Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

Dla prawików liczą się drobne przyjemności

Polecane posty

staszek spod monopolowego-Twoim zdaniem jak będziesz mieć wypadek, to z renty wyżyjesz? Nie lepszy był by samobój? Ja tam nie przywiduję żyć jako kaleka, jestem Aryjczykiem, czyli być zdrowy i silny albo nie być wcale.

żelek in orange-Administracja polski w chwili obecnej, zajmuje ok 40% ziem nimieckich. Są to nadal Niemcy, więc rdzenni ludzie którzy rodzili się na tych ziemiach, są Niemcami, bo ich przodkowie walczyli o te ziemie, jako ziemie niemieckie i sami byli Niemcami.

Gość gość
W sumie jeszcze tylko muszę odkryć czemu przeszkadza mnie ten goowniany poziom , natężenie ,ilość itp nie stanowi problemu ,złośliwość ,żart to samo ale ten poziom ... Przecież to powinna być budująca myśl że po drugiej stronie siedzi zupełny debil ,ćwok który jeśli jakoś ma nawet tam poukładane w życiu( baa nawet jeśli ma ten jakiś tam zwierzęcy spryt;) kiepem być nie przestaje ...Może jestem perfekcjonistą ..? ;) Nawet p***********ć w zęby można z artyzmem , dlatego też obszczekanie przez typków na których nie chciało by mnie się nawet odlać jest takie deprymujące ...;)

staszek spod monopolowego-Pracuję, to mam kasę. Państwowa służba zdrowia i tak nie działa, musisz mieć kasę na czarną godzinę, tylko debil wierzy że państwowa służba zdrowia go wyleczy, chyba z kataru....

Gość żelek in orange
ciekawe, na ilu polskich budowach zatrudniają na czarno takich upośledzonych naiwniaków jak bsa. chłopak może sobie popisać o aryjczykach, a w sumie to jest takim europejskim murzynem. jak mu się coś stanie w tej pracy, to nikogo nawet nie będzie to obchodziło, że nie ma z czego żyć. żal mi go.

Gość gość
może ma prywatne ubezpieczenie, oszczednosci? z którego pokryje ewentualne koszty leczenia. tego ani ty żabo ani staszek nie wiecie. zresztą ja uważam że każdy powinien być odpowiedzialny za siebie i umieć przewidzieć konsekwencje swoich działań.

Gość żelek in orange
"może ma prywatne ubezpieczenie, oszczednosci? z którego pokryje ewentualne koszty leczenia" | taaa, jasne. koleś zarabia grosze i nie ma nawet stałej roboty, mieszka w jakiejś pipidówie, a ty wyskakujesz z "prywatnym ubezpieczeniem" i "oszczędnościami", weź się stuknij w ten ułomny łeb.

żelek in orange- Ale ty jesteś p******a. Będziesz mieć wypadek, zostaniesz sparaliżowna, będziesz roślinką, ale powiesz sobie, "uff, jak to dobrze że miałam ubezpiecznie, dają mi rentę, życie jest piękne". Tym sposobem mając ubezpieczenie można jeździć na motocyklu 200 km/h nawet na czerwonym, przecież ma się ubezpieczenie, a w razie czego to dostanie się 600zł renty, więc można w życiu szaleć... Dla mnie ubezpieczenie to mój mózg, dzięki temu jeszcze żyję, jestem zdrowy i sprawny, wielu miało ubezpieczenia, szalało na drogach, w pracy i dziś są roślinkami. Więc pytam się jeszcze raz, co ci daje ubezpieczenie? Jaki ma sens płacenie ciężkich pieniędzy na instytucje typu ZUS, jak możesz mieć tą kase na swoim koncie. Każdego miesiąca oddajesz państwu twoją kasę, co najmniej 1000 zł oddajesz twojej kasy na państwo, 1000 zł każdego miesiąca przez 52 lata będziesz oddawać pańswtu, policz ile jeszcze muisz dać państwu kasy, aby w wieku 67 lat państwo dawała ci każdego miesiąca parę grosze na przeżycie.

