Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja ja ja

mleko

Polecane posty

Gość ja ja ja

Ktore mleko,Nan czy Enfamill,jest lepsze?niedlugo rodze i chcialabym miec w razie,gdyby sie okazalo,ze nie mam swojego,jak bylo przy pierwszym dziecku.

Gość gość
Ja ci odpowiem chyba najlepiej :) wszystkie dzieci na oddziale byly w inkubatorach i na poczatku byly karmione mm, wszystko zalezy od dziecka, w szpitalu maja mleko wiec zostaw komus pieniadze i popros by kupil jak cos. U blizniakow enfamil byl super a moj synek z 3 lub 4 mlek tolerowal tylko NAN :)

Gość gość
dokładnie, poczekaj do porodu, w szpitalu zobaczysz, które mleko będzie najlepsze dla Twojego dziecka, w tej chwili kupowanie mleka to loteria, nigdy nie wiesz, które przypasuje. u mojej córki po Nan wystąpiły zaparcia, po Enfamil zaparcia + kolka

Gość gość
u nas w szpitalu dawali bebilon

Gość gość
u mnie Bebilon, Bebiko, Nan

Gość gość
Autorko a dlaczego bierzesz pod uwagę tylko Enfamil i Nan?

Gość ja ja ja
Myslalam nad bebilonem,ale wyczytalam o tych robakach.kiedy urodzilam pierwszego syna,w szpitalu KAZALI karmic piersia i na nic moje prosby,by mlodego dokarmili.ja padalam,on sie darl jak tylko od piersi odkladalam,schudl w ciagu tych 5dni 1kg.cala noc spacerowalam po korytarzu,by nie obudzic pan z mojej sali.zadna pielegniarka sie nie ugiela,nie dali mleka.po wyjsciu do domu,maz kupil bebiko,maly wypil,spal4godz,dla mnie to byla taka ulga,ze wkoncu spi a nie wyje.

Gość gość
Mój NAN bardzo dobrze tolerował

Gość gość
Zdecydowanie ENFAMIL! Enfamil to mleko które pod względem składników jest zbliżone do mleka matki. I tym karmię moje dziecko. A Nan to najsłodsze mleko, z opinii znajomych, forów często powoduje bóle brzuszka, kolki. W ogóle "tuczące" mleko. Moja siostra też swojemu dziecku po wyjściu ze szpitala dawała Nan, to przez 3 dni kupy nie robiła :o. Doradziłam jej Enfamil, kupiła, i od razu kupa małej poszła :). Nawet moja położna powiedziała że Enfamil to najlepsze mleko, a Nan najgorsze i nie poleca. Natomiast jak do siostry przyszła położna (a mieszkamy w innych miastach) to też potwierdziła że najlepszy jest Enfamil.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi.tez czytalam,ze enfamill skladem przypomina mleko mamy

Gość gość
a dlaczego nie masz mieć mleka co za głłupota!zakładasz od razu klęske.powalcz trochę,rozkrec laktacje.matko jakie mleko?mleko matki to jasna odpowiedz

Gość gość
u nas w szpitalu dokarmiali Enfamilem a ja podaję Nan, żadnego innego nie toleruje

Gość gość
Po urodzeniu pierwszego dziecka nie mialam,wiec teraz po prostu chce miec mleko w domu na wszelki wypadek.nie powiedzialam,ze nie chce karmic.

Gość gość
ja podawalam NAN ale corcia miala zaparcia przeszlismy na Gerber..

Gość ja ja ja
Czyli widze ,ze wiekszosc nan i enfamil.

Gość gość
Autorko. Po przeanalizowaniu nie tylko składu (bo to co pisza na opakowaniu to wcale nie do końca jest prawdą) ale również tego gdzie i jak mleka sa produkowane najlepsze jest Babydream z rossmana. Jest to najprawdziwsza, słynna, dobra Humana :) Chyba najlepsze mleko. Plusem jest to, ze jest produkowana w Niemczech, a tam produkcja wygląda zupełnie inaczej niż w Polsce. Zakochałam się w tym mleku. Wcześniej byłysmy na bebilonie, ale jak się dowiedziałam jaki to syf (z bardzo dobrego i sprawdzonego źródła) to ręce załamałam. Jest to zwykłe mleko bebiko (kwasy tłuszczowe to brednia) tylko jest omijana jedna z faz produkcji (przez co smak jest ciut inny i niektóre dzieci przyjmuja to mleko lepiej a inne gorzej w porównaniu do bebiko). Do tego syf w produkcji, źle zachowane normy. ogólnie mleka produkowane w Polsce to jeden wielki syf :o dziwne, ze nikt się za to jeszcze nie wzią. Wszędzie latają szczury, wylęgarnia robali ( z reszta w bebilonie znaleziono niejednokrotnie). MASAKRA! Ja bym wybrała TYLKO niemieckie mleko

Gość gość
moja corcia nie chciala pic tego rossmanowskiego mleka pije gerber

Gość ja ja ja
Czytalam sklad ale tez i opinie na necie,patrze by duzo cukru nie bylo.humane widzialam w auchan.zastanawialam sie nad rossmanowskim mlekiem takze,bo ma dobre opinie.ciezko sie rozeznac w tym,myslalam by lekarza spytac,ale czy poleci dobre,a nie takie,za ktore dostanie kase od producenta?

Gość gość
no lekarz z reguły nie poleci najlepszego, tylko to, które mu na rękę. Mój lekarz np. w ogóle nie znał rossmanowskiego mleka i jak był u nas na wizycie to szczerze przyznał, że skład ma super. I sam powiedział o tej produkcji w niemczech. natomiast dodał na koniec, że on zawsze poleca bebilon i bebiko.

Gość gość
ja mleko humana widzialam w Realu... ja podaje bebiko i gerber

Gość gość
ten enfamil ma tak intensywną wręcz kampanię reklamową, że aż zastanawiam się co z tym mlekiem nie tak. W każdej gazecie dla mam po kilka reklam- nawet takie malutkie, ale są. W przychodni u nas też- widać, ze był przedstawiciel bo pielęgniarka rozdawała darmowe próbki, pełno gadżetów się pojawiło- typu kalendarz czy plakaty. Straszna ekspansja. W sumie drogie to mleko, więc mamuśki płacą, a reklamy wiszą

Gość gość
co z enfamilem nie tak? jest cholernie drogie :]