Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie karmiesz piersia w obawie o biust ha ha

Polecane posty

Gość gość

jak wogule mugł powstac taki temat na forum nawet tam niewchodziłem . he he to co dobieta ma zagłodzić dziecko by mieć fajne cyce które po 20 latach beda tak na g***o sie nadawać

Gość Adddaa
idź na dział macierzyński z tematami o karmieniu / niekarmieniu piersią ŻEGNAMY

Gość gość
żebyś wiedział, że takie są. na przykład moja matka. po 28 latach wyznała mi, że szkoda jej było fajnych cycków. Dzisiaj dzięki niej mam ciężką chorobę układu odp***ościowego i zaniżoną samoocenę - czuję że nie zasługuję na niczyją miłość.

Gość gość
autorze po pierwsze korzystaj ze słownika bo robisz takie byki ze.... po drugie jest jeszcze mleko modyfikowane wiec dziecka sie nie zagłodzi. A jesli ktos sadzi ze karmienie piersia uchroni przed chorobami to jest debilem!!

Gość gość
byki sa fajne takie wielkie zwierza :) ty jesteś debilna babo ja wam muwie idiotki skrajne porabane ! mleko mamy zawiera te antyciała i dziecko pijac je zyskuje odp***ość przynajmniej na czas kiedy je pije wiec nie bac sie o swe cyce bo tak wam sflacza . żenada

Gość gość
05.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość Skończ p*******ć bzdury 🖐️

Gość gość
tak piszą wyrodne mamusie co nie karmiły i chcą sie usprawiedliwić. mleko modyfikowane nigdy mleka matki nie zastąpi. Tylko przeciwciała z mleka matki są zgodne genetycznie z organizmem dziecka.

Gość gość
wyrodne matki karmic dzieci z cycka a nie z butelki was pogieło czy co zdrowo wam odbijac zaczyna

Gość gość
obce przeciwciała zawarte w obcym białku mogą prowadzić do autoagresji a po latach wielkie zd****o że dziecko ma chorą tarczyce albo stwardnienie rozsiane :O

Gość gość
ale to dopiero za 20 lat!! przez ten czas fajnie miec ladne cycuszki. Szczesliwa mama , szczesliwe dziecko!!

Gość gość
wiec kobiety nietroszczyc sie o urode bo tak wszyscy zgnijemy robale nas zerzrą koty beda ponas moczem lać i to jest własnie uroda a tak możecie dac coś komuś cześc z siebie szanujcie sobie dzieci bo to jedyna wartośc waszej porabanej urody w zasadzie pto macie cycki by mieć dzieci bez nich wzasdadzie jesteście niepotrzebne bezproduktywne samice .

Gość gość
dziecko hore mama tak szczesliwa ze męza zdradzi wszystko dla fajnych cycuszków a szczerze niewierze w to żeby to miało az taki jakiś wpływ że bedziecie karmić miesiąc dłużej czy krucej dziecko

Gość gość
moze tobie nie zalezy zeby dobrze wygladac, innym tak!

Gość gość
ja z natury dobrze wygladam a natury sieniepoprawia bo to czasem gorzej wychodzi raz a dwa masz zyć jak człowiek a nie być sexowna być człowiekiem zasłużyć na to miano to jest sztuka !

Gość gość
pewnie, bo mamusia zawsze wazniejsza od dziecka... po co takie pchają się do macierzyństwa, skoro nawet kawałka skóry na klacie dla dziecka nie poświęcą, a co tu mówić o prawdziwych poświęceniach. Jak będziesz ledwo wiązać koniec z końcem to kupisz sobie ciuchy zamiast dac dziecku na książki do szkoły, bo mamusia musi wyglądać? Ja rozumiem, przeciwskazania zdrowotne do karmienia, brak pokarmu, ale skrajny egoizm? nie ma na to usprawiedliwienia.

Gość gość
sztuczne mleko jest rownie zdrowe jak naturalne!

