Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są na tym forum jacyś ateiści

Polecane posty

Gość gość
"odrzucenie wiary to po prostu naturalny odruch myślącego człowieka" x a prof. religa był wierzący. widocznie głąb był i nie myślał. tego typu stwierdzenia świadczą tylko o tym jakimi jesteście prymitywami. ten prymitywny antyklerykalizm który wam do durnych łbów wtłoczono świadczy tylko o was, niestety.

agnostyk777- czyli napisz co proponujesz jako konkretne rozwiązanie problemu. zakaz wypowiedzi kleru poza świątyniami? zrób listę kto może lobbować u polityków a kto może i wytłumacz skąd takie, a nie inne na niej pozycje. jak rozumiem, takie "nigdy więcej" jak za publiczną kasę szkoli prokuratorów, to równie mocno ci przeszkadza? :)

Gość gość
"Żadne praktyki religijne do szczęścia nie są nam potrzebne" x no i świetnie, mi też nie są i nie to tutaj zwalczam. jedyne co zwalczam to tych antyklerykalnych prostaków którzy wszem i wobec obwieszczają że skoro ktoś wierzy w boga i jest katolikiem to jest ograniczony, zacofany, "nie myślący" itd itd jakimż trzeba być prymitywem żeby mieć tak prostackie poglądy?

Gość fyi fya
rozumiem, ze jesteście wychowani w katolicyzmie i wtłoczeni w wiarę, ale człowiek może sam decydować o sobie i o tym, w co wierzy, a w co nie.

o matko, jaka agresorka w wypowiedziach .Piękny przykład szacunku do bliźniego . Oczywiście ja zadncyh wpisow z pomaranczek nie pisałam, ,ale jak czytam powyższe odpowiedzi jakie wyzwiska tu się leją strumieniami, to się zastanawiam nad postawą katolika ,czy taki sposób komunikacji kosciol wpoił

Gość gość
Bycie katolikiem, który przykazanie "kochaj bliźniego swego jak siebie samego" zastepuje wyzwiskami od durniow, idiotow, prostakow... To jest prawdziwy kryzys wiary, nie to co ksieza robia.

Gość gość
to fakt, wtłoczono owieczkom wiarę do łbów, stąd to oburzenie i ataki tutaj. Te owce po prostu łykają jak pelikany co im się serwuje. Gdyby urodzili się w państwie muzułmańskim to byliby muzłmanami, takie bezwolne marionetki. W sumie to dosyć smutne

Gość gość
no ba. komuchy by chciały ciągle "nadstawiania drugiego policzka" i tak ich boli ten "kryzys wiary" że mało kto chce to robić :D

Gość gość
i to ględzenie o komunie. ateiści sa na całym świecie przecież.

Gość agnostyk777
Wasze przykazanie to Kochaj bliźniego swego jak siebie samego, pod warunkiem, ze nie jest gejem, murzynem, muzulmaninem, wyborca PO... tutaj kazdy sam rozszerza sobie liste w zaleznosci od wlasnych pogladow. Ale spoko, przeciez pojdziecie do spowiedzi, klepniecie formulke i dostapicie krolestwa niebieskiego :D

Gość gość
ateiście nie spędzają życia na ubliżaniu wierzącym i kościołowi. takie rzeczy to domena sierot po leninie. ateistą to jestem ja i dave gahan a ci dla których kościół to wróg nr 1 to nie żadni ateiści tylko jacyś palikociarscy psychole.

Gość Stockholm Stad
Agnostyk, zapomniałeś o najważniejszym: pod warunkiem, że nie jest ateistą:D

Gość gość
"tutaj kazdy sam rozszerza sobie liste w zaleznosci od wlasnych pogladow. Ale spoko, przeciez pojdziecie do spowiedzi, klepniecie formulke i dostapicie krolestwa niebieskiego smiech.gif" x a ty, biedna sieroto, żyć z tym nie możesz. a przecież jeszcze niedawno tak zachwalałeś indywidualizm i "samodzielne myślenie". a teraz nie podoba ci się że sobie każdy INDYWIDUALNIE rozszerza wspomnianą "listę"? :D

Gość agnostyk777
uznalem to za oczywista oczywistosc ;-)

Gość agnostyk777
"a przecież jeszcze niedawno tak zachwalałeś indywidualizm i "samodzielne myślenie"" a pokazesz mi w ktorym miejscu? :)

Gość gość
no bo powiedzcie mi, co to za ateista którego największym zmartwieniem jest to po co katolicy chodzą do spowiedzi? to się przecież leczyć trzeba z takiej psychozy jakiejś. koleś się deklaruje jako "agnostyk" a tak jest przejęty życiem katolików i kościoła w ogóle że spać mu to po nocach nie daje.

