Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile sztuk ubranek na rozmiar 56 i 62

Polecane posty

Gość gość

Ile powinno sie miec body pajacow spioszkow kaftanikow na taki rozmiar zeby bylo akurat starczylo na przebranie i dziecko zdazylo zalozyc choc raz. Chodzi o taka obiektywna ilosc.

Gość cztery z plusem
56-62 to rozmiar 0-3 miesiące czyli okolo 90 dni. Zakladam że ubrania zmienia się tak 2-3 max razy dziennie a pranie robi co 3-4 dni jak się "uzbiera" tych dziecięcych czyli tak minimalistycznie podchodząc do tematu to tak okolo 15 sztuk body i pajacyków. Ale znam świrów co mają 80 sztuk body na wypadek gdyby pralka padła ;)

Gość gość
Nie chce przesadzac z ubrankami na ten rozmiar bo wiadomo dziecko szybko rosnie

Gość rozwódkaaaa
mój szybko rósł, niektóre ciuszki były za małe juz jak sie urodził. Kaftaniki, skarpetki i inne zbędne ubrania odradzam. swojego syna przez nadgorliwość i nadmierne ubieranie tylko przegrzałam, a do tego to koszmarnie niewygodne. Najlepsze sa pajacyki. policz sobie jak często chcesz prać i jak szybko wyschną + ulewanie po każdym karmieniu :) Jeśli będziesz korzystała z rożka to wystarczy pampers +lekkie body. kup tylko kilka par, a na zapas możesz mieć większe. Nie pamiętam na ile tygodni starczyło mi ciuszków 62, ale najmniejszych pampersów zużyłam tylko 1 paczkę, a kolejnego rozmiaru 2 paczki...

Gość gość
cztery z plusem- Ty w ogóle masz dziecko? Ja mam 4 miesięczne i jak się urodziło mierzyło 57 cm ale w 56 się zmieściło ale nie przesadzaj że 3 razy dziennie się przebiera bo niby po czym? Chyba ze dziecko chlusta mlekiem ale to zawszee można dokupić po porodzie. Kup sobie paczkę bodów 5 szt w np. Tesco są ładne z Disneya, Spodenki z gumą 5 szt która nie uciska, Śpiochy takie zapinane między nogami też 5 sztuk, i weź też pod uwagę ze sporo ciuchów dostaniesz pewnie od ludzi którzy przyjdą zobaczyć dziecko.

Gość rozwódkaaaa
gosciu powyżej, mój tak ulewał, że 3 razy to musiałam go przebierac tylko w nocy + siebie + prześcielenia łóżeczka w dzień częściej :)

Gość cztery z plusem
5 sztuk body? No co kto lubi. Ja tam nie przepadam za praniem ręcznym a puszczanie pustej pralki mi drozej wyjdzie niż kupienie odpowiedniej ilosci ubranek. dzieci mam 3 wszystkie ulewające, a srodkowy jeszcze sikający fontanną jak tylko się pampersa zdjęło. Jasne ze można kupić większe i podwijac rękawy i nogawki. Mozna idąc tym tokiem myślenia kupić odrazu na 122 i zaszywać na końcach. Do 7 roku życia starczą ;) A to ze twój noworodek z dlugością 57 mieścil się w ciuchy 56 też mnie nie zaskakuje wszak noworodki mają zazwyczaj podkurczone nóżki. Po porodzie zawsze można wszystko bo sklepów ci u nas dostatek ale trzeba wziąc pod uwagę ze to co się dokupi trzeba najpierw wyprać i opcjonalnie wyprasować a nie każdy 3 dni po porodzie ma ochotę na bieganie po sklepach i uzupelnianie swojej wyprawki która się sklada z 5 sztuk body ;) Zaklądac że się dostanie jest troszkę glupota bo co jak się akurat nie dostanie? Jak np wszyscy odwiedzający postanowią przynieść np kocyki i grzechotki? ;)

Gość gość
zależy, nasz mały ulewał i pajaców miałam z 15 :] kaftaników miałam 5 i żałuje bo ja ich nie lubie i ich nie zakładałam, body miałam po 10 szt a potem sobie dokupowałam, wedle potrzeb. Śpioszki też na początku prawie nie używaliśmy, pajace były dla mnie najwygodniejsze. Body głównie na wyjścia

Gość gość
i ktoś pisał, że 56 i 62 to rozmiar 0-3 a to nie prawda, 56 odradzam kupować ogólnie bo to rozmiar 0-0 a często dzieci rodzą się większe i ich w ogóle nie ubierzesz bo będą najzwyczajniej za małe

Gość gość
ja planuje miec tyle by nie musiec ciagle prac. tylko zastanawiam sie jak rozplanowac, bo dziecko sie urodzi w styczniu i tu nie wiem czy cieplo jej bedzie w nocy w zwyklym spiochu czy tez powinnam kupowac cieplejsze rzeczy

Gość gość
a jesteś samotną mamą?? Ja po prostu albo wysyłałam męża, albo wsiadałam w auto i jechałam kupić. Miałam podstawowe ilości. Mój miał być lutowy, jest styczniowy ;)

Gość gość
Ja mam na 56 : body 4 szt, pajac 3szt + jeden welurowy, półśpiochy 4szt, koszuliki + śpiochy 4szt, a na 62 : to samo lecz 2 razy więcej.

Gość gość
dokładnie wszystko wyjdzie w praniu ja moje dziecko też przebierałam i 5 razy dziennie na początku jak lezało w becikach to co dzień 2 sztuki prałam bo mała ulewała kilkanaście razy dziennie, i wszystko wymiocinami śmierdziało, miała problem z domykalnością czegoś tam w brzuszku ( już nie pamiętam ) Ręczne pranie niszczy ubrania lepiej rzucić w pralkę i mieć trochę więcej by nei puszczać jej na pusto, a jak body nie zniszczone można potem odsprzedać jakiejś wielkiej straty nie ma :) a co do rozmiaru 56 zależy jakie np ja mam body z H&m i ona są duże nam starczyły do 62cm a 62 do 68cm za to w 74 chodziła mając rok a 86 body bez rękawków do 3 życia także to zależy od firmy i uciągliwości :)

Gość gość
jak masz internet to nie będziesz musiała z domu wychodzić by coś dokupić i na drugi dzień możesz mieć świeżą dostawę bodziaków ;) tylko przepłukać i już