Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pretty kitty

Nie zapraszają mojego synka na party bo jest mulatem

Polecane posty

Gość Pretty kitty
Widać, że szukasz dziury w całym więc odpuszczę sobie ta rozmowę . To odpowiedz na pytanie dlaczego najlepszy przyjaciel mojego synka mówił mu , że ma niedlugo urodziny i go zaprosi na swoje party a w rezultacie nie zostal zaproszony ? Po urodzinach nadal sie przyjaznią więc jak to zrozumiesz ? Myslisz, że nie było w tym interwencji rodziców tego chłopca ?Więc przestań udawać, że nie wiesz o co mi chodzi

Gość gość
Autorko jesteś przewrażliwiona i sama sie nakrecasz. Jak by twoj syn byl " biały" i nie zostałby zaproszony to tez miałabyś z tym problem ? myślę ze nie .

Gość gość
napisze cos od siebie. Moje dziecko tez nie dostalo zaproszenia na imieniny czy tam urodziny od chlopczyka, o ktorym mi sie wydawalo ze sie lubia. W pierwszej chwili dziwnie mi sie zrobilo, ale za chwile sobie pomyslalam , kurcze przeciez ja nawet jego rodzicow nie znam.

Gość Pretty kitty
Zaprosił samych chłopców i jedną dziewczynke tylko dlatego napisałam pół grupy !!

Gość gość
Widać, że szukasz dziury w całym więc odpuszczę sobie ta rozmowę . To odpowiedz na pytanie dlaczego najlepszy przyjaciel mojego synka mówił mu , że ma niedlugo urodziny i go zaprosi na swoje party a w rezultacie nie zostal zaproszony ? Po urodzinach nadal sie przyjaznią więc jak to zrozumiesz ? Myslisz, że nie było w tym interwencji rodziców tego chłopca ?Więc przestań udawać, że nie wiesz o co mi chodzi xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxskoro sie tak upierasz, to ja napiszę tak. Możliwe że jego rodzice, nie lubią kolorowych. Możliwe że Ciebie nie lubią. Widzisz zanim poplynelaś z fala miłości mogłaś pomysleć o tym jak będzie się czuło dziecko w tym kraju. A tak swoją drogą to przyznaj , że islamiści aż za bardzo panoszą się po Europie.

Gość gość
Autorko a znasz rodziców tego dziecka?, rozmawiacie ze sobą?, czy jest to tylko uprzejma wymiana grzeczności?

Gość Pretty kitty
mój mąż ani syn nie jest islamistą ! Matka mojego męża jest Europejką !

Gość gość
Najlepszy przyjaciel twojego synka???!!! :D Oni mają 5 lat! Jednego dnia się lubią a drugiego nie. To dzieci ... Twój poziom intelektualny widać niewiele ich przewyższa. Twoj syn się nie gniewa a ty robisz aferę. To ty masz problem nie inni doszukujesz się dyskryminacji na siłę. Bo nie zaprosił twojego syna. Może dzień wcześniej się na niego obraził? Nie przyszło ci to do małej głowy? To są dzieci i co 5minut zmieniają zdanie. Wiem o czym pisze,bo jestem wychowawca w klasach 1-3.

Gość gość
Ja mieszkam w Anglii w zeszlym tyg.moj syn mial urodziny no i zaprosil z klasy miedzy innymi 3 azjatyckich dzieci i zadno z nich nie przyszlo,pewnie rodzice bali sie,ze wieprzowinka bede ich czestowac.Wiem ze duza czesc Polakow to rasisci i w ogole zapatrzeni tylko w siebie sa,ale ciemne rasy,ze tak sie wyraze wcale nie sa lepsze z tego co zauwazylam to chyba oni sa najgorszymi rasistami.

Gość gość
zgadzam się w zupełności z postem wyżej. To samo zauważyłam, trzymają się tylko ze soba:))

Gość Pretty kitty
uważasz , że mój syn ze mną nie rozmawia i ja nie wiem kiedy z kim się pokłóci ? Zresztą on z tym chłopcem sie nie kłóci w ogóle i w dniu kiedy zapraszał na urodziny było ok .I dziwi mnie , że jako matka nie wierzysz w dziecięce przyjaznie .No ale nie każde dziecko potrafi mieć przyjaciela więc rozumiem

Gość gość
Autorko a nawet jak go nie zrosili to co z tego ? świat się zawalił? Chyba nie masz większych problemow w zyciu skoro z takiej pierdoły próbujesz na sile wmówić innym ze są rasistami.

Gość gość
Ja mam wrazenie, ze to ty, autorko jestes bardzo roszczeniowa :O Dzieci musza zapraszac twojego syna na party, musza go lubic. Jak nie....to mali rasisci. A dzieci mja prawo kogos nie lubic i rodzice tych dzieci rowniez maja prawo decydowac kogo zapraszaja. Nie tyle o kolor skory chodzi ile o twoja postawe, jak mi sie wydaje. Szczerze powiem, ja tez nie chcialabym zaprosic twojego syna. Wiesz dlaczego? Z malej sprawy, drobnej klotni dzieci (bo tak bywa!) rozdmuchalabys sprawe rasistowska :D Po cholere to komu?

