Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po 6 latach dowiedzialem sie ze podala mnie jako ojca dziecka

Polecane posty

Gość gość
to jakim cudem zrobili mnie ojcem???? czy jest możliwość ze sfalszowala mój podpis??

Gość gość
suka chce cię wrobić. Tylko, że jak dziecko się rodzi to rodzice razem idą do USC a jak ona mogła sama cię podać? Poza tym powiedz, że juz jej ponad 6 lat nie widziałeś to jak mogłeś ją zapłodnić. Idz do prawnika i powiedz, ze od tylu lat nie masz z nią kontaktu i nie ma możliwości , że zrobiłeś jej dziecko i nie będziesz musiała płacić, gdyby każdego tak można było podawać to ilu facetów już by miało komornika na karku aha i weż ze sobą świadków na to, ze w uk siedzisz(rodziców znajomych, którzy potwierdzą twoją wersje a najlepiej jak powiesz, ze o żadnym dziecku nie wiesz i sie dopiero teraz dowiedziałeś a powiedz, że z nią nie spałeś na długo jak zaszła w ciąże)

Gość gość
To nie musi być prowo i chyba nie jest, bo sąd działa w interesie dziecka. Nie podjęta przesyłka z sądu sprawia, że proces toczy się zaocznie według oczekiwań strony powodowej:( Pozwałą cię o ojcostwo- załatwione o alimenty- załatwione o odebranie praw rodzicielskich- załatwione - Działaj bez zwłoki, bo są terminy, które jeśli przekroczysh- uczynią całą tę farsę prawomocną. I nie żałuj na dobrego adwokata, bo prawo stoi po stronie dziecka.

Gość gość
tak ktoś by musiał podrobić twój podpis i twój dowód osobisty. Jak już będziesz w PL to idź do radcy ale z mojej wiedzy...załóż od razu sprawę o ustalenie ojcostwa kosztami jesli nie jesteś ojcem to sąd was podzieli albo ją obciąży.

Gość gość
Dobra ale żeby go podać jako ojca on musiał coś podpisał w urzędzie a skoro mówi, że nie podpisał to najwidoczniej laska coś oszukała i adwokat mu powie. Jeżeli on z nią nie spał to chyba przez wiatr nie zaszła z nim w ciąże i dziewucha będzie miała 2 razy po d***e. Ty możesz jej narobić koło pióra aż ci dziewucha będzie musiała oddawać kasę za te przeloty do polski. Postrasz ja sadami i ulegnie.

Gość gość
znam osobiście bardzo podobny przypadek,była sprawa o ustalenie ojcostwa i babka podała tam nazwisko ojca i facet o tym nic nie wiedział a sąd uznał ojcostwo(nie byli małżeństwem) :D wiem że to niewiarygodne ale w polsce takie rzeczy się dzieją,dowiedział się jak komornik go zaczął ścigać

Gość gość
no wlasnie ja tego nie rozumie, po stronie dziecka, ale to niech ona szuka typa z którym się puszczala, dlaczego ja z listow z sadu od komornika dowiaduje się ze jestem podany jako ojciec!!! slyszalem od znajomych ze ma dziecko ale w zyciu do glowy by mi nie przyszlo ze mnie poda za ojca, bo tu nie ma mowy o jej pomylce, ze spala ze mna w tym okresie i była pewna ze jestem ojcem, tylko zaszla w ciaze prawie pol roku po moim wyjeździe!!! polskie prawo jest chore!!!

Gość gość
gdzie jestes zameldowany?

