Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowle 6 tygodni usypianie w nocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie do doswiaczonych mam. Moj 6 tygodniowy synek ladnie zasypia po kapieli, budzi sie po 4 godzinach na jedzenie (maz przewija i ja karmie piersia) i tez czesto ladnie zasypia, ale juz po kolejnej pobudce okolo 3-4 rozbudza sie tak ze 2 godziny go probuje uspic a on patrzy na mnie tymi swoimi szeroko otwartymi oczkami i nic sobie z moich prob nie robi :-P ale gdybym go zostawila samego to za chwile bedzie plakal. Nie mowimy do niego w nocy, swiecimy malutka lampke nie halasujemy a on nie chce spac. Czasem jest juz tak przy pierwszej pobudce. Jak to bylo u Was z takim maluchem? Moze cos jest nie tak z naszym planem dnia... Nie wiem juz sama. Dodam ze kladziemy go ok 19-20 bo juz o tej porze pada i nie da sie go dluzej przetrzymac. Macie jakies pomysly jak to zmienic?

Gość Gosc od mlecznej krowy
Tak po prostu jest, nasz w tym wieku mial tak samo i po tym karmieniu kolo 4tej po prostu nie odkladalam go juz do lozeczka, tylko spal z nami w lozku do rana przy piersi. Stopniowo przerwy w nocnym karmieniu sie wydluzaly i dosypial do 6 nad ranem. A teraz, ma 6 miesiecy, budzi sie co prawda kolo 1 w nocy, ale tem spi do 8 :-)

Gość gość
To normalne, dziecko nie będzie Ci spało tak całej nocy, że nakarmisz i zaśnie odrazu. Ma swoją pore na aktywność i tyle. U mnie było podobnie. Często budził się w nocy i trzeba było siedzieć z nim ze 2 godziny. Potem zasnął i wstawał na dobre ok. 4 rano.

Gość gość
chyba przetrzymac ten czas az Maluszek bedzie przesypial noc,powodzenia

Gość gość
No coz myslalam ze moze cos zle robimy, ale skoro nie jestem sama to widac faktycznie tak musi byc :-P

Gość gość
Moja córka tez tak miała. Obecnie ma 8 tygodni. Odkładam do łóżeczka,włączam karuzele . Troszkę poleży i zasypia...

Gość gość
Dzis sie udalo tak ze dalam o tej 4 smoka i po chwili zasnal az bylam w szoku. A tez zastanawiam sie nad zakupem karuzelki, tylko nie wiem czy mojego synka bedzie juz to interesowalo ;-)

Gość gość
Kupuj, karuzela jest spoko, nie chodzi o to, żeby się interesował zabawkami, ale możesz go nauczyć, żeby zasypiał przy konkretne melodii. Polecam też gorąco chustę, naszemu dziecko wystarczało 10-20min., żeby w niej zasnąć