Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedluzajaca sie biegunka u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy ktos ma pojecie ile moze trwac biegunka u dziecka po grypie zoladkowej? czy jest moze jakis konkretny lek na zatrzymanie bo juz mi rece opadaja na ta cala sytuacje. dziecko od soboty wyproznia sie po kazdym nawet malym posilku typu chrupek. pomozcie mamy !!!!

Gość gość
jezeli taka biegunka trwa juz prawie tydzien, to ja juz bym byla z dzieckiem u lekarza.

Gość gość
Bylam podaje probiotyk i smecte.mialam ja podawac przez dwa dni i niby wszystko wrocilo do normy a jak odstawilam to znowu wrocila :( lekarza dzis naszego nie bylo a nie pojede na nocny dyzur bo tam sa dzieci i dorosli razemni czeka sie pol nocy a nie chce zeby dziecko z grypa wrocilo :)

Gość mama z Krakowa
A może gotowana marchewka? Działa zapierająco. Kiedyś pediatra kazała nam podać....czekolade i...pomogło

Gość gość
Gotowana marchew daje to nie chce jesc, wezmie mala lyzeczke i odpycha reszte. chyba dam czekolade to moj syn uwielbia :)

Gość gość
a w jakim jest wieku? Ryz tez zatwardza, dawaj tez cos nawadniajacego, np orsalit

Gość gość
Syn ma poltora roku, orsalitu nie chce pic, nawet z herbatka lub sokiem,kupilam nawet smakowy to robi od razu awanture ale pije ogolnie duzo i chce wiec sie nie stresuje chociaz tym.

Gość gość
Ryz lubi i je ale tez jak widac nie pomogl. od czterech dni jada na zmiane z ugotowanym ziemniakiem i jajko na twardo. daje mu tez jagody ze sloiczka od wczoraj no ale ich jest tam 20% wiec nie sadze ze zadzialaja. martwie sie bo u nas jak zwykle problem z lekarzem i odsylaja na dyzury nocne a tam jest koszmar, raz bylam i dziekuje zlapal wirusa dodatkowo a nie chce pogarszac jego stanu bo ogolnie dobrze sie czuje, bawi sie, biega tylko jest troche bardziej senny.

Gość gość
Ile dziecko ma lat? Ja ostatnio z moją wylądowałam w szpitalu bo oprócz biegunki wymioty doszły. Lekarze polecili mi kleik HiPP ORS 200 na biegunkę naprawdę działa rewelacyjnie jak taka naturalna kroplówka

Gość gość
Poltora roku ma a gdzie mozna kupic ten kleik? w aptece dostane?? czy na recepte jest wydawany? nie slyszalam o nim dlatego pytam a syn na szczescie nie wymiotuje.

Gość gość
tak w aptece powinnas dostać;) naprawde polecam. Ale ostrzegam ze w smaku nie jest przyjemny

Gość gość
oczywiscie bez recepty

Gość gość
moj syn tego kleiku nie ruszyl, a slodzilam mu albo dosalalam i z makaronem podawalam, niby ze zupa- nie tknal, a tez slyszalam ze pomaga. Orsalit, smecta, enterol- te leki bez recepty pamietam. A tez po kazdej wizycie w przychodni syn lapie jelitowke, jak mu 3 wychodzily to 2msce mial rozwolnione kupy, odparzenia. Nifuroksazyd, kiedys byl bez recepty, teraz juz nie, pomogl po 1dawce