Przeraża mnie to, co ten socjalizm zrobił z waszymi mózgami. To jest właśnie siła propagandy komunizmu, czyli liczyć na dobrego przywódcy, który się wami zaopiekuje... Żaba, jakie ty masz niską samoocenę, skoro uważasz że jedynie państwo jest w stanie się tobą zaopiekować na starość, uważasz że jedynie państwo jest w stanie ci pomóc w razie jakiegoś niebezpieczeństwa. Jakoś przez setki tysięcy lat, nie było ubezpieczeń, emerytur, do dziś w wielu krajach tego nie ma, do niedawna w Australii i USA też nie było emerytur przymusowych i ludzie tam sobie radzili. Jakoś tam gdzie nie ma emerytur, przykładowo w Ameryce południowej, to nie widać aby starszym ludziom czegoś brakowało, u nas są przymusowe emerytury i zazwyczaj emeryci nie mają z czego żyć, nie mają na rachunki, a przecież mają emerytury a będzie coraz gorzej, więc jakim trzeba być upośledzonym, aby nadal wierzyć w państwo socjalistyczne, po prostu dobra propaganda komunistyczna była i ten komunizm zagnieździł się w waszej mentalności. Nikt z was nie pomyśli o tym, że emerytury płacone przez całe życie, to równowartość luksusowego domu wraz z luksusowem autem, czyli stara babcia, która nie ma na rachunki w bloku, nie ma na lekarstwa i podstawowe artykuły mimo że ma emeryturę, to gdyby oddać jej te składki emerytalne, to wystarczyło by jej na wybudowane sobie własnego domu i na godne życie do końca życia w tym domu, wraz z prywatnym leczeniem i lekami, no ale za to że płaciła składki emerytalne, to nie było jej w życiu nigdy stać na wybudowanie swojego domu , wiec całe życie klepała biedę, bo socjalizm to system który powoduje w społeczeństwie właśnie biędę, mimo że ludzie pracują.

Gość żelek in orange
bsa, ty jesteś jednak głupszy, niż ustawy przewidują. | piszę o wypadku W PRACY durniu, a ty mi tu pier.dolisz o nieodpowiedzialnych kierowcach. co to ma do rzeczy? ja w swojej pracy mogę sobie co najwyżej odciski od klawiatury na palcach zrobić. faktycznie - śmiertelne niebezpieczeństwo. | "Żaba, jakie ty masz niską samoocenę, skoro uważasz że jedynie państwo jest w stanie się tobą zaopiekować na starość, uważasz że jedynie państwo jest w stanie ci pomóc w razie jakiegoś niebezpieczeństwa" | nic takiego nie napisałam, więc NIE KŁAM po raz kolejny i nie wciskaj mi rzeczy, których nie piszę. | swoją drogą, co ma wspólnego ubezpieczenie z samooceną? bo nie wiem, o co ci znowu chodzi. rozumiem, że jak masz tak wysoką samoocenę, że nie ubezpieczasz się na życie? niech rodzina sypnie kaską na pogrzeb, tak? :D idiota. | ja o niebie, ty o chlebie. więc dobra, gadaj sam ze sobą i swoimi urojeniami, bo ja nie mam zamiaru tłumaczyć takiemu przygłupowi pewnych oczywistości 🖐️

Gość gość
Żaba dalej wierzy w państwo opiekuńcze. Dostanie 700 zł emerytury na starość za przekładanie papierków w pracy to się dopiero ocknie. O ile wcześniej nie zachoruje i każą jej czekać rok albo dłużej na zabieg. Pewnie pójdzie udowadniać, że płaciła składki to się jej od razu należy. W związku z normalnym człowiekiem i tak nie będzie bo wszyscy tutaj wiedzą jacy ją kręcą.

