Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angorkaaa

Kto ma nadzieje że RATUJ MALUCHY czyli ELBANOWSKA

Polecane posty

Gość angorkaaa

przegra dzisiaj w głosowaniu sejmowym ? nie moge patrzec na te wstretna babe. Dzis sie obrazila na Kużniara, że broni tej reformy.. i na bezczelniaka zasłaniala sie swoja wysoką ciąza: ja sie prosze Pana nie moge denerowac, prosze sie ze mna albo zgodzic albo w********ac".Mniej wiecej w tym stuly prowadzi rozmowy ta baba.

Mam sześciolatka w pierwszej klasie. Jeśli ktoś jest nieprzygotowany na przyjęcie sześciolatków, to nie szkoła i nauczyciele, tylko rodzice. Bo niestety, takiemu sześciolatkowi trzeba poświęcić więcej czasu,żeby załapał pewne rzeczy, ale też jest na tyle bystry, że jak już załapie to leciii :-) Ta kobieta chyba chce się spełniać w polityce, więc start ma niezły. Znalazła by porozumienie z jednym oszołomem, którego racja jest tylko jedna

Gość gość
popieram Elbanowskich

Gość gość
Tylko czekać, aż ona i jej mąż dostaną miejsca na listach wyborczych.

Gość gość
tu nie chodzi o Elbanowskich tylko o nasze dzieci!

Ale ja cały czas nie wiem o co Wam chodzi z tymi dziećmi? Ktoś tam gada,że będą szybciej pracować? Jakie szybciej, my szliśmy do liceum w wieku 15 lat na 4 albo 5 lat czasem. A nasze dzieci do 16 r.ż są w gimnazjum, potem dopiero jest szkoła średnia, więc jakie szybciej?

Gość gość
mają rację, popieram referendum, niech urzędasy zabierają łapy od naszych dzieci

Gość gość
chodzi o to ograniczona kobieta ze nie kazde dziecko w wieku 6 lat jest gotowe EMOCJONALNIE na pojście do szkoły . to ja znam moje dziecko a nie minister który mojego dziecka na oczy nie widział i nie ma prawa mi narzucać takich kwestii!

No masz faktycznie problem, ale nie z tym, że Twoje dziecko jest opóźnione, tylko z tym,że sobie to wmawiasz. Sześciolatek chłonie jak gąbkę całą wiedzę, wszystko go interesuje i chce wiedzieć coraz więcej i więcej...

Gość gość
mogę wtrącic słówko- ty nie rozumiesz,ze do liceum idzie się rok później ale ona trwa rok krócej więc na jedno wychodzi?

Gość gość
Ja uważam, że rodzice powinni mieć wybór. Jeśli chcą posłać dziecko do szkoły w wieku 6 lat ok. Jeśli nie to nie. Ewentualnie w związku z tym, że szkoła zaczyna się od września podzielić to tak jak w niektórych krajach na dzieci urodzone w 1 połowie roku i w 2 połowie roku. Mój starszy syn jest ze stycznia więc poszedłby do szkoły mając 6,5 roku czyli mogę się na to zgodzić. Ale młodszy z grudnia pójdzie mając 5 lat? Masakra!

Gość gość
moja córka teraz poszła jako 7 latka do 1klasym, 7 dzieci w jej klasie to 6 latki, które nawet do sali wejśc nie chca tylko trzymaja matke za noge i rycza i tak patrze na te cyrki i sie zastanawiam, czym sie kierowały te głupie matki pchajac na siłe za wczesnie dziecko do szkoły :o żal tylko tych dzieci. Popieram referendum i na pewno pójde na nie

Gość gość
za granica 6 latki chodza do szkoly i nic im sie nie dzieje, to rodzice maja problem

No u mojego syna jest chłopak, który nawet zdjęcia z klasą sobie nie zrobi a mama siedzi pod klasą cały dzień, bo ucieka i beczy o byle co. Ale ma siedem lat :) Dzieci są różne, nie mówię,że nie, ale ta afera robi się już niezdrowa.

Gość gość
Nie od dziś wiadomo, że im wcześniej zaczyna się edukacje tym lepiej dla przyszłości dziecka. Żydzi już w XVI w. posyłali swoje dzieci do szkoły w wieku 4 lat jakie to przynosi efekty wywnioskujcie już sami

Gość gość
dziecko jest moje a nie rzadowe i to ja mam decydować a nie tusk :O

Gość gość
trzeba byc MEGA debilem zeby porównywac szkoły w Polsce do szkół za granica :O

Gość gość
Na jedno wychodzi ze szkołą średnią baranie. Jak puszczasz dziecko do szkoły w wieku sześciu lat to edukacja trwa tyle samo ale dziecko kończy ją rok wcześniej- a to już jest różnica. Poza tym chodzi głównie o ten rok na początku a nie na końcu. To, ze twoje dziecko (skoro tak twierdzisz) osiągnęło gotowość szkolną nie znaczy, ze wszystkie 6latki ją osiągnęły. Coraz częściej nauczyciele z zerówek sugerują rodzicom, żeby zostawić sześciolatki na drugi rok w zerówce.

Gość gość
moge wtracic slowko, rodzice walczyli o prawo do DECYDOWANIA o losie swoich dzieci, nie pojelas do tej pory? chcesz poslac dziecko w wieku 6 lat-posylaj, super, ale dlaczego ktos kto chce zeby jego dziecko rozpoczelo edukacje w wieku 7 lat ma miec narzucony obowiazek z gory? bo co? bo idiotce szumilasowej i tuskowi sie tak zachcialo???

Gość gość
jesteś nie na czasie. Wniosek o referendum w tej sprawie przed chwilą właśnie upadł! Taki mamy rząd liczący się ze zdaniem ogółu!! Boją się dopuścić NAS do głosu sk......le!!!

Gość gość
A co sie dziwisz. Taki tzad taka demokracja...

Gość gość
OK wyzywamy, bo jesteśmy IGNOROWANI przez TEN właśnie rząd!! Dlatego emocje biorą górę, kochanie!

Gość gość
nie pojmujesz bo jesteś ograniczona

Gość gość
Nie będzie referendum ws. sześciolatków. Burza w Sejmie Re­fe­ren­dum ws. wpro­wa­dze­nia obo­wiąz­ku szkol­ne­go dla sze­ścio­lat­ków się nie od­bę­dzie. Taką de­cy­zję pod­jął wła­śnie Sejm. Za przy­ję­ciem wnio­sku o prze­pro­wa­dze­nie re­fe­ren­dum gło­so­wa­ło 222, prze­ciw­ne­go zda­nia było 232 po­słów. Nikt się nie wstrzy­mał. Wcze­śniej do­szło do go­rą­cej dys­ku­sji. I WIELKA D U P A !!!

Gość gość
Teraz pozostaje już chyba tylko ulica i bojkot!

Gość gość
Polecam dobre podręczniki do psychologii i pedagogiki....a potem wypowiadanie sie w kwestii gotowości szkolnej! Samo chłonięcie wiedzy to nie wszystko! Możliwości fizyczne tzw (duża motoryka, możliwość siedzenia prosto w ławce a nie podpieranie się), emocjonalny rozwój i..."taka bzdura" jak zdolność koncentracji i uwagi, grafomotoryka, koordynacja ręka-oko-ucho (to daje potem pisanie, czytanie!) i...dużo dużo innych spraw.