Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu zajmuje codzienny makijaż zapracowanej mamy

Polecane posty

Gość gość
no jo przecież tu same kury domowe

Gość gość
dokładnie,nie wyglada to dobrze gdy kobieta jest ładnie ubrana a buzia sie świeci jak psu jajca na wielkanoc,rzesy białe,a brwi brak albo rozczochrane

Gość gość
mi zajmuje ok 11 minut, maluje oczy kredką, cieniem, eyelinerem, rzęsy tuszem, nakładam korektor jak mam jakieś "niedoskonałości" i na to puder sypki.

Gość gość
Mi ok. 15 minut. Primer pod makijaż, puder matujacy, bronzer, tusz na rzesy i wyjazd.

Gość gość
Bóg stworzył mężczyzne był tak zadowolony ze swojego dzieła, ze stwierdził że stworzy jeszcze kobiete.... i powiedział: A Ty się będziesz malować....

Gość gość
to "naturalne piękno", to zwykle wygląda tak, że pod oczami siniaki, na nosie wągry, usta spieczone, obskubane i zlewające się kolorystycznie z twarzą. oczu nie widać, zresztą brwi rzadkie i wygryzione w cienkie "plemniki' dzięki czemu twarz nie ma kompletnie żadnego wyrazu. patrzy się na taką kobitę jak na powietrze..i tak prezentuje się 90 % "naturalnych" pań. nie każdy musi się malować, nie każdy ma potrzebę wyglądania atrakcyjniej niż w rzeczywistości, ale przydałoby się zadbać chociażby o czystość cery i podstawową pielęgnację

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość jak babka nie chce sie malowac to niech się nie maluje ale niech nie wmawia sobie i innym ze wyglada ładnie i elegancko tym bardziej po 30 tce x x przykro mi, ale babki po 30-stce mogą wygladać ladnie bez full makijazu, ja jestem tego znakomitym przykładem, mam młodą cerę,wiekszosc kolezanek z mojego rocznika wyglada na swoj wiek(34lata), niektore na 40, ale mam i takie dwie znajome, kotre wygladaja jeszcze mlodzieje ode mnie maja cerę jak moja nastoletnia corka wiec nie mierz wszystkich patrzac na siebie:D lub swoich znajomych w tym wieku wyglad zalezy od wielu czynnkow, a najwiekszy wplyw i tak maja geny

Gość jestemzmiasta
ale jasne,ze 30stka 30-stce nie równa:D mam na to bardzo duzo przykladow w moim otoczeniu:) , , co do tematu... moj makijaz codzienny zajmuje max 10 minut cień, tusz, krem do twarzy i naturalny błyszczyk, wiecej mi nie trzeba, mam 35 lat

Gość gość
hehe rozwalaja mnie teksty typu mam 34 lata a cere mam jak nastolatka,jasne,to jest bilogicznie niemozliwe,gdyż skóra starzeje sie od 19 roku zycia,zmarszki mimiczne pogłebiaja się z kazdym rokiem do tego dochodzą zmarszki ze starości,skóra traci jędrnośc,taci się owal twarzy,takze przestańcie sobie wmawiac kobiety,trzeba pogodzic się z upływajacym czasem i z godnościa znosic to co nadchodzi czyli starość,a nie robic z siebie nastolatke na siłe,żenada

Gość gość
ja nie pisalam,ze ja mam cere jak nastolatka, tylko znajoma, bo ma:), a moja cera jest gładka, nie porowata, nie mam siencow pod oczami, bo dobrze sie odzywiam i wysypiam , , poza tym to nie moja opinia tylko kosmetyczek, ze mam skore 25 a nie 35 latki, a ja sie z nia zgadzam ale domyslam się,ze wygladasz jak swoja ciotka wiec Ciebie to dziwi:D . . nie jakos nie dziwi, ze ludzie moga wyglądać młodziej niz rocznik wskazuje:D

Gość wodnikszuwarekkkk
nie kazda cera potrzebuje makijazu, ale nie kazdy dobrze czuje sie bez niego, ja robie od 17 r.ż wiec juz 15 lat, bez makijazu na dzień dzisiejszy czulabym sie "naga", zajmuje mi 10min w koncu tyle lat wprawy:D

Gość gość
Kobieta bez makijażu wygląda na zaniedbaną. Brak makijazu przystoi tylko nastolatkom - one wyglądają świeżo.

Gość gość
Jak któras pisze że ma cerę jak nastolatka, to od razu widzę wysypaną przyszczami świecącą mamuśkę :) Czym sie niby objawia ta "nastoletnia cera" u 33-latki?