Gość gość
zgadzam sie postem wyzej Jak dla mnie jesteś nawiedzona mamuśka i az strach cokolwiek powiedzieć twojemu dziecku bo zaraz wyzwiesz od rasistów.

Gość Norwegia Norwegia
a jak dla mnie autorka ma racje i nie ma co negować faktow. raz ze się kolegują a dwa zaprosil wszystkich oprócz niego (co innego jakby zaprosil polowe) a tak to nawet jakby go bardzo nie lubil to powinien z grzeczności zaprosić jak zaprasza wszystkich. bez przesady. w*****a mnie wmawianie komus ze to on ma problem jak ewidentnie widać ze go inni maja, ale zamiast przyznać racje to lepiej stwierdzić ze masz urojenia. oczywiście ze sytuacja nie jest normalna i cos jest na rzeczy.

Gość gość
Rekami i nogami podpisuje sie pod Norwegia. Autorko, to okropnie boli kiedy ktos odrzuca nasze dziecko, zwlaszcza kiedy to dziecko NIJAK nie zawinilo. Wkurzaja mnie uprzedzenia, wymysly, domniemania, zanim sie kogos pozna. Taki to kraj. Ja bym pomyslala nad wyprowadzka, ale jednak....ojczyzna to matka, nawet jesli to ku...ale zawsze to nasz kraj. No coz. Jedyne co, to miec cierpliwosc, usmiechac sie jak pluja w twarz i powoli, powoli zawstydzic tych prostaczkow, ktorym przeszkadza mulat (zreszta przeszkadzalby im rowniez ruski, niemiec, czech, angol, cokolwiek). Jesli chcecie tu przetrwac. i trzymac sie blisko z prawdziwymi przyjaciolmi, ktorz WAS znaja i szanuja.

Gość gość
"mój syn przyjazni się z kolegą a ten na urodziny zaprasza pól grupy a mojego syna by nie chciał na swoich urodzinach ?" To sa slowa autorki. Nie tylko jej syn (to biedne ksiazatko ;-)) nie zostal zaproszony. Inaczej mowiac, zaproszenie otrzymalo kilkoro dzieci z grupy. Najwidoczniej mama solenizanta nie chciala zapraszac dziecka autorki. I ja sie nie dziwie. Ja bym rowniez nie zaprosila. I nie chodzi o kolor skory, wlosow, o tusze czy nadzwyczajna urde. Chodzi o matke, ktora z blahego powodu rozpetalaby afere rasistowska :D Ide o zaklad, ze nie raz juz tak bylo, ze drobna sprzeczka dzieci urastala do rozmiarow wojny polsko - nigeryjskiej ;-) Nikt nie potrzebuje takich "atrakcji" we wlasnym domu, na urodzinach wlasnego dziecka. Czytajac ten watek, nie widzialam ani jednego postu autorki, przekonywujacego o tym rasizmie, o ktorym wciaz pokrzykuje. Napisala, ze raz jedna dziewczynka powiedziala do chlopca "czarnuchu" :O Przypuszczam, ze to dzieciak z dolow spolecznych, ktore do dziecka w okularach powie "okularniku", do dziecka o wiekszej wadze "grubasie" itd. Jedna jaskolka wiosny nie czyni, jeden niewychowany dzieciak nie przesadza o rasizmie grupy przedszkolnej :D Mnie sie wciaz narzuca mnostwo jakis pretensji autorki.....o co? Eeehhh, laska z kompleksami chyba i tyle :P

Gość Norwegia Norwegia
a dopatrzylas się inteligentna istota ze grupa sklada się z dxzxiewczynek i chlopcow? i polowa grupy to wszyscy chłopcy? zresztą powiedziała to autorka tematu ze miała to na myśli i ze wszyscy chłopcy byli zaproszeni oprócz jej syna. widzisz roznice teraz? poza tym ona nie zna rodzicow tamtego dzieciaka wiec nijak się to ma do jej charakteru-jakikolwiek charakter może mieć, ne ma tu znaczenia bo rodzice solenizanta nie znaja jej.

Gość goscinak panienka
To jest wlasnie ta mentalnosc Polakow. - poniewaz jestes z facetem innego koloru to jestes nazywana- brudasem, szmata i d****a ktora sie nie szanuje - zaraz musicie wyznawac islam - on ciebie zostawi itp. okropne to nasze polskie myslenie

