Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doradźcie z imieniem

Polecane posty

Gość gość

Do 35 tygodnia wiedziałam, że będę miała córkę. Tydzień temu na badaniu okazało się, że jednak chłopiec. Imię dla córki mieliśmy wybrane i już się przyzwyczailiśmy. Teraz mamy ogromny problem z przestawieniem psychiki. Przeglądam różne fora o imionach i jestem załamana. Nie wiem jakie to ma być imię. Chcemy, żeby pasowało do małego chłopca jak i dorosłego, no i żeby dzieciaki w szkole nie śmiały się. Myślałam o Franciszku, Antku, ale podobają mi się również imiona w innym stylu, jak Filip, Wiktor, Olaf. A jakie są wasze odczucia?

Gość gośjhjjjgfg
Kacperek , Natanek , Dorianek

ech to usg u mnie co wizyta mówia co innego bo maluszek odwraca się tyłem i ciezko dostrzec cokolwiek, ale w przyszłym tygodniu idę na badania prenatalne i usg 3d więc może coś więcej się dowiem.co do imion ja dla dziewczynki mam Hania a dla chłopca trzy i nie wiem które Kacper Dawid i Ksawery:)

Gość gość
Bruno Seweryn Arkadiusz Tymoteusz Eryk Erwin Kajetan Wiktor Olaf

Gość gość
Madelinka przykro mi ale nie w moim guśćie

Gość Juddytaaa25527
marcin, michał, tomasz, eryk, mikołaj, kornel, kordian, daniel

Gość gość
Mój mąż to Adam :) odpada, chociaż jest prześliczne

Gość gość
ups a to szkoda, bo mam Adaśka właśnie i super brzmi

Gość gość
Jak czytałam mężowi, jakie imiona królują na forach to wpadło mu w ucho Olaf, że krótko i nie popularne u nas. Ale mnie jakos nie przekonuje, on z kolei kreci nosem na Franka. Gdzieś tam w sercu liczę, że będzie ta dziewuszka

Gość gość
olaf w sumie moze byc franek to nie bardzo, mimo, ze co drugi to teraz franek

Gość gość
Wiktor, Patryk, Robert, Artur no ale ja lubie imiona mocne najlepiej z litera "r" Moze jeszcze Krystian, Mateusz. Ogolnie dla dziewczynek jest wiele wiecej fajnych ladnych imion.

Gość gość
To nasze pierwsze dziecko i nie wiem, czy lepiej dać popularne czy mniej popularne. Ja mam mega popularne imię, maz zresztą też, wiec nie wiem co lepsze.

Gość gość
Franków teraz jest mnóstwo. Z tych co wymieniłaś najbardziej Olaf do mnie przemawia. Mój syn ma imię Patryk - wg mnie idealne - krótkie, międzynarodowe, pasujące do dziecka i do dorosłego. Będąc w ciąży brałam jeszcze pod uwagę Adam, Piotr, Paweł.

Gość gość
olaf takie troche mocne imie. ja lubie wojciech i kajetan, bo mozna zbrabniac na wiele sposobow

Gość gość
A mi się wydaje, że dla dziewczynek nie ma imion. Dla chłopców jest wiele fajnych niekoniecznie oklepanych, a dla dziewczynek parę ładnych które są mega popularne, a reszta okropna. Całą ciąże nie znałam płci, ale imię miałam tylko dla chłopca, bo właśnie dla dziewczynki podobały mi się tylko oklepane, a nie zrobiłabym tego dziecku, żeby było jedną z 10 w klasie.

Gość gość
dokładnie dla dziewczynek nie ma fajnych imion albo oklepane albo staromodne dla synka miałam dużo fajnych i nowoczesnych narzeczony chciał Filipa ale mi się nie podobało urodziłam córcie i nazwaliśmy ja Sandra takie mało spotykane. Julka Amelia Emilka Milena odpadały bo co kawałek u nas dają tak na imię swoim pociechom...

Gość gość
A jak się miała dziewczynka nazywać?

Gość gość
moje ulubione meskie imie to adam, ale maz nie chcial i mamy alksandra, olka-manolka:-)moj brat wybral imie Julian

Gość gość
Oskar, Marcel, Seweryn, Nikodem

Gość gość
u mnie tez w rodzinie jest Aleksander ładne tylko że mówią mu Aluś a nie Olek długie dostał imię i nazwisko tez ma długie na legitymacji szkolnej to ledwo wcisnęli te literki he... moim zdaniem do długiego nazwiska powinno być krótkie imię i na odwrót;)

Gość gość
Miała być Matylda ;) Nie potrafię zmienić mojego myślenia. A jak zdrabniacie Filipa i Olafa (wydaja się takie twarde)

Gość gość
Aleksander -Aluś fajnie, Olek odpada

Gość gość
nie rozumiem ludzi którzy pytają a jak zdrobnicie imię? niby po co zdrabniać? do dziecka powinno sie mówić tak jak ma na imię a nie zdrabniać..... Arkadiusz Seweryn Remigiusz Alan