Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

po 6 latach dowiedzialem sie ze podala mnie jako ojca dziecka

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam. Moja sytuacja wygl膮da nastepujaco. Rozstalem si臋 z Kaska(konkubinat) i wyjecha艂em do uk, i teraz po 6 latach dosta艂em pismo od komornika o splate zaleg艂ych aliment贸w!!! Bo podala mnie jako ojca dziecka, co jest niemo偶liwe, gdy偶 urodzila 15 miesi臋cy po moim wyje藕dzie!! Do tego pozbawila mnie praw do niego i dala swoje nazwisko.. Pod koniec listopada jade do pl spraw臋 wyjasnic, masakra jaka szmata okazala si臋 kaska, czy prawo b臋dzie po mojej stronie? Chce zrobi膰 testy dna na jej koszt? No i oczywi艣cie nie mam zamiaru splacac zadluzenia w fa na nie swoje dziecko..masakra jakas

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
jak po testach wyjdzie, ze to nie twoje to nie masz sie czym martwic, mozesz za艂ozyc sprawe w sadzie o ustalenie ojcostwa, nie bedziesz musial oplacac testow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale czyta艂em ze do pol roku po urodzeniu dziecka mo偶na zaprzeczy膰 ojcostwo..;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
glupoty gadasz do 6 mies od urodzenia dziecka mozesz zaprzeczyc ojcostwu teraz nawet jesli wyjdzie ze nie twoje to musisz placic takie prawo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no ale je偶eli udowodni臋 ze swiadomie mnie wrobila?i z czysta swiadomoscia oszukala urz膮d stanu cywilnego, fundusz itd.przeciez to nie roznica tygodnia dw贸ch ze moglaby niewiedziec tylko prawie pol roku..musi by膰 paragraf na takie suki;/

