Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolka Miodowicz

Co na trądzik

Polecane posty

Gość gość
Też odradzam Duac, Izotek, Curiosin... trzymaj się od tego z dala!

Gość gość
Dermatolog powinien zastanowić się dlaczego dziewczyna ma trądzik. Jeżeli jest to kwestia kiepskiej pielęgnacji to warto skorzystać z porady kosmetologa. Jeżeli choroba, chociażby o podłożu hormonalnym, to najpierw nią trzeba się zająć. Trądzik to choroba skóry, nawet jeżeli nie wygląda najgorzej to trzeba ją leczyć

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/jakie-przyczyny-moga-wywolywac-luszczyce-wysypke-i-tradzik/

Gość gość
Ja też stosowąłam iqface i jestem bardzo zadowolona z efektu jaki uzyskałam po jego zastosowaniu.

Gość gość
Ze swojego doswiadczenia mogę polecić zabiegi ze specjalnymi kwasami antytrądzikowymi w gabinecie kosmetycznym, a oprócz tego odpowiednie kosmetyki profesjonalne, a nie co popadnie kupowane w drogerii. Wiem, że trudno trafić na dobrego specjalistę, ale ja tekiego znalazlam, zrobilam wywiad wsrod znajomych, czytałam fora internetowe, aż w koncu trafiłam do p.Izabeli w Poznaniu w salonie Beauty Premium. Wysłuchała mnie, zleciła zabiegi i poleciła kosmetyki. Jestem po 3 zabiegach i widzę zupełnie nową skórę. Polecam! :)

Gość gość
mycie twarz mydłem bambino i siarkowym, kosmetyki ziaja manuka- tonik i kremy, codziennie olej z nasion wiesiołka, kapsułki lub łyżeczka oleju rano i wieczorem. ten zestaw znacznie poprawia stan cery a nawet zupełnie eliminuje niedoskonałości. polecam skorzystać.

Gość gość
no i rzecz jasna, dieta, dużo wody, owoce, warzywa, zdrowa dieta ogólnie, radzę też usunąć z diety ser żółty.

Gość gość
Na pewno mycie twarz mydłem nie pomoże a tylko jeszcze zaszkodzi. Nie wolno pozbawiać skory naturalnego płaszcza hydrolipidowego, skora musi miesc równowagę wodno tłuszczową. Polecam udać się na konsultację do kosmetologa. Dobre gabinety kosmetyczne z całej Polski można znaleźć na stronie www.dobrakosmetyczka.pl . Ja dzięki temu znalazłam świetną opiekę, a kunsultacja była całkowicie bezpłatna.

Gość gość
Na pewno nie stosuj duac'u szkoda czasu i pieniędzy.

Gość gość
Ja sama mam problem z trądzikiem... badania wykazały, że wszystko w normie, więc to problem skóry. Muszę więc dbać cały czas. Na codzień kosmetyki przeciwtrądzikowe Avene, makijaż mineralny. Co jakiś czas mikrodermabrazja i kwas migdałowy. Robię też peelingi w domu raz na tydzień. Przebrawienia i blizny usunęłam laserem. Wszystko robię cały czas w Viva-Derm. z czasem się poprawiło, mam mniej tych kaszaków i innych świństw. zostały właściwie pojedyczne. świeże pojawiają się tylko w okolicach brody a to duży postęp.

Gość gość
Izotec i duac? Owszem polecam, polecam omijać szerokim łukiem! Masa nieporządanych skutków ubocznych i bardzo nikła skuteczność działania... Szkoda czasu i zdrowia

Ja brałam oba i nie miałam jakichś wielkich skutków ubocznych. Nie to co po tetracyklinie....

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej doradzi dermatolog. Nie jestem zwolenniczką eksperymentowania z lekami, czy to doustnymi czy takimi do stosowania zewnętrznego. Mnie w walce z trądzikiem bardzo pomogła pani dr Bacz Malinowska z kliniki Dermedicus, http://dermedicus.eu.

