Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julka226

laserowe usuwanie nadżerki

Polecane posty

Gość julka226

Czy któraś z Pań miała usuwaną nadżerkę laserowo, a jeszcze nie rodziły? Czy miałyście problem później żeby zajść w ciąże ? Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi bardzo mi zależy :)

Gość eska 22
tez jestem zainteresowana tym tematem nie rodzilam jeszcze a gin chce mi zrobic zabieg nie wiem czy sie zdecydowac zeby pozniej nie bylo problemow z zajsciem

Gość gość
ja mialam nadzerke w wieku 20 lat i nie mialam jej usuwanej laserowo. Moj lekarz powiedzial, ze ordynator by mu jajka urwal ;), jakby sie dowiedzial, ze on usunal laserowo nadzerke, kobiecie, ktora nie rodzila. Nadzerke mialam usuwana chemicznie

Gość gość
podzielcie sie swoimi spostrzezeniami na ten temat

Gość julka226
Niech ktoś się wypowie czy któraś z Was miała problem z zajściem w ciąże ???

Gość julka226
Żadna z was nie miała takiej sytuacji?? :)

Gość julka226
Szkoda że żadna z Was nie chce podzielić się swoja opinią choć bardzo mi zależy ;/

Gość gość
zamrażaną zanim jeszcze rodziłam

Ja miałam usuwaną chemicznie, m.in. ze względu na to, że jeszcze nie rodziłam.

Gość brzuchata1234
ja miałam zamrażaną około 3 lata temu, teraz mam 25 lat i nie miałam żadnych problemów w zajściem w ciąże. najlepszym wyjściem jest zamrożenie, nie bolesne (no może troszkę, po zabiegu poboli) szybkie i bez komplikacji, zapytaj się lekarza o zamrożenie.

Gość gość
Mialam usuwana nadzerkę w wieku 18lat,zamrazaną (crio) ,teraz mam 33lata,rok temu urodzilam dziecko i do tej pory z nadzerką nie mam zadnych problemow,polecam

Gość gość
tylko u mnie jest ten problem, że mój lekarz właśnie usuną mi nadżerkę laserowo, był to szybki zabieg bez bolesny, i teraz od jakiegoś czasu staramy się o dzidzię i wg się nie udaję i obawiam się że to może mieć z tym związek, po prostu jestem załamana i chciałabym wiedzieć czy któraś z was miała taki zabieg i czy miała później problemy

Gość gość
ja w wieku 17 lat miałam nadżerke i miałam ją usuwaną laserowo- nie rodziłam wtedy jeszcze później normalnie zaszłam w ciąże i urodziłam po drugim porodzie powróciła nadżerka i miałam ją wymrażaną

Najpierw powinno się zrobić kolposkopię i po tym zadecydować o metodzie leczenia o ile w ogóle będzie to nadżerka.

Gość gość
mnie lekarz wybadał nadżerkę zanim zaszłam w ciążę.Kazał ją leczyć i nastawiać się na usuwanie, w międzyczasie zaszłam w ciąże najpierw jedną a później drugą. Więc nadżerkę usunęłam dopiero po drugim porodzie.Ale mój lekarz zapewniał że takie usuwanie nie wpływa na zajście w ciążę.Tylko zalecał póxniej leczenie betadine i lactovaginalem.

Gość julka226
Dzięki za odpowiedzi dwie naprawdę podniosły mnie na duchu, bo już myślałam że usuwając nadżerkę zrobiłam poważny błąd :) więc widocznie muszę trochę odpuścić bo za bardzo chcę moje maleństwo i dlatego pewnie się nie udaje :(

Gość gość
z tego co ja wiem czy lekarze raczej wstrzymuja sie z usuwaniem nadzerki przed zajsciem w ciaze. mi gin z http://www.s-medi.pl/ powiedzial, ze lepiej usuwac po porodzie