Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są na tym forum jacyś ateiści

Polecane posty

tyle, że alternatywą jest Islam, który w Europie rozwija się w zastraszającym tempie. z dwojga złego wolę katolicyzm, bo jest 100 razy mniej radykalny.

Gość agnostyk777
Hmm, teraz nie masz pojecia, a kilka wypowiedzi temu twierdziles, ze "papież oficjalnie zezwolił na używanie antykoncepcji." Wiec jak to jest? Piszesz co Ci slina na jezyk przyniesie i co jest wygodne w danej chwili?

Gdzie ja bronię kościoła? Po prostu prostuję nieprawdę. Jak ktoś pisze, że kościół zdelegalizował aborcję, a papież nie zalegalizował prezerwatyw, no to reaguję. Ja najchętniej bym zlikwidował wszystkie kościoły. Ale to niemożliwe, więc chociaż chciałbym żeby każdy kościół miał równe szanse. Obecnie do katolicki jest w defensywie, a muzułmański ma gigantyczne przywileje i rozwija się w szybkim tempie, nawet nie ukrywając jaki jest ich cel (szariat w Europie).

Gość gość
Jestem ateistką i 'wypisałam' sie z KK :)

Gość gość
"Dla mnie każdy kościół i religia to wstecznictwo, jestem ateistką." x nie, to nie oznacza że jesteś ateistką tylko idiotką. ateista po prostu nie wierzy w boga a taki któremu zlasowano mózg do tego stopnia żeby uważał "religię za wstecznictwo" to zwykły wyhodowany na komunistycznej propagandzie kretyn.

Gość Stockhom Stad
Nie umiesz sobie wyobrazic świata bez religii? Dziwne jak na ateistę

Gość Stockhom Stad
o, już jakiś gość się odezwał:) Pewnie Dawkins i Hitchens też się na tym wyhodowali, jako że uważają reigię w 21 wieku za przejaw głupoty i ciemnogrodu

po prostu w pamięci utkwiła mi wypowiedź papieża o prezerwatywach, bo to była bardzo głośna sprawa w mediach i tyle. ja nie wiem po co miałbym się przejmować tym, co kościół mówi o antykoncepcji? ja robiłem w życiu takie rzeczy, że hej (aborcja na partnerce też była) i nie mam problemu, że kościołowi by się to nie spodobało, po prostu trzymam się od niego z daleka, nie wiem nawet do jakiej parafii należę.

Gość gość
Niby kościół i prawo zakazują aborcji ale jak kobieta chce to przecież sama to sobie załatwi... tak samo jest z narkotykami. przeciwnicy moga sie rzucać ale każdy i tak zrobi jak uważa.

Gość gość
"Pewnie Dawkins i Hitchens też się na tym wyhodowali, jako że uważają reigię w 21 wieku za przejaw głupoty i ciemnogrodu" x pewnie tak. pamiętajmy że tzw "zachodni intelektualiści" to często kretyni którzy nic interesującego nie mają do powiedzenia poza szerzeniem komunistycznej propagandy.

Gość Stockhom Stad
lol, ale wyprany mózg, podjerzewam, ze widmo "komunistycznej propagandy" śni cię po nocach:D proponuję więcej czytać, mniej oglądać tv i sluchac radia:P

Gość gość
No i juz pojawił się offerma, katolicki ateista

Żadanie od KK, że ci zaczną popierać aborcję i in vitro jest tak samo mądre, jakby żądać od Polskiego Związku Rajdowców wprowadzenia ograniczeń prędkości w Polsce do 30 km/h.

Gość Stockhom Stad
Dave, strasznie tendencyjny jesteś, ale to dosyć typowe tutaj:)

Gość gość
nic mi się po nocach nie śni tylko zdaję sobie sprawę z tego że komunistyczne oszołomy nie mające nic do zaproponowania obrały sobie za cel atak na kościół i religię. jeżeli ktoś jest tak prymitywny aby czuć się od innych lepszy tylko dlatego że nie wierzy w boga a wierzących nazywać "ciemnotą" i "wstecznictwem" to jest oczywiste że z jego rozumem musi być coś "nie halo".

