Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pi pi

studia podyplomowe rachunkowość czy kurs księgowości

Polecane posty

Gość pi pi

witam proszę o odp. osoby pracujące w biurach rachunkowych. Chciałabym znaleźć pracę jako asystentka / pomoc księgowej, mam lic. z zarządzania, zero doświadczenia w księgowości. Co było by lepsze studia, czy kurs?

Gość pi pi
dzięki za odpowiedź

Gość gość
ja jestem po studiach podyplomowych z rachunkowosci, nie powiem zebym miała super wiedze po nich, wydaje mi się ze kurs ksiegowosci daje wiecej praktyki tylko nie wiem jak potencjalny pracowawca na to spojrzy czy lepiej czy gorzej

Gość gość
w sumie dla pracodawcy liczy się znajomość obsługi programów księgowych + doświadczenie, potem studia

Gość gość
dokladnie liczy sie doswiadczenie, a nie czy masz kurs z ksiegowosci czy studia ;/ ja mam magistra z rachunkowosci. ale ;/ trafilam przypadkiem do unijnego projektu (kurs ksiegowosci) dla nieaktywnych zawodowo. kurs trwal 1,5 miesiaca . codziennie od poniedzialku do czwartku po 6 h. nie uwierzycie ale po kursie mialam wieksza wiedze niz po 5 latach studiow z rachunkowosci ;/ i potrafilam obslugiwac SYMFONIE. kursy sa fajne, ale musisz trafic na taki profesjonalny, a nie jakies badziewie za pareset zlotych.

Gość Monika Kinga
Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć. Uważam, że kurs (czy liceum ekonomiczne) daje więcej praktycznych umiejętności. Studia uczą teorii i tego gdzie potem szukać informacji. Większość osób po samych studiach ma problem w ogóle z księgowaniami na kontach czy obliczeniem składników wynagrodzenia. Natomiast studia przydadzą Ci się jeśli myślisz o ubieganiu się w przyszłości o uprawnienia do prowadzenia biura rachunkowego - możesz się ubiegać bez egzaminu (o ile w międzyczasie coś się nie zmieni)

Gość gość
zgadzam sie z poprzedniczka, duzo ludzi po podyplomowce nie umie ksiegowac na kontach, mysle ze kurs daje wiecej podstaw i praktyki

Gość pi pi
czy możecie polecić dobry kurs, by była teoria i praktyka na programach księgowych?