora :) . . 2013-10-28 14:36:16 , a skad Ty znasz moj zyciorys? Chyba jestes jasnowidzem :D . . 2013-10-28 14:39:46 , ciebie to juz mi sie nawet nie chce komentowac bo widac , zes niepelnosprytna jakas

Gość gość
bo w tej polsce to trzeba miec albo znajomosci albo bogata rodzinke zeby miec dobra prace moja siostra po najlepszych studiach nauczycielka nawet pracowała 2 lata w szkole miała doswiadczenie i nie ma pracy w swoim zawodzie bo wszystkie stołeczki rodzinnie juz zajete i zyje sie u rodziców jak tu kuzwa miec dzieci co za politycy tym krajem rzadza tylko sami kase dla siebie a ludzi maja w duuup...ie i tyle

Gość hehehhehehhehehehehhe
Jagoda i po co kłamiesz? Nie raz tu pisałaś ze pobierasz zasiłki rodzinne bo ci sie należy .