Udost臋pnij ten post

Jak mog艂a ci臋 pozbawi膰 praw do dziecka bez twojej jakiejkolwiek wiedzy? Przecie偶 zanim odbiera si臋 prawa rodzicielskie to musi si臋 odby膰 rozprawa i w og贸le. Nie mog艂a od tak p贸j艣膰 do s膮du i powiedzie膰 "prosz臋 wysokiego s膮du. ja 偶膮dam pozbycia praw rodzicielskich ojca moich dzieci. Bo tak."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To mozna tak po prostu kogos podac jako ojca???To nie podpisuje sie czegos w USC?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale mo偶e za艂o偶y膰 spraw臋 w s膮dzie o ustalenie bezskuteczno艣ci uznania ojcostwa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najpierw musia艂a by膰 przecie偶 sprawa alimentacyjna 偶eby komornik m贸g艂 cokolwiek zrobi膰, wtedy mog艂e艣 si臋 sprzeciwi膰 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ksien偶niczka Zofija
Dziwne bardzo! Przecie偶 musia艂y przychodzi膰 pisma z sadu etc. Trzeba t艂o odbiera膰 poczt臋 z sadu. Teraz masz problem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to prowo napewno.To ja wpisze Tuska heheh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hermionaona
w艂a艣nie wyczyta艂am, 偶e cho膰 wyrok stwierdzaj膮cy uniewa偶nienie ojcostwa ma skutek wsteczny, nie upowa偶nia do zwrotu aliment贸w na dziecko. Czyli b臋dziesz musia艂 zap艂aci膰, 偶eby nie mie膰 komornika na plecach. Potem mo偶esz spr贸bowa膰 za艂ozy膰 spraw臋 o wy艂udzenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To mozna tak kogos wrobic w bachora??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hermionaona
wida膰 mo偶na. Tylko 偶e jest przepis, 偶e ma 6 m-cy na ustalenie ojcostwa od dowiedzenia si臋 o dziecku. A je艣li dopiero teraz si臋 dowiedzia艂 to mo偶e jeszcze nic straconego? Autorze, id藕 do prawnika i to szybko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
cywilny pozew po zako艅czeniu sprawy, wygrasz ale po s膮dach si臋 pow艂贸czysz stary, co za sucz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to niestety nie jest prowo, moje zycie, jak mia艂em odbiera膰 pisma z sadu skoro nie by艂o mnie w kraju???? o niczym nie wiedzia艂em!!by膰 mo偶e podala adres zameldowania kt贸ry mam z dowodu z domu gdzie mieszka艂em z rodzicami!! Oni dom sprzedali i tez wyjechali za granice i teoretycznie jeste艣my bez meldunku w pl, widocznie rozprawa alimentacyjna odbyla si臋 zaocznie, nie wiem jak to jest mo偶liwe by tak swiadomie wrabia膰 kogos w dziecko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hermionaona
Zatrudnij dobrego prawnika, nie wiadomo ile Ci tych aliment贸w i odsetek naros艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Biegiem do prawnika.Powodzenia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no popatrz jaka ona szybka, zdarzyla podac cie jako ojca i od razu pozbawic praw :D i to wszystko zaocznie hahaha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"uniewa偶nienie ojcostwa ma skutek wsteczny, nie upowa偶nia do zwrotu aliment贸w na dziecko" 藕le interpretujesz, zwracanie a zap艂acenie to dwie r贸偶ne rzeczy :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To jest s艂abe prowo- nie masz poj臋cia, jak si臋 odbywa przyznanie ojcostwa, wi臋c daruj sobie i wymy艣laj dalej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiecie nie wiem jaka bajke sprzedala, kolezanka mowi ze mogla wymyslec ze by艂em na urlopie i ja zaplodnilem..;/ tyle ze ja przez 6 lat nie by艂em w Polsce!!! zbieram wszystko payslipy z tego okresu..no i badania dna..najgorsze ze to dodatkowe koszty by spraw臋 zakonczyc, przyloty do kraju, prawnicy, wszystko si臋 mo偶e ciagnac w nieskonczonosc, a ja tez nie mam tu kto wie ile kasy i urlopu, po prostu nie wierze do tej pory i az mnie trzesie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
absolutnie bo 偶y艂e艣 w konkubinacie i powiesz, 偶e nie wiedzia艂e艣, 偶e by艂a w ci膮偶y jak si臋 rozstali艣cie i nic ci o dziecku nie wiadomo. Ja tez mog臋 poda膰 s膮siada, ze jest ojcem mojego dziecka i co? musi p艂aci膰 alimenty? bez przesady idz do prawnika powiedz jak sprawa stoi, ze nie wiedzia艂e艣 nic o ci膮偶y, 偶e jak zasz艂a to ju偶 nie byli艣cie razem i odrazu spraw臋 zak艂adaj o pom贸wienie. Rub testy na ojcostwo ale najpierw jej pogro藕 , ze jak tak b臋dzie dzia艂a膰 to sam ja podasz do s膮du i nic niedostanie. Najwidoczniej szmata wie, ze jeste艣 w uk i tu sie dobrze zarabia i chce kas臋 wycycka膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na 100% tak si臋 nie da! Mia艂am podobn膮 sytuacje jako kobieta. Chcia艂am poda膰 w Urz臋dzie ojca i MUSIA艁 BY膯 JEGO PODPIS!!! Chyba, 偶e by艂by m臋偶em, wtedy wystarczy jego dow贸d. Koles nie chcia艂 i艣膰 do urz臋du i trzeba by艂o sadownie dowodzi膰, ze jest ojcem. Prowo jak nic!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja p*****le ludzi to nie prowo!! dosta艂em pismo z angielskiego sadu o postepowaniu egzekucyjnym plus stary wyrok z sadu o pozbawieniu praw(a dziecko ma nazwisko matki!!!) i o d艂ugu w funduszu!! 300 zl na dziecko /mies.przez 6 lat plus wyprawka itd...!!! i nie b臋d臋 si臋 tu wi臋cej tlumaczyl ze to nie prowo!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co艣 jest nie tak w tym co napisa艂e艣,je艣li ma nazwisko matki to albo poda艂a w akcie urodzenia ojciec NN albo by艂e艣 w usc i podpisa艂e艣 siebie jako ojciec i 偶e nazwisko po matce b臋dzie nosi膰,bez ciebie w usc niewiele mog艂a zdzia艂a膰,gdyby tak by艂o to wiesz, po ile dzieci wpisanych na siebie mieliby najbogatsi faceci na Ziemi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie mozna kogo艣 tak sobie podac jako ojca... sorry kole艣...:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale czy nie rozumiecie ze przez 6 mnie nie by艂o w kraju!!!!nie zlozylem zadnego podpisu! przedstawi艂em spraw臋 w angielskim sadzie na przes艂uchaniu i niestety spraw臋 b臋d臋 musial prowadzic w pl, tu nic nie mog膮 bo wyrok jest polskiego sadu!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A Ty nie rozumiesz, 偶e baba nie mo偶e wpisac w papiuery kogo zechce??? Wiesz ile dzieci by mia艂 Maciek Zako艣cielny czy inny patafian?:D

Udost臋pnij ten post