Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajcie pomysl na dobre ciasto

Polecane posty

Gość gość
najlepsze chyba jakie robiłam (nie licząc tortów w czym się specjalizuje) to miodownik, snickers no i cała masa tart wszystkie przepisy (chyba najbardziej idealne) są na kotlet tv przed tv kropka. Genialny portal! I nie- to nie reklama ;) Po prostu sama korzystam z ich przepisów, bo sa najbardziej wyważone, z najlepszymi proporcjami- rewelacja!

Gość gość
pani walewska pycha

Gość gość
ruujy u hrf un cfhm 7n f8u ndrujbv

Gość gość
boje sie ze mi niewyjdzie ciasto. robie tego chalwowca Najpierw ubilam na sztywno piane dodalam do tego cukier z zoltkami i miksowalam a na koniec maka z budyniem. a w przepisie ze piwnnam dalej ubijac piane z cukrem i zoltkiem.

Gość gość
1 raz robie biszkopt i wyszedcl pyszny. wlasnie stygnie. zaraz zabieram sie za robienie masy.

Gość gość
i ciasto zrobione. wyszlo mi nie wyoskie bo robilam w duzej balsze. Masa jest dobra ale dosc slodka. takze ciasto oceniam na 4+.

Gość gość
Dzisiaj piekłam murzynka ;). Siostra do mnie przyjechała z mężem.

Gość gość
wspomnienie z dzieciństwa, pyszna babka, którą można przekładać dowolnymi kremami, ale i sama w sobie jest doskonała. Ucieramy 400g masła[ja pół na pól z margaryną ]z 6 jajkami i 1,5 szklanki cukru. Dodajemy pól kg mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i olejek rumowy. Pycha, w ustach się rozpływa. Przekładana kremem robi za wyśmienity tort, nie zapomnijmy jednak nieco nawilżyć krążki no i ozdobić warto pięknie. Ciast nie jadam, ale na tę babkę zawsze chętnie się skuszę.

Gość gość
Ja,robiłam chalwowca juz kilka razy i zawsze wszystkim bardzo smakował. Dla mnie to ciasto na 5. (zawsze daje troche mniej cukru do ciasta aby nie bylo zbyt słodkie) Dobry tez jest królewiec oraz rafaello