żelek in orange-Ale ja nadal nie kapuję o co ci chodzi? Po pierwsze, to widać że nie masz pojęcia o czym piszesz, mało jest prac fizycznych, gdzie istnieje duże prawopodobieństwo wypadku, w budownictwie to wypadki się zdarzają najczęściej przy pracach surowych,czyli głównie upadki z rusztowań, dachów itp, zazwyczaj jest to nieostrożność samych ludzi. Po takim wypadku, to masz w d***e czy dostaniesz rentę czy też nie, bo jesteś roślinką. Więc skoro jesteś młoda i zakładasz że ubezpieczenie to twoja polisa na życie, to musisz być naprawdę bojączkiem, pewnie nie jeżdzisz autem, bo wypadki drogowe, chodzisz zapewne na piechotę przez pola, aby nic cię nie przejechało....

żelek in orange-Albo jednak nie, pewnie właśnie jeździsz na czerownym i zapewne nigdy nie chamujesz na skrzyżowaniach, po masz ubezpieczenie, czyli nie masz w życiu się czego obawiać bo masz ubezpieczenie :classic_cool:

Gość żelek in orange
"Więc skoro jesteś młoda i zakładasz że ubezpieczenie to twoja polisa na życie, to musisz być naprawdę bojączkiem" | nic takiego nie zakładam, przygłupie. to twój debilny wymysł. | "pewnie nie jeżdzisz autem, bo wypadki drogowe, chodzisz zapewne na piechotę przez pola, aby nic cię nie przejechało" | taaa, miastem przez pola. coś jeszcze durnego wymyślisz na mój temat czy już skończyłeś? :D

żelek in orange- Dobra mądra i piękna żabciu. Wytłumacz głupiemu BSAowi jedną rzecz. Otóż czemu ludzie po wypadkach, sparaliżowani lub bez kończyń, którzy mieli ubezpieczenia, składki itp, to idą do prywatnych fundacji, robi się dla nich akcje charytwatywne na protezy, wózki inwalidzkie, rechabilitacje itp, po co się to dla nich organizuje, po co, przecież mają ubezpieczenie,dostaną rentę, darmową opiekę medyczną, jednym słowem full wypas. Po co jeszcze idą do prywatnych fundacji i zbierają kasę na rechabilitacje, wózki, protezy itp.

Gość żelek in orange
"Żaba dalej wierzy w państwo opiekuńcze." | o, rly? następny fantasta :D | " Dostanie 700 zł emerytury na starość" | wątpię, bym kiedyś dostawała polską emeryturę. więc bajdurzenie o złotówkach jakoś słabo na mnie działa. zresztą nie zamierzam dożywać starości i mam głęboko w d***e system emerytalny. do tego czasu raczej będę miała dobrze zainwestowane pieniądze i będę czerpała profity z mojego biznesu. nie w polsce, ofkors :) | "za przekładanie papierków w pracy" | nie przekładam papierków. mam pracę twórczą. | "Otóż czemu ludzie po wypadkach, sparaliżowani lub bez kończyń" | jak nie będę miała kończyn albo będę sparaliżowana to poddam się eutanazji. skończ już p*******ć głupoty i wstydu se oszczędź.

Gość gość
ja ci bsa powiem czemu. bo państwo i tak część z tej naszej składki musi przecież zmarnować opłacając urzędasów i dlatego nie stać ludzi na leki czy protezy, na operacje czy zabiegi muszą czekać miesiącami. chyba każdemu zależy na tym aby zdrowy i dlatego ludzie prywatnie chodzą pomimo że ich usługi teraz są drogie. x "http://www.fakt.pl/Z-powodu-niskich-kontraktow-na-wizyte-u-lekarza-i-badania-czeka-sie-miesiacami,artykuly,193322,1.html" x "Mógłby zrobić prywatnie, ale to kilkaset złotych. Na taki wydatek pana Włodzimierza nie stać. Zresztą gdyby nawet zrobił prywatnie badanie, na kolejną wizytę u neurochirurga i tak musiałby czekać. Na wizytę zapisał się w lipcu. Wyznaczono mu termin na koniec listopada. Tym razem dostał skierowanie na badanie rezonansem. Od razu poszedł do okienka, żeby usłyszeć, że... badania nie zrobi, bo szpitalowi skończył się kontrakt." x nie stać go bo państwo co miesiąc go rżnie.