Gość gość
"a dopatrzylas się inteligentna istota ze grupa sklada się z dxzxiewczynek i chlopcow? i polowa grupy to wszyscy chłopcy? zresztą powiedziała to autorka tematu ze miała to na myśli i ze wszyscy chłopcy byli zaproszeni oprócz jej syna" :D A gdzie autorka pisze, ze polowa grupy to chlopcy i wszyscy chlopcy zostali zaproszeni. ...... "poza tym ona nie zna rodzicow tamtego dzieciaka wiec nijak się to ma do jej charakteru-jakikolwiek charakter może mieć, ne ma tu znaczenia bo rodzice solenizanta nie znaja jej." :D A skad wiesz? Powiedziala ci? Rodzice w przedszkolu sie znaja i dobrze wiedza, ktora z mam to ta z pretensjami, ze jej Macius, Kubus czy Zosienka nie jest traktowana przez innych jak pepek swiata. ..... Nikt nie dyskryminuje jej dziecka! Chlopak nie zostal zaproszony bo widocznie mama solenizanta nie zyczya sobie jego obecnosci (albo obecnosci jego mamuski) w swoim domu. Czy mial na to wplyw kolor skory????? Watpie, bardzo watpie. Autorka ma dosc roszczeniowa postawe i kazda sytuacja, gdzie jej dziecko nie zostaje potraktowane jako bozek, nazywa rasizmem :D Najczesciej o rasizmie krzycza ludzie mali, zakompleksieni i niepewni siebie - z obu stron barykady :P

Gość Norwegia Norwegia
tutaj! detektywie "Zaprosił samych chłopców i jedną dziewczynke tylko dlatego napisałam pół grupy" ze ja rodzice dzieciaka nie znaja tez pisala tylko nie chce mi się czytac od nowa wszystkiego i szukac bo sama nie potrafisz poszukac i wyciagnac wnioskow

Gość elsiee
nie p..dol kochaniutka, provo na 100%. W moim mieście kilka babek ma śniade dzieciaczki i żadnej dyskryminacji nie widać. Maluchy są tak cudne, że aż miło patrzeć. I nikt złamanego słowa nie powie. Mieszkam w Opolskiem.

Gość gość
ja p*****le jacy debile na tym kafe siedzą jesli np. grupa liczy 25 dzieciaków w tym jest 11 chłopców i 14 dziewczynek (tak jest u mojej córki) to jesli zostali zaproszeni wszyscy chłopcy oprócz tego mulatka to jest 10 chłopców plus jedna dziewczynka to daje 11 dzieci dlatego autorka napisała pół grupy

Gość gość
no własnie !! Autorka wyraznie pisała , że zostali zaproszeni sami chłopcy i widocznie chłopcy stanowią połowę grupy np. jest 10 dziewczynek i 10 chłopców ale wy oczywiscie macie zablokowane mózgi i doszukujecie się swoich racji :-O palanty :D

Gość gość
u mojej córki w zerówce był chłopiec co zapraszał całą grupę na swoje urodziny i poszłam z córką na party mimo, że z rodzicami tego dziecka sie nie znałam ba, nawet nie wiedziałam jak wyglądają :D Więc nie opowiadajcie głupot, że zaproszenia na urodziny dostają tylko te dzieci których rodzice sie znają .Bo tak nie jest ! Skoro w przypadku tego mulatka zostali zaproszeni sami chłopcy oprócz tego jednego to nie fair .

Gość gość
przecież takie party to najlepsza okazja by sie blizej poznac z rodzicami . Wiec nawet jak rodzice nie znali sie między sobą to nie usprawiedliwia rasizmu

Gość Norwegia Norwegia
jasne ze ewidentnie to wychodzi. no ale niektórzy nie potrafią samodzielnie myslec i wysuwać wnioskow dlatego nie rozumieją ze polowa grupy i sami chłopcy to zaproszeni wszyscy osobnicy plci męskiej z przedszkola. zbyt trudne dla nich żeby to wydedukować :/, trzeba im cytaty znajdować i tlumaczyc bo inaczej nie pojma :D

Gość gość
Mój syn też zaprasza te dzieci, na które dostaje zgodę w domu :D Na razie to ja płacę za tego typu imprezy i ja wymagam :P I nie zaprosiłabym dziecka takiej matki. Jakby jakieś dziecko wywaliło niechcący lody śmietankowe i ubrudziło jej synusia, to byłby wrzask o rasizm, bo chciałam białasa z jej niuniusia zrobić :D Tak zachowują sie właśnie kolorowi. Lepiej trzymać sie od nich z daleka bo to zakompleksione nacje i wszędzie rasizm widzą. Jak autorka :D

Gość gość
"Zaprosił samych chłopców i jedną dziewczynke tylko dlatego napisałam pół grupy" Ale to nie oznacza WSZYSTKICH chlopcow w grupie :D Samych chlopcow i jedna dziewczynke - grupa urodzinowa. A nawet gdyby zaprosil WSZYSTKICH chlopcow, oprocz jej syna to nadal nie oznacza, ze ten maly zostal pominiety bo jest mulatem. Moze jest wredny? :P Moze agresywny? Moze zaczepia inne dzieci? Moze mama mogla zaprosic okreslona ilosc dzieci i nie starczylo juz miejsca/kasy/checi na jeszcze jedno dziecko. Powodow moze byc tysiace a autorka widzi jeden - rasizm :D Ludzie zakompeksieni zawsze wszedzie widza spiski, knowania i swoje kompleksy :D Dzieciak nie zostal zaproszony na urodziny. Wniosek? Rasizm :D