Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość w weekend mama robi nalesniki

dobre ciasto na nalesniki

Polecane posty

Gość w weekend mama robi nalesniki

drogie mamy podajcie przepis-skladniki i proporcje na puszyscte ciasto nalesnikowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
żeby ciasto było puszyste dolewam trochę wody gazowanej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w weekend mama robi nalesniki
ja tez dawalam woede gazowana a napiszesz co jeszcze dajesz i proporcje moje ciasto nie bylo puszyste:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja oddzielam białka i ubijam dodaje na końcu naleśniki są puszyste pomimo że robie je na żytniej mące a wiadomo dużo cięższa od białej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1.5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 jajka cukier, może być też waniliowy dla smaku pół szklanki wody gazowanej. Proporcje można zwiększyć, żeby było więcej ciasta. Przede wszystkim białko ubijamy oddzielnie i ta woda gazowana jest ważna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ta od wody- nie podam Ci proporcji, ponieważ ja dodaję wszystkiego na oko, ale podobna ilość wody, co mleka, o tym ubijaniu osobno też słyszałam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w weekend mama robi nalesniki
dzieki katis🌼 wlasnie o taki dokladny przepis mi chodzilo no to usmaze nalesniki w weekend i dam znac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja daję na oko : mleko , jajko, szczyptę soli, cukru, odrobinę proszku do pieczenia, i mąki tyle, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w weekend mama robi nalesniki
proszek do pieczenia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
proponuje dodac jeszcze troche oleju do ciasta, bedzie delikatne i na patelnie nie trzeba tyle wlewac:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i zadnego proszku !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A dlaczego proszku nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bo jest zbedny :D i niezdrowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mam lepszy szklanka mleka szklanka wody gazowanej 1 jajko lyzczka oleju plus szczypta soli 2 szkl maki. Stary przepis, sprawdzony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I taki sam przepis jest na racuchy. No cóż.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zamiast proszku lepiej dodać trochę sody...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka dzięki temu, ze są 2 jajka są chrupiące i lepsze (jak dla mnie) w smaku. Do tego nic nie dodaję- zawsze mi wychodzą puszyste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ahhh! i łyżkę oleju dodaje i smazę wtedy bez tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w weekend mama robi nalesniki
ja sie pokusze na przepis z woda gazowana i ubije bialka,dodam odrobine oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jakiś czas temu zapomnialam ubic bialka i nie wyszly takie puszyste i faktycznie to jest to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w weekend mama robi nalesniki
ja leze a moj chlop usmazyl nalesniki, ciasto wyszlo pyszne i pulchniutkie dziekuje dziewczyny za rady:) dodalam wody gazowane i ubulam bialka mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie daje sie 2 jajek bo to jak na omlet,1 jajko! w powtórkach perfekcyjnej pani domu było

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie lejcie ojeju na patelnie, jak często robicie to kupcie pędzel do smarowania i wystarczy co drugi naleśnik przesmarować patelnię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja się nie bawie w ubijanie bialek.. i zawsze na oko robie, tak zeby dobrze sie nalewalo na patelnie. 1 jajko, mąka , szczypta soli, łyżka cukru, mleko, woda i łyżka oleju do ciasta - wtedy ciasto sie nie przypala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja wole cienkie i plaskie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jasne, zawsze daje się 1 jajko, bez względu na to czy się robi naleśniki dla 1 osoby czy dla 5. Ruszcie trochę głową zamiast pisac bzdury.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×