Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata1989

nie przyjęcie mandatu czym grozi

Polecane posty

Gość beata1989

witam. mam prośbę pomóżcie mi wczoraj jadąc samochodem zatrzymała mnie policja do kontroli radarowej. byłam okropnie zdziwiona gdyż jadąc 5 min wcześniej do góry z prędkością 60 km/h w terenie zabudowanym nie zatrzymali mnie choć mierzyli moją prędkość, wracając 5 min później z bratem tą samą drogą jechałam 55 km/h wiedziałem , że stoją gdy tylko ujrzeli mój samochód od razu mnie zatrzymali i pokazali śmieszną prędkość 76km/h. a razem z bratem widzieliśmy ile jechałam. a z drugiej strony była godz 23:05 policjanci co prawda stali w pobliżu drogowej latarni, lecz samochód nie był niewidoczny i nieoświetlony, dopiero z 50m po wpatrzeniu było go widać. policjanci byli bez odblasków i jedynie co było widać lizaka. w trakcie odmowy mandatu policjant użył słów "zamknij się", a później groził , że będę nękana przez nich oraz ich kolegów. i jeszcze jedno pytanie czy podczas tej kontroli powinni mi wręczyć jakiś wniosek i czy miałam coś podpisywać??? bo rozeszliśmy się bez słowa. Jak powinni policjanci o takiej godzinie łapiąc na radar być oznakowani , czy powinni być widoczni? czy słusznie odmówiłam mandatu?

Gość gość
pierdlem

Gość gość
Jak odmówiłaś mandatu to pewnie sporządzili wniosek o ukaranie do sądu. Czekaj na wezwanie na rozprawę.

Gość gość
nie przyjecie mandatu pwoduje sprawe w sadzie grodzkim.

Gość gość
Nie muszą być oznakowani, jedynie jak stoją z fotoradarem to powinien stać wcześniej znak, kontrola prędkości. Jak nie masz żadnych dowodów na swoją obronę, typu ślad gps, czy nagranie z kamery to idź na policję i powiedz, że chcesz przyjąć mandat, bo jak pójdzie do sąduto masz nikłe sznase, a sąd daje zawsze wyższą grzywnę niż mandat i dodatkowo zapłacisz koszta sądowe. Ja mam w aucie wideorejestrator z zapisem śladu gps i jakby mnie zatrzymali to mam zawsze dowód na swoją rację, dodatkowo jak mnie kontroluje policja to zawsze włączam dyktafon w telefonie.

Gość beata1989
musiał mierzyć do mnie z odległości ponad 300m ponieważ gdy byłam w odległości 250m od niego on już stał z zapalonym lizakiem na ulicy. a mierzyli zwykłą starą suszarką, nie laserową. a pytanie czy nie powinni mieć chociaż zapalone światło z napisem "policja"? a jeżeli mam świadka tylko niestety jest to mój brat czy uznają to jako świadka? czy zastraszanie i obrażanie mnie może policja używać takich słów w stosunku do mnie?

Gość beata1989
doradzi mi ktos jeszcze?

Gość beata1989
A czy jak pierdłam podczas kontroli drogowej to tez grozi za to mandat?

Gość beata1989
ktos tu sie podszywa pod moj nick! bardzo dziekuje za madre odpowiedzi

Gość gość
Brat będzie świadkiem i wg mnie,masz spore szanse wygrać. Twoja racja jest słuszna. Sam miałem sprawę mandatową w sądzie i wygrałem z kvrwami.

to nie takie proste wygrać z nimi. Zwykle takie sprawy rozpatruje sędzia w swoim gabinecie. Często nawet nie czyta akt. Jest wniosek. Jest artykuł. Pieczątka. Do domu dostaniesz wyrok. Ja tak miałem.

Gość beata1989
a proszę mi powiedziec czy powinnam podpisac jakis papier albo cos oni powinni mi dac? zeby mogli skierowac sprawe do sadu? i czy mogli stac tak ze ich kogut nawet byl nieoswietlony?

zawsze się podpisuje. Nawet zwykły mandat. W terenie zabudowanym nie muszą być oświetleni

Gość gość
76km/h to nie jest jakas smieszna predkosc bo chyba obowiazuje 60km/h po 23:00?, tu gdzie mieszkam to masz juz spory mandat i dodatkowo punkty a z policjantem to sie nawet nie dyskutuje.

Gość beata1989
no właśnie a ja nic nie dostałam do podpisanie, tylko spisał moje dane i tyle. 76km/h to jemu pokazało a ja jechałam 55km/h , więc pewnie pokazali nie moją prędkość. a poza tym to teren zabudowany był i było po 23h, i stali nieoświetleni był widoczny tylko czerwony lizak

Gość beata1989
zgadza się ale nawet policjant nie był w jakiś odblaskach żeby był widoczny ani ich radiowóz nieoświetlony

Gość gość
A gdy już się zmierzchać miało, to się wtedy okazało Że to nie są policjanci, że to byli przebierańcy hehehe

Gość gość
chyba jak sie boisz albo nie jestes pewna czy to nie przebierancy to nie musisz sie zatrzymywac w nocy, ale musisz zadzwonic natychmiast na policje i oni cie pokieruja na najblizsza komande albo powiedza ze jest ok i mozesz sie zatrzymac, przynajmniej tutaj gdzie zyje tak jest.

Gość gość
jak nic nie podpisywałaś, śpij spokojnie

Gość gość
racja kolego. Tak jest i w Polsce. Idź na policję i zapytaj czy tego dnia i o tej godzinie mają odnotowany w tym miejscu patrol.

Gość beata1989
akurat to nie byli przebierancu tylko policjanci gdyz mieszkam w niewielkiej miejscowosci i zna sie ich z wygladu. na wykopie hmm nawet nie wiedzialam ze istnieje taka str

Gość beata1989
a czy mniej wiecej wiesz jaki czas temu to opisywali?

Gość beata1989
znalazlam