Gość gość
oczywiście ze wezme prawnika ale to wszystko kosztowne i czasochłonne! urlop i kasa na drzewie nie rosnie!! i czuje ze na badania tez dobrowolnie się nie zgodzi i będę musial czekac na decyzje sadu..a skad mam wziąć na podróże i to wszystko, masakra, najchętniej bym jej leb upierniczyl

Gość gość
mieszkam w uk, nie mam już meldunku w Polsce, bo rodzice mieszkanie sprzedali! no a jak wyjezdzalem do uk, miałem dowod ze starym meldunkiem w pl, nie wymieniłem na nowy

Gość gość
Spoko to wszystko da się wyjaśni. Jak jesteś w uk to jakoś sie skontaktuj z nią i pogadaj o co tu chodzi i powiedz jej, że będziesz domagał się ustalenia ojcostwa i zadośćuczynienia za poniesione koszty (przeloty, prawnik) itp. Powiedz jej, ze byleś u prawnika i dowiadywałeś się wszystkiego ale musisz z nią pogadać. Zapytaj się jakim cudem zapisała cię jako ojca dzieciaka gdzie nie spałeś z nią. Teraz w tych czasach wszystko da się wyjaśnić.

Gość gość
a teraz dokumenty i pozwy dostales do uk? jakim cudem?

Gość gość
no to wyobraźcie sobie sytuację, że jakas laska puszcza się z dresem, który jak tylko sie dowie, że ona jest w ciąży to ucieka za granicę- uwierzcie, że takiego typa nie zaciągnie się, aby cokolwiek podpisał i co dziecko ma miec napisane w papierach NN i tamten nie musi płacić alimentów ponieważ nie dał się zaciągnąć do urzędu aby coś podpisać? :D to dopiero by było :D Podaje się jego ostatni znany sobie adres pobytu i tam idą pisma z sądu, jeżeli się nie stawi to wystarczy, że ona zezna w sądzie że z nim była np. ich wspólny adres albo nawet świadków przedstawi, że byli parą i już :D

Gość gość
ale ona nie chce ze mna rozmawiać, zostaje mi tylko prawnik, a jak wyegzekwuje od niej ta kase jeśli wygram skoro ona podobno nie pracuje i utrzymuje ja jej nowy fagas??jestem tym wszystkim przerażony, znajomym az trudno uwierzyć ze tak można kogos wrobic, mam nadzieje ze zgnije w wiezieniu

Gość gość
caly temat sranie w banie,pozew o ustalenie ojcostwa toczy sie calkiem inaczej. i wydaje mi sie ze jakas dziewucha bada grunt jak wrobic faceta w alimenty lub durne prowo.

Gość gość
ja też znam taki przypadek, że ktoś dowiedział sie od komornika. Odbyło się kilka spraw, ale gość nie mieszkał pod wskazanym adresem. Jak będziesz z nią rozmawiał- nagraj wszystko, przyda ci się.

Gość gość
a tutaj w uk dowiadywałeś sie już czegoś. Może tutaj idź do jakiegoś prawnika lub radcy przecież też tacy tutaj są.? powiedz jak sprawa wygląda. Dajesz prawnikowi swoje pełnomocnictwo i będzie robił wszystko w twoim imieniu może nie będziesz musiał latać do Polski co chwilę. Same przeloty do polski to kasa spora, sama latam często i wiem. A doda prawnika i urlopy, których nie dostaniesz na zawołanie bo masz ograniczona liczbę dni więc na pewno będzie ci ciężko. A możesz tu w uk sie czegoś juz dowiedzieć

Gość gość
dodam, że też były testy dna - na jego koszt, pieniędzy skubniętych przez komornika nie odzyskał, ale udowodnił że nie jest ojcem. Nie dopuść aby komornik coś ci zabrał, bo nie odzyskasz.

Gość gość
no papiery doszly teraz bo widocznie jej fundusz placil a mnie komornik szukal i w końcu znalazł..nie rozumie wogole dlaczego dopiero po 6 latach..!!tez chciałbym znac odpowiedz na te wszystkie pytania, takie rzeczy k***a tylko w Polsce się dzieja..!!!!!!!!

Gość gość
no wlasnie sad angielski nakazal mi placic bieżące alimenty, mam placic w sadzie!!i to już od grudnia, a co do zaleglosci to sam musze zalatwic to w pl!!! tak chyba zrobie, wykonam testy dna i dam pełnomocnictwo prawnikowi, w zyciu nie przypuszczałem ze mnie takie cos spotka,

Załóż sprawę w PL o fałszywe świadectwo twojej byłej i zaprzeczeniu ojcostwa. Badania genetyczne odbędą się na koszt strony, z której powodu rozprawa się odbyła. Tzn na koszt dziewczyny, jeśli okaże się że nie jesteś ojcem. W trakcie procesu przedstawisz dowody, może jakiś świadków że wyjechałeś 15 miesięcy przed porodem itp. Po testach genetycznych będziesz miał to z głowy i nie będziesz musiał płacić.

