Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 89Kasia1989

Sine palce po złamaniu śródstopia

Polecane posty

Gość 89Kasia1989

Witam. Tydzień temu złamałam V kość śródstopia, od razu pojechałam do szpitala i założono gips. Ale zauważyłam że mam sine palce :/ zaczęło mnie to martwić bo jak wczoraj byłam u taty w szpitalu to pielęgniarka mnie zaczepiła i spytała co takie sine, a ja że nie wiem, ale dotknęła, spytała czy je czuje i czy boli, i powiedziała że gdybym zaczynała tracić czucie albo zaczęły by boleć to się zgłosić do lekarza. Chciałam dziś jechać do przychodni ortopedyczno urazowej bo mam skierowanie ale się spóźniłam i dopiero będę mogła jechać we wtorek. Czy ktoś się orientuje co to może być? nie odczuwam żadnego ucisku w gipsie, nawet przeciwbólowych już nie biorę (wzięłam tylko 2 razy), biorę tylko zastrzyki przeciwzakrzepowe. Proszę o odp.

Gość Bashmi
Jeżeli jutro zauważysz, że jest gorzej, jedź na ostry dyżur i każ sobie zdjąć gips i to sprawdzić. To może być po prostu spowodowane unieruchomieniem, ale kilka ran martwiczych powstałych pod gipsem też w swoim gabinecie widziałam. Jak dasz radę, to spróbuj powąchać, czy spod gipsu nie czuć jakiegoś przykrego, niepokojącego zapachu podobnego do psującego się mięsa, albo zgnilizny.