Gość gość
he he no niepowiem ciekawie sie reprezentuja wspułczesne kobiety , ehh wam powini porabac komputer usunacfoceboka fotki niepowinyscie ani jednego komplementu przez rok dostac wtedy zrozumiałybyscie może coś ze życie to nie bycie pieknymchoć faceci to lubia wiadome dbać osiebie trzeba ale nie kosztem dziecka to raz czyli lepiej 10 pompek zrobić przez miesiac i natosamo wyjdzi gdzieś ehh szczerze to was kopnać w d**e powini i byście byly prawdziwymi matkami , dobranoc .

Gość gość
kto tak mówi? koncerny mleczarskie? egoizm jest egoizmem i sztuczne mleko go nie zatuszuje. zamiast sztucznego mleka zróbcie sobie sztuczne cycki po karmieniu. też będzie to samo idiotki.

Gość gość
jak coś sztuczne to nienaturalne ale czego sie można spodziewać po gimbusach na forum wierzacym producentowi który ma głeboko w d***e to czy ktoś bedzie zdrowy czy nie grunt że on wyciagnie z 2000000 mln zł np na rok

Gość gość
no już im tłumaczyłam, że naturalnych przeciwciał matki nic nie zastąpi. Nie mówiąc o aspekcie psychologicznym karmienia, który najwyraźniej macie gdzieś, bo przecież liczy się tylko ciało nie psychika :O Wydaje wam sie, że niemowlę to kukła? że nie czuje? będzie wiedziało na całe życie, że odstawiłyście je na drugi plan ze strachu że was stary kopnie w zad z powodu sflaczałych cycków.

Gość gość
nie siej propagandy autorko!

Gość gość
ten temat założył facet.. ktory leje z waszej "wzorowej" postawy macierzyńskiej. wystarczy nauczyc sie czytac

Gość gość
temat zalozyla stara baba ze sflaczalymi cycami, juz jej obojetne jak wyglada.

Gość gość
zwisy u starej baby to raczej naturalna kolej rzeczy, nie widzę związku z tematem

Gość gość
ehh to nie propaganda ale ludzie weźcie myślcie prubujcie dzialać zmieniać nie lećcie za pustymi słowami inych twórzcie własna droge . niema takiej rzeczy sztucznej by była lepsza od naturalnej poprostu niema

Gość gość
propagandę sieją własnie producenci sztucznego mleka. Każdy ssak w naturze karmi swoje młode własnym mlekiem. Oczywiście tylko człowiek jak zwykle ma z tym problem. Jak do tej pory niestety w niczym nie przechytrzyliśmy natury, co chyba widać po kierunku, w ktorym ten nasz cywilizowany gułag się stacza..

Gość gość
Może ze 100 lat temu naturalny pokarm matki był super pokarmem ale nie dzisiaj. Powietrze którym oddychamy jest zatrute. Nasza żywność zawiera składniki rakotwórcze, woda którą pijemy jest też skażona (chlor lub ammonia lub obydwa związki chemiczne zależnie od tego gdzie kto mieszka) Ileż to dzisiaj dzieci cierpi na astmę, autyzm, problemy natury psychicznej itd...itd..a były karmione piersią! Ja nie karmiłam bo niechciałam i owe "cycki" , parŁ dekad później, mam do dziś. Jędrne i nie obwisłe. Więc zanim ktoś zacznie kogoś szkalować za to że nie karmi piersią, powinien się najpierw dobrze dowiedzieć co je, skąd to jedzenie pochodzi itd. Egzotyczne/cytrusowe owoce są importowane do PL z krajów, gdzie nie stosuje się takich samych standartów jakości, czy stosowaniu specyficznych pestycydów jakich wymaga się od innych krajów cywilizowanego świata. Więc tu nie ma nic do rzeczy czy się karmi cycem, czy mieszanką. Mleko pasteryzowane jest złe i rakotwórcze, ale o tym trzeba przeczytać, spździć czas na sprawdzeniu źródeł, ale komu się chce? najlepiej jest komuś nasrać w koryto nie? Co za cymbały i co za brak wiedzy! Durnora, ciemnota, durnota, ciemnota.