Gość gość
Stosowałam izotec, strasznie mi się po nim pogorszyło. Porażka na całej linii! Polecam poszukać czegoś innego. Swoją drogą o duac'u zbyt dobrych opinii też nie słyszałam.

Gość Jdob
W gimnazjum miałam problemy z trądzikiem, zaczęłam pić herbatkę z czystka oraz używać na noc maści benzacne (nie na receptę). Zauważyłam dość sporoą poprawę jednak wciąż miałam pojedyncze niedoskonałości, raz więcej raz mniej. Dermatolog przepisał mi Duac. Może nie ma on mocnego działania ale w moim przypadku takie nie było potrzebne. Duac zapobiega powstawaniu nowych pryszczy (stosuje go aktualnie). Dodatkowo polecam cynk w tabletkach. Podobno osoby z problemami skóry mają go mniej niż te które skore mają zdrową. Łykam cynk, pije dużo wody, nawilzam skore (krem cetaphil) oraz stosuje Duac i mogę powiedziec, ze jestem zadowolona.

Gość gość
Stosowałam wspomniane leki i jest to wielka strata czasu i pieniędzy.

Gość gość
izotec to katastrofa. STRATA CZASU I PIENIĘDZY . Nie polecam !

Gość gość
Duac, Izotek, Curiosin te trzy leki to jest katastrofa... Nic nie pomagają a tylko pogarszają

Gość gość
Na trądzik zdecydowanie najlepszy jest Acnedin. Polecam

Gość gość
Stosowałam Duac, Aknenormin oraz izotec żaden z tych leków mi nie pomógł. Trądzik wcale nie znikał a wręcz przeciwnie miałam go nawet trochę więcej.

dziewczyny, nie używajcie takich chemicznych preparatów! może i stan cery poprawią ale strasznie negatywnie działają na resztę organizmu. trądzik bierze się ze złej diety i dużej ilości toksyn w ciele - poczytajcie o oczyszczaniu :) jesteś tym co jesz. Ja jedyne co stosuje to ekologiczne kosmetyki np z tego eko sklepu naturo.pl Takie produkty sa trochę droższe ale nie potrzeba ich tak wiele i są bardziej wydajne.

Gość gość
Zgadzam się z poprzednikiem i dodam jeszcze aby unikać brevoxyl oraz benzacne . Wszystkie z tych leków zamiast pomóc to mogą zaszkodzić.

Gość gość
Chyba najpopularniejszymi lekami na trądzik są : Duac, Aknenormin oraz izotec ale niestety żaden z nich mi nie pomógł a bardziej zaszkodził. Z mojej strony mogę dodać, że nie polecam i odradzam.

Gość gość
Nie polecam wspomnianych leków! Jest to kompletna strata pieniędzy nie tylko na te lekki ale również po tych lekach na lekarzy u których będziemy leczyć skutki uboczne.

Gość gość
Też myślę, że nie ma co kombinować na własną rękę. Dobry dermatolog może być rozwiązaniem. Mnie skierowano do Warszawy do http://www.high-med.pl/ i po wizycie u dermatologa, paru zabiegach, odpowiednim dobraniu leków jest coraz lepiej.

Gość ceno20
Mi dermatolog nic nie pomógł wydawałam tylko kasę a nic nie pomagało w końcu zaczęłam szukać czegoś w necie i znalazłam Nonacne http://natradzik.milejdi.pl dzięki niemu w końcu mogę cieszyć się z działania bo po tygodniu już widać różnicę!

Gość gość
Aplikator na wypryski HB - pomaga stopniowo, ale docelowo nie powinno na cerze znajdować się w zasadzie nic. Ślady wyeliminujecie, cera będzie wyglądała naturalnie i zdrowo. Pracujcie nad sobą, cera dojdzie do normalności i naturalności.