Gość gość
czytaj gamoniu dokladnie, ja nie pisalam,ze mam cere jak nastolatka tylko znajoma, nie znam zadnej drugiej dziewczyny z tak dziewczec a urodą:D tu jednak niziny intelektualne siedza, skoro prostego zdania nie umieją zrozumieć heh

Gość jestemzmiasta
[zgłoś do usunięcia] gość Kobieta bez makijażu wygląda na zaniedbaną. Brak makijazu przystoi tylko nastolatkom - one wyglądają świeżo.. ................................................... większej bzdury w zyciu nie cztalam, jak masz marna cerę, syf na syfie, przebarwienia, blizny i ch*j wie co jeszcze to rzeczywiscie rob makijaz, bo ludzi wystraszysz:D

Gość gość
No niestety ale większość 30-latek ma przebarwienia, zmarszczki, blizny, suche skórki i chooy wie co jeszcze, a i trądzik jest coraz częstszą przypadłością. Ja nie widuję kobiet z ładną cerą bez makijażu, a pracuję w sklepie i mam spory przegląd. Mam propozycję - niech ta 30latka z cerą jak u nastolatki wstawi swoje zdjęcie bez makijażu, to uwierzę, że coś takiego jest możliwe... Od razu powiem że ja mam skłonnośc do zaczerwienień i bez kremu BB albo podkładu nie wyobrażam sobie komukolwiek się pokazywać - włącznie ze sobą samą :)

Gość jestemzmiasta
taa, kto ci tu fotę wrzuci:D a zresztą...i tak byłoby,ze to ktoś inny:D wiec nie pisz takich głupot ................................. 80% nie ma dobrej cery w tym wieku, ale sorry, sa wyjątki

Gość gość
Ja mam trzy miesieczna córkę i zawsze rano karmienie przewijanie ubieranie i przed spacerem zawsze sid maluje jak codziennie zresztą mimo ze nawet nie wychodziła bym nigdzie. Na ogół Moj makijaż trwa 40 min ale biorąc pod uwagę ze w międzyczasie muszę cos przy malej zrobić jak nie SPI to do godz trwa :-) Mam 23 lata i makijaz owszem robię mocny ale nie wulgarny, po prostu musi być idealnie dla mnie zrobiony dlatego trwa to trochę plus włosy 20 min Ale jak sie nie cvhce zeby maz innej d**y szukal trzeba dbac o siebie. A te mamusii ktyore tu pisza po 30 ze tak super wyglądają to mnie rozbawily haha Moze i cere macie ok ja tez nie mam zlej choc pory i czasem jakis pryszcz coz wyskoczy, ale nie wmowicie mi ze ladnie wyglada trzydziecha bez fluidu pudru kredki i tyuszu. Mijam takie mamuski z wozkami i ok moze nie maja twarzy w syfach i porach ale coz twarz blada zlewa sie z ustami brwi niewidoczbe oczy bez wyrazu, Czasem tak mysle czy przed ciaza tez tak zle weygladaly cxy teraz zwalajac na dziecko i brak czasy sa takie zaniedbane A ja widze posobie ze da sie umalowac uczesac i ubrac majac dziecko i dbajac o dom tylko trzeba checi dobrej organizacji i cierpliwosvi ze malujac jedno oko trzeba np przebrac dziecko bo placze i wtedy zaczac drugie:-)

Gość gość
Rozbawiła mnie ta 23 letnia mamusia co spedza godzine na robieniu makijażu. Dziewczyno, Ty masz 23 lata! Zdajesz sobie sprawe że jestes młodziutka i wystarczyłby Ci tylko tusz na rzęsy? A po drugie po co Ci ten makijaż? Na plac zabaw z dzieckiem idziesz czy na impreze firmową? Marnujesz mnóstwo czasu. ja wolałam ta godzine spedzic bardziej produktywnie a nie przed lustrem.

Gość gość
Już nie wiem co gorzej wygląda kobitka wymalowana jak lalka, że się świeci z daleka ;), czy zupełny brak makijażu ;)

Gość gość
Ja 32 lata tusz , odrobinke kredki na dolne powieki potem to rozcieram makijaz trwa ok 10-15 minut góra .Bazę silikonowa i puder w kamieniu uzywam jak jest mrozno :)

Gość gość
Skoro ta 23 letnia mama lubi sie malowac i jie uwaza tego za stracony czas to co tobie do tego? Ma sie nie malowac bo ty bys cos innego na jej miejscu zrobila? To rob a innym daj robic co ońi chca. Ja sie tez maluje codziennie nawet jak zostaje w domu bo bez makeupu czuje sie naga, maluje oczy cieniem, eyelinerem, tusz do rzes, korektor na niedoskonalosci, puder sypki zeby sie nie swiecic i brwi cieniem i grzebyczkiem z odrobina lakieru, zajmuje mi to 10-15 min. Caly dzien dibrze sie czuje.