żelek in orange- No to po cholerę ci ubezpieczenie? Czemu jest ci żal ludzi, którzy nie są ubezpieczeni? Po cholerę płacisz składki? Więc o co ci chodzi?

Gość gość
"to poddam się eutanazji. skończ już p*******ć głupoty i wstydu se oszczędź." Nie w Polsce Żelek :D skoro, nie wierzysz to po co im płacisz składki? czemu nie pracujesz na czarno? Albo na umowę o dzieło?

Gość Zuzanna Amelia ææ
OK Podsumujmy temat do tej pory: Dla prawiczkow licza sie drobne przyjemnosci jak emerytura ZA 700 zl.

gość-Dlatego właśnie piszę, że lepiej pracować na czarno. To co pracodawca miał by dawać na służbę zdrowia i składki, to niech połowę tego da pracownikowi a połowę zatrzyma dla siebie, każdy będzie zadowolony, pracownika będzie stać na leczenie. 60 zł kosztuje składka zdrowotna każdego miesiąca, jest to sama składka zdrowotna. W ciągu roku jest to 720 zł. Za tą kasę to mam ząbki zrobione na tip top. Natomiast państwowo nie da się zrobić zębów, trzeba prywatnie. Ja za zęby dałem 500 zł i usługa z prawdziwego zdarzenia, bo to ja wznaczałem termin wizyty, czyli dogadywałem się z dentystą a nie że to służba zdrowia wyznaczała mi termin wizyty.

Gość gość
BSA, powinnyśmy rozp******ic ten system od środka - jak? robiąc na czarno, i rejestrując się w UP dla ubezpieczenia. Składki dzięki temu tak długo będą szły aż w końcu dojdzie do tego że nikt nie będzie zatrudniał na umowę o pracę. i wtedy wróci normalność. Polecam wszystkim bezrobotnym.

gość-Po co? Nie lepiej zagłosować na Nową prawicę i problem z socjalizmem mamy zgłowy. Oni ich powieszą i zaczynamy budowę wolnego, suwerynnego kraju.

Gość żelek in orange
"BSA, powinnyśmy rozp******ic ten system od środka - jak? robiąc na czarno, i rejestrując się w UP dla ubezpieczenia." | ekstra! | nie mając prawa do urlopu (kobiety tez do macierzyńskiego), nie mając prawa do zwolnienia chorobowego i w ogóle do niczego tak naprawdę. | z*********ć jak murzyn u swojego pana i do tego płaszczyć się przed urzędniczkami z UP - wy macie naprawdę mentalność murzynów 🖐️ | i jeszcze przyszedł offerma vel "nie chodzę na wybory ale krytykuję". ty też se wstydu oszczędź, liberale od siedmiu boleści, nie robiący nic by zmienić sytuację 🖐️ | jak wyjeżdżacie na wakacje to też nie wykupujcie ubezpieczenia - w razie czego wywalicie kilkadziesiąt tysięcy złotych/euro/innej waluty na leczenie, ale skoro was stać - to luzik. ja wolę się ubezpieczyć za te kilkadziesiąt złotych i w razie czego ściągnąć tę kasę z ubezpieczalni :)

Gość gość
nie jestem offerma i nawet nie wiem kto jest.

Gość gość
kto to* a że wkleiłem link w którym jest łódz, to nic nie znaczy.

"ść nie jestem offerma i nawet nie wiem kto jest. 29.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość kto to* a że wkleiłem link w którym jest łódz, to nic nie znaczy." To skąd wiesz, że jest z Łodzi?:)