Gość gość
na pierwszej stronie: "Liczy sie dla mnie co ja czuje i uwazam, a nie co bedzie myslal ktos, kto swierdzi, ze jestem katolikiem bo gdzies tam w ksiedze parafialnej jest to zapisane."

najlepsze że na wątku nie ma chyba ani jednego katolika :D to jest dyskusja ateistów (ludzi, którym kościół jest obojętny) z antyklerykałami (ludzi, dla których kościół pełni ważną rolę w życiu).

Gość gość
No to zalecialo katolicka "miloscia", mam nadzieje, ze admini to zostawia, jako przyklad polaka katolika.

Gość gość
lepiej niech was pozostawią jako przykłady "tolerancji" :D

Gość pociemku
wielu osobom, ateistom, ale nie tylko, nie podoba sie po prostu to, ze ludzie, ktorzy ustanawiaja ustawy panstwowe kieruja sie nie neutralnym rozsadkiem i sprawiedliwosci, ale swoja wiara. i zakazuja prawnie ludziom robic rzeczy, na ktore nie pozwala ich religia. fakt, ze wiekszosci to nie przeszkadza, bo wiekszosc spoleczenstwa poslkiego popiera ten system religijny, ale istnieja rowniez tacy, ktorzy nie popieraja i stad sa zli, ze musza robic cos pod religijna wiekszosc.

Gość gość
Czy ja jako katoliczka jestem dla was obywatelem drugiej kategorii?Przyznaję mam swoje wady,moźe nie jestem ideałem,ale...jestem człowiekiem i jest mi zwyczajnie przykro,kto ktos obraża moją wiarę i tym samym mnie samą.

ludzie którzy ustanawiają prawo kierują się przede wszystkim utrzymaniem własnego stołka, a nie wiarą. więc głosujta na Paligłupa i Grodzkiego to będziecie mieli co chcecie.

Gość agnostyk777
Nie wiem co ma piernik do wiatraka. Tak, malo mnie interesuje co ktos robi ze swoim zyciem, rowniez w co wierzy. To o czym tutaj pisze dotyczy wplywu katolikow, na zycie wszystkich pozostalych w Polsce. A cytowany wpis po prostu pokazuje pewna mentalnosc, ktora nazywam wlasnie tak jak wpis powyzej "polak katolik", czyli ktos, kto mieni sie katolikiem, ale jak katolik nie postepuje. Tylko tyle, a moze az tyle?

Gość gość
"nie neutralnym rozsadkiem i sprawiedliwosci, ale swoja wiara." x co to za bzdury są? jaką "swoją wiarą"? czy ustawy mówią ci że masz się modlić i do kościoła chodzić? tych, powtarzanych przez palikociarstwo, bzdetów to ja już słuchać nie mogę.

gość z pokazał prawdziwe oblicze wiernego Chrześcijana żyjącego zgodnie z zasadami Biblii :D patrzcie i uczcie się co z niego wyrosło :classic_cool:

Gość gość
"pokazał prawdziwe oblicze wiernego Chrześcijana żyjącego zgodnie z zasadami Biblii smiech.gif" x no ba. człowiek po tym jak mu przez kilka stron ubliżano stracił cierpliwość. jakż to radość dla "postępowych i tolerancyjnych".

Gość gość
"Tak, malo mnie interesuje co ktos robi ze swoim zyciem, " x no chyba że jest katolikiem. to wtedy bardzo cię interesuje po co on chodzi do kościoła, do spowiedzi i w ogóle masz ochotę być jego sumieniem.

Gość gość
Ktoś tu ubliżał?

oo jezuussie , to dobrze ,ze w realu z nikim w oko w oko nie stanął, bo zgodnie z zasadami Starego Testamentu jeszcze by ukamieniował antychrysta i miałby dobry uczynek na koncie