Gość gość
komornik poczekał az odpowiednia kwota się nazbiera, za alimenty w ogóle można pójść siedzieć... musisz pojechac do polski i trzymać nerwy na wodzy, spotkac się z nią i wszystko nagrywać, sprowokować do rozmowy, podejść ją Kasiu, nie rozumiem co się stało...podałaś mnie jako ojca bo nie wiesz kto nim jest? Bałaś się co powiedzą rodzice, a może nie miałaś za co żyć? To może najskuteczniej zadziałaś bo sama się przyzna. Jak zaczniesz jej grozić to może sie to wszystko przeciągnąć, bo będzie szła w zaparte, bo i tak nic nie będzie miała do stracenia, oczywiście przegra, ale będzie sie to ciągnęło w nieskończoność

Gość gość
gość ale ona nie chce ze mna rozmawiać, zostaje mi tylko prawnik, a jak wyegzekwuje od niej ta kase jeśli wygram skoro ona podobno nie pracuje i utrzymuje ja jej nowy fagas??jestem tym wszystkim przerażony, znajomym az trudno uwierzyć ze tak można kogos wrobic, mam nadzieje ze zgnije w wiezien x x co ty a herezje piszesz,naogladalas sie za duzo tv:D:D:D

Gość gość
myslalem o radcy tutaj, jest w pobliskim miescie polski radca prawny ale jeszcze się z nim nie skontaktowałem, mam leb pelny, a szmacie zycze jak najgorzej, bo już po prostu brak slow, czy jest jakas szansa ze ona poniesie inna kare niż finansowa? chciałbym by poszla siedzieć za to oszustwo i wyłudzenie!!

Gość gość
dobra spadam, zajrze później, ide się zresetować gdzies bo mnie szlag trafi

Gość gość
To może najskuteczniej zadziałaś bo sama się przyzna. Jak zaczniesz jej grozić to może sie to wszystko przeciągnąć, bo będzie szła w zaparte, bo i tak nic nie będzie miała do stracenia, oczywiście przegra, ale będzie sie to ciągnęło w nieskończoność ------wyscie sie wszyscy szaleju najedli,prowokacja az smierdzi,czytajac te brednie mysle ze przenioslam sie do sredniowiecza,,,,,,ale zapomnialam ze to kafeteria:D:D:D

Gość gość
za krótko żyjesz, nie takie historie pisze życie

Gość gość
słuchaj, jaka prowokacja, znam identyczny przyoadek sprzed lat!

Gość gość
ja tez znam taki przypadek!!!! sprawy ciagnely się 2 lata, laska tez taka suka musiala wszystko splacac, lacznie z kosztami spraw, oplatami za podróż( koles mieszkal w Niemczech), autorze glowa do góry!

Gość gość
Słucham ona mogla cie podać jako ojciec dziecka bo w mojej rodzinie jest taki przypadek. Moja siostra zaszła w ciąże z facetem po czym on ją zostawił i już więcej go nie widziała a i tak go podała jako ojcia tylko, ze on był ojcem mojego siostrzeńca a ty jak czytam nie jesteś. Ale to może być prawda i bez twojego podpisu mogła cie poda bo moja siostra też tak zrobiła. Wyobraźmy sobie sytuacje, ze kobieta zachodzi w ciąże i jest z facetem, który tylko jedzie do pracy za granice on w uk ona w Polsce i nagle rodzi a facet jest w uk ale nadal są razem. Tak więc ona urodziła to co ma czekać parę miechów jak on przyjedzie to oczywiste, ze idzie do USC i podaje jako ojca tego który jest z nia tylko wyjechał więc to jak najbardziej możliwe. Ile kobiet jest w ciąży a ilu partnerów mieszka w uk czy innych państwach i one rodzą jakoś i podają ojca dziecka.