Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama1tylko

kto ma tylko jedno dziecko i nie żałuje że nie ma więcej

Polecane posty

Gość gość
Nigdy więcej bachorów. Swoje oddałam rodzicom i odebrałam po 9 latach.

Gość gość
"Tylko" po 9-ciu? Można zapytać dlaczego? Chyba nie z nagłego przypływu miłości skoro bachor to bachor?!

Gość gość
Bo już odchowany i wyregulowany. Bachor, bo nieślubny i w młodocianym oraz nastoletnim wieku. Teraz mogę przygrać ''matkę polkę'' jak mi ciężko było.

Gość gość
ja mialam dlugi czas jedno i nie zalowalam, az ktoregos razu zapragnelam drugie, po 17 latach, wszyscy sie cieszymy w domu z nastepnego malucha... Nie rozumiem co to za tragedia w domu, male dziecko...

Gość gość
czy uważacie, że jest taka tendencja, że rodzice jedynaków bardziej kochają dziecko od męża/zony?

Gość gość
Chyba nie, bo ja najbardziej kocham naszego ...psa :-)

Gość gość
Nie tragedia miec więcej czy nie tragedia mieć tylko jedno. Pytania mogą rodzić się non stop: po drugim pytanie o trzecie, gdy ktoś ma 2 córki pytanie o synka itd.Najważniejsze by SAMEMU chcieć kolejnego dziecka. Ja znam rodziny z 2 dzieci i 3 i ciężko im idzie. Jedni z 2 wyjeżdżają, mają kasę, ale też dzięki wsparciu rodziców lub życiu od wypłaty do wypłaty na bieżąco, na odłożenie grosza już nie ma, ich życie , ich wybór. Ja mam jedno i czas na pasje, na odpoczynek. Nie uważam by wychowanie nawet jednego był łatwe, proste. Moje dziecko od początku płaczliwe, absorbujące, do tego też wspomniany wyżej brak pomocy babci. Widzę jak wielu osobom przy dwójce dzieci czy nawet przy jednym pomagają mamy, teściowe, rodzice dzieci spokojnie pracują, babcia siedzie z dzieckiem w godzinach tej pracy , to całkiem inaczej niż mieć opiekunkę, liczyć się z każdą godziną za którą trzeba jej zapłacić, w domu od razu zmieniać ją w drzwiach i samemu przejąć wszystko bez chwili wytchnienia...

Gość gość
wasze dzieci nie chcą rodzeństwa, nie boicie się że kiedyś zostaną same?

Gość gość
Ne boję się, bo ma kuzynów, znajomych. Ja mam siostrę zagranicą i też nie mam z nią kontaktu.

Gość mama1tylko
Po to by dziecko nie było samotne ma mieć rodzeństwo? Przecież to nie zawsze daje gwarancje że będą mieli dobre kontakty. W dorosłym życiu każdy zakłada swoją rodzinę i to z nią spędza czas.

Gość anielciula
ja też chce mieć tylko jedno

Gość gość
z jedynaka to ni pies ni sabaka niestety, stare polskie przysłowie jakże mądre

Gość mama1tylko
A co jak ktoś nie ma wcale dzieci? To też jego sprawa. Nie sztuka narodzić, a sztuka wychować. Znam rodziny z 3 dzieci, klepiących biedę, to lepiej mieć więcej, by mieć nie psa i nie sabakę?

Gość mama1tylko
anielciula masz ju ż dziecko czy dopiero myślisz,żeby mieć tylko jedno? Co u Ciebie przemawia za tym by mieć tylko jedno?

Gość gość
jedynak to nie jest pies ani sabaka bo nie musi walczyć mie musi się szarpać ma wszystko. A 2 3 to swołocz hahajaha