Gość Stockhom Stad
o, jaka błyskotliwa diagnoza:) ludzie mają prawo być naiwni i wierzyć w głupie rzeczy, ich sprawa. Racjonalizm nie jest na topie i chyba nigdy nie będzie, wygodniej wierzyć w niebo i dobrego boga, do którego można się pomodlić o lepsze jutro:)

Gość Stockhom Stad
zapomniałam dodać, ludzie ci mają nawet prawo twierdzic, ze wiara jest postępowa:D jak to zaprezentowano wyżej, bo przecież rzeczy po imieniu nazwać nie można:D

Gość gość
"Dlaczego poprzez prawo kosciol chce karac jeszcze za zycia, co gorsza narzucajac swoj punkt widzenia innym?" x no proszę. jak można być takim kretynem? a dlaczego nie protestujesz przeciwko temu że "kościół narzuca swój punkt widzenia" w sprawie zwyczajnych zabójstw i kradzieży które przecież również potępia? nie uważasz że każdy "we własnym sumieniu" powinien oceniać to czy okradnie albo zabije sąsiada czy nie i że prawo nie powinno go za to karać? dlaczego tylko ta aborcja ci tak "kościołem" zajeżdża?

Gość agnostyk777
Dave, po raz setny, czytaj ze zrozumieniem, Kosciol Katolicki moze sobie twierdzic, ze nie bram niebieskich nie ujrzy ten, ktory nei przemaluje sie na niebiesko na wzor smerfetki. Mam to gdzies, bo nei mam zamiaru jego nauk dluzej sluchac. Ale jak wplywajac na rzad czy to Polski, czy jakiegokolwiek innego kraju, chce mnie zmusic za pomoca prawa do zycia wedlug jego doktryny to mowie stanowczo nie! Jak ma problem ze swoimi owieczkami, to nich je lepiej wychowuje. Aha, wiec gdzies tam cos slyszales (o papiezu i prezerwatywach) i na podstawie tej pogloski wyrobiles sobie zdanie. To powiedz, czym sie roznic od ludzi sterowanych gazeta.pl? Bo jedynie zrodlem. Na przyszlosc, jak nie masz o czyms pojecia to sie na ten temat nie wypowiadaj, bo sie czlowieku jedynie osmieszasz. A skrobanka partnerki sie pochawliles zeby pokazac jaki jestes twardziel i ateista?

Gość gość
"Ale jak wplywajac na rzad czy to Polski, czy jakiegokolwiek innego kraju, chce mnie zmusic za pomoca prawa do zycia wedlug jego doktryny to mowie stanowczo nie!" x a kto cię zmusza do życia wg "jego doktryny". nie wydaje mi się aby istniało w polsce prawo zmuszające kogokolwiek aby "dzień święty święcił", aby chodził do kościoła, wieszał w domu krzyż i co wieczór "pobożnie zmówił paciórek".

gość dobrze piszesz, już Stalin w ten sam sposób ich urabiał. ja zauważyłem, że ci którzy nazywają się "tolerancyjni" są w rzeczywistości najbardziej nietolerancyjni.

Gość gość
co więcej, to komuniści, rozmaici lewacy zmuszają nas do tego abyśmy żyli tak jak oni nam każą. już wprowadzili do europejskiego ustawodawstwa "zakaz homofobii" i każą nam kochać zboczeńców, nazywać takiego "annę grodzką" kobietą. to jest dopiero chore.

Gość agnostyk777
granice absurdu zostaly przekroczone :D pozdrawiam i milego zycia zycze

Gość Stockhom Stad
mnie nikt nie urabia, przestałam wierzyć w boga w tym samym momencie, kiedy przestała.m wierzyć w sw. mikołaja i krasnoludki. Nie potrzebowałam Stalina do tego.

Gość gość
oczywiście że tak. te wszystkie ataki na kościół, na religię, na księży to jest pokłosie komunizmu. nic to nowego niż kolejne pokolenie któremu się wmawia że "religia to opium dla mas". a te sieroty po leninie uważają że są "nowocześni i postępowi". no po prostu śmiech na sali.

Gość Stockhom Stad
no tak, kochaj bliźniego swego, typowe dla katolików:) Czy Anny Grodzkiej wasz bóg nie stworzyl w ten sposób?

W naszym życiu wiara nie ma żadnego znaczenia i nigdy potrzebna do szczęścia nie była. Przez tyle lat spokojnie sobie dajemy rade bez ingerencji kościoła w nasze życie rodzinne i bez modłów się obeszło Żadne praktyki religijne do szczęścia nie są nam potrzebne

Gość Stockhom Stad
odrzucenie wiary to po prostu naturalny odruch myślącego człowieka:) Wiem, że trudno wam się z tym pogodzić:) Miłego wieczoru życzę miłym dyskutantom:)

Gość gość
"przestałam wierzyć w boga w tym samym momencie, kiedy przestała.m wierzyć w sw. mikołaja i krasnoludki." x no i taka wypowiedź tylko świadczy o tym jakim prostakiem jesteś.