Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wydajecie pieniedzy na wasze niemowlaki

Polecane posty

Gość gość

bo mi sie wydaje, że my wydajemy dużo. Córka ma 2 miesiące i wydajemy na nia ok 700 zł nie licząc ubranek. Niestety nie karmie piersia i na mleko miesięcznie wydajemy ok 230 zł + woda do robienia mleka + herbatki. Na pieluchy idzie na dużo pieniędzy bo córcia raz zrobi siku i od razu jej to przeszkadza, nie zasnie, nie bedzie jadła więc pieluche trzeba od razu zmienić. Oczywiście jeszcze chusteczki i kosmetyki do kąpieli. I już jest 700 zł. A jeszcze ubranka...

Gość gość
Moja ma 7,5miesiąca i wydaje ok 500zl. 160zł mleko Kaszki 30zł Nutriton- 50zł Mięso ok 50zł- kurczak 30zł i kawałek wołowiny ew schab wieprzowy Jajka 20zł Pieluchy- 70zł No i do tego warzywa, owoce, chrupki kukurydziane, biszkopty Ceny to tak mniej więcej podałam. Mięso i jajka kupuje na wsi u znajomego a warzywa na bazarze.

jak szczepimy i robimy jakieś badania to max.600 zł a średnio to ok 300 zł w każdym miesiącu ok.150 zł na mleko i ok 80 zł na pieluchy, żel do mycia raz na 2 miesiące ok.18 zł, chusteczki też uzupełniam hurtem jak jest promocja ale na miesiąc schodzą nam nie więcej niż 3 op. więc ok 13 zł, deserki i obiadki kupiłam zanim jeszcze Małej zaczęłam podawać, więc tylko coś tam uzupełniam to tak ok. 50 zł w miesiącu, czasem mniej, soczki ok 15 zł, herbatkę kupuję też raz na dwa miesiące 10 zł, ubranek już nie kupuję bo ciągle dostaje jakieś. Wodę do mleka dajemy przegotowaną, a wcześniej przefiltrowana przez Britę, na samym początku też kupowaliśmy wodę ale to przez jakieś 3-4 tygodnie. Gotuję też to jakieś grosze na warzywa czy jabłka w porównaniu do reszty, choć za niedługo już będę dodawać mięso więc więcej.