Gość gość
Mam 28 lat i tak naprawdę maluję się dopiero od 1,5roku bo z wiekiem pogorszyła mi się cera,kiedyś wystarczył krem ,korektor na jakąś noespodzianke i brazowa kredka. Teraz używam fluidu,pudru transparentnego , korektora ,kredki i tuszu czasami. Mój makijaż jest naturalny i świeży . Nie ma takiej opcji żeby po 30 wyglądać lepiej niż przed.

Gość gość
Drogie panie podziwiam wykonanie makijażu w 5 minut. Mi zajmuje to 20 minut ale za to fryzurę robię w max 5 minut.

Gość gość
Dlaczego uwazacie, ze nikt nie moze wygladac mlodziej i nie potrzebowac makijazu? Ja mam 29 lat, wszyscy daja mi maks. 20, co juz mnie drazni niesamowicie. Nawet pelen makijaz mi nie pomaga, wygladam jak laleczka, mam dziewczeca twarz.Wiec prawie sie nie maluje, do pracy czy na wyjscia jedynie nakladam krem z podkladem, maluje powieki cieniem albo robie kreske i maluje usta pomadka. Mam z kolei kolezanke w swoim wieku, ktora wyglada na 10 lat starsza-juz sobie porcelanowe zeby zafundowala (swoje miala straszne, zepsute pionki) a cere ma chropowata i okropna mimo, iz stosuje najdrozsze specyfiki z apteki.

Gość gość
Prawa jest taka, że mało która kobieta potrafi dobrze zrobić makijaż...także takie mazanie się na siłę, to tez dla mnie ładnie nie wygląda. Ja na co dzień tylko podkład (też nie zawsze), krem, szkoda mi cery na wklepywanie w siebie codziennie tej chemii.

Gość gość
a ja nie używam podkładów, bo od nich właśnie mam takie problemy ze skórą. Nie dajcie sobie wmówić, że dzisiejsze podkłady to takie cuda, wystarczy poczytać etykiety. Sama chemia. Nie dziwcie się, że coraz więcej kobiet ma trądzik itp.

Gość gość
mam 34 lata i w zyciu nie mialam na twarzy pudru, podkladu czy cokolwiek innego, cerę mam gładką, ładną ale powiem Wam,szczerze,ze malo kto w moim wieku ma tak dobrą cerę,ze nie musi "maski" zakladać moj makija to tylko tusz do rzes, czasem cienie, pomadka lub błyszczyk w naturalnym odcieniu, mało spoktykam kobiet w pelnym makijazu, a u mnie pracuje kolo 100kobiet, tylko te kolo 50 sie mocniej maluja, 25-35 delikatnie

Gość gość
Pisalam wczoraj na pocatku topicu, 31 lat. nie twierdze, ze mam cere jak nastolatka, bo sama widze po zdjeciach, ze rysy twarzy mi sie przede wszystkim zmienily, ale wygladam dobrze i na pewno lepiej niz niejedna wymalowana 20stoparolatka. Mam to szczescie, ze jestem brunetka z gestymi wlosami i mocnymi brwiami, wiec nic malowac nie musze. Wystarczy, ze systematycznie je reguluje i moje oczy wygladaja dobrze bez makijazu. Ostatni raz u fryzjera bylam rok temu rowno, zrobic porzadek z odrastajaca grzywka, kolega tak mi wlosy wycieniowal, ze teraz jak urosly wygladaja wrecz fenomenalnie. Wystarczy, ze je rano umyje i zostawie rozczesane do wyschniecia. Cera po 30stce moze wygladac dobrze bez tynku jak sie o nia od wielu lat dba, mam to szczescie, ze od dawna mnie stac na dobre kremy i pozostale kosmetyki do pielegnacji. Systematycznie chodze na manicure (bezbarwny) i pedicure (czerwony), woskowanie tego co trzeba na ciele, ze dwa razy do roku (pozna jesienia i zima) na jakis bardziej inwazyjny zabieg na twarz do kosmetyczki. Xxx Geny, odpowiednie nawyki pielegnacyjne, zdrowa dieta, sport i naprawde mozna wygladac dobrze.

Gość kreema
polecicie jakiś dobry krem do cery mieszanej, proszę :)