Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merci31

zaczynam przygodę z CLO

Polecane posty

Gość edka12
Ja zrobilam tak. 24 dc gdy beta wyszla mi tylko 3 wzielam na wieczor 1. Potem sie przerazilam gdy ten lekarz powiedzial ze to nie ciaza. Wtedy nie wzielam a 26dc gdy beta wyniosla 44 a bfzuch nadal bolal bralam po 1 rano i wieczorem i troche mi zelzylo. 29dc poszlam na wizyte bo nie mialam jak wczesniej bo byl wekend a potem 3 kroli. I lekarz powiedzial ze dobrze zrobilam i w szpitalu dawali mi 3 razy dziennie plus 2 razy luteina dopochwowo i teraz dalej tak biore. I brzuch pobolewa ale juz duzo mniej. Teraz boli bo macica sie rozciaga mi mowil ale duphaston podtrzymuje ciaze takze dziala przeciwporonnie.

Gość edka12
Ja po przezyciach z samoistnym poronieniem postanowilam zrobic wszystko byleby utrzymac dzidzie i od razu bralam duphaston jak tylko beta wzrosla a laboratorium powiedzieli ze skoro wzrosla to ciaza. I oplacalo sie. Teraz za tydz wizyta mam nadzieje ze rozwija sie prawidlowo i uslysze serduszko.

Gość gośćtoja
Edka Ty mozesz startowac na ginekologa :) Dzwonilam do lekarki i kazala mi brac duphaston rano i wieczorem po 1 tabletce. Jak radzicie mi isc znowu jutro na bete ?? tylko wtedy bede miec 3 wyniki z calego tygodnia i kazde z innego laboratorium....

gosctoja - jak masz mozliwosc isc na badanie to idz, ja bym tez nie wytrzymala w takiej niepewnosci :) ja juz po szkoleniu, na 20 do lekarza, ciekawa jestem co powie, czy cos uroslo, czy endometrium ok i czy zastrzyk bedzie kazal zrobic :)

Gość gośćtoja
jeszcze jedno pytanie i nie bede was meczyc :)) jak radzicie isc do tego laboratorium co bylam w poniedzialek czy lepiej do innego ?

idz do tego samego, to wartosci beda te same i bedziesz mogla porownac czy ronie czy nie :) inne labolatorium moze miec inna skale

Gość edka12
Gosctoja rob w tym samhm labolatorium wazne to jest to ci nikt nie podwazy wyniku bo kazde ma inne normy i ciezko bedzie ci je porownac najlepiej w tym samym.

Gość gośćtoja
pierwsze robilam w poniedzialek wiec jak pojde jutro to bedzie ok czy wstrzymac sie do czwartku ?

Gość edka12
Tak bo co 2 dzien jest odpowiednio ja robilam tez tak 24 i 26 a ty masz z 30 a jutro z 32 wiec ok no chyba ze masz sile i cierpliwosc czekac do zwartku to lepiej. Ale ja bym zwariowala wiem bo sama mialam pierwszy niejasny wynik i wiem jak fiksowalam zalezy od ciebie.

wrocilam od ginekologa, dzis mam 10dc, pecherzyki 2, male, 10mm i 13 mm, endometrium 9.1, czekamy do soboty, w sobote kolejny monitoring, moze cos z tego wyjdzie :)

Gość beatka26
No wlasnie edka zaczela szczescie to teraz kolej na nas :) Ja dzis 20 dc kusi mnie zeby pojechac na 22dc na progesteron , ale wszyscy odradzaja mi kaza zrobic test w dniu spodziewanej miesiaczki. Umnie bole owulacyjne juz minely jest wporzadku. W pracy niestety wielki natlok pracy nie ma chwili dla siebie i coraz bardziej czuje ze wypalam sie wtym miejscu zyje od weekendu do weekendu:(

Gość gośćtoja
beatka ale przynajmniej nie masz czasu na rozmyslanie :) dzieki pracy. U mnie 32 dc, wczoraj na noc i dzis rano wzielam duphaston i niedlugo jade na bete. Wieczorem i rano mnie brzuch pobolewal a teraz narazie cisza.

Gość sykatynka
Cześć dziewczynki :) Gośćtoja, dawaj znać, jakie wyniki drugiej bety - nie ma mozliwości, aby wyniki były już dziś? :) ale ja też mam przeczucie, że to jednak fasolka :D U mnie 26 dc, już bez dupha, jutro na bank przyjdzie @, jak w zegarku, chociaż brzuch mnie nie boli :) Troszkę mnie zmartwiły te plamienia - ok. 3 dni przed @ się zaczęły - myślicie, że przy clo i dupha to normalne? któraś z was tak może miała?

Gość edka12
Sykatynka a ty robilas bete? Moja kolezanka miala 2 dni plamienie implantacyjne a po 4 dniach test wyszedl pozytywnie.

Gość gość
Do nowego projektu telewizyjnego poświęconego leczeniu niepłodności szukamy par lub osób, które od dłuższego czasu bezskutecznie starają się o dziecko. Projekt, o którym pisze jest serialem dokumentalnym. Szukamy osób/par, które zgodziłyby się współpracować z nami. Chcielibyśmy w rzetelny i sumienny sposób pokazać ludziom w Polsce, z jakimi problemami na co dzień borykają się ludzie starający się o dziecko. Przy naszym projekcie współpracujemy z kliniką, która zajmuje się leczeniem niepłodności. Z naszej strony zobowiązujemy się do sfinansowania osobom, które zdecydują się na współprace z nami, wszystkich wizyt lekarskich, wszystkich potrzebnych badań oraz gdy zajdzie taka potrzeba również sfinansowania zabiegu inseminacji, in vitro lub nawet adopcji komórki rozrodczej lub zarodka. Jeżeli byliby Państwo zainteresowani proszę o kontakt na adres: m.malinowska@tvn.pl

Gość sykatynka
Edka, nie robiłam, jak się @ by nie rozkręciło, to wtedy zrobię, ale raczej nadziei na to dużej nie mam... ja z zasady nie robię testów/bety, ponieważ właśnie @ przychodzi mi zawsze bardzo punktualnie... dopiero przy parodniowym opóźnieniu mogę zacząć coś podejrzewać/mieć nadzieję... ale raczej nie spodziewam się tego w tym miesiącu :)

Gość gośćtoja
zadzwonie po 15 do laboratorium i dowiem sie czy mi podadza juz wyniki...

Hej u mnie 17dc :-) tak ze dam mężowi spokój do piątku hihi bo tak to przez 5 dni było dzień w dzień :-). Sakatynka niewiem ale cos mi się wydaje ze będzie wysyp ciąż:-) beatka ciecz się ze tak dużo pracujesz bo ja pracuje rano a cale popołudnie rozmyślań eh

Gość sykatynka
Dorcia, może będzie, trzymam kciuki :) mnie do tego wysypu nie liczcie :) znam swoje ciało i wiem, że się nie udało :( ale oczywiście się nie poddaję, zaraz zaczynam drugi cykl clo :)

Gość sykatynka
Ja miałam głowę zajętą przez parę dni, właśnie pracą, ale dzisiaj mam trochę z pracą luźniej i niestety zaczynają się do mojego umysłu dobijać wszystkie złe myśli :( może spróbuję je odpędzić porządkami w szafie z ubraniami? muszę zrobić generalne odchudzanie szafy, bo po tym, jak schudłam, większość rzeczy w ogóle nie nadaje się do chodzenia...

Gość gośćtoja
dziewczyny nic nie kumam ... Dzwoniłam do laboratorium i mam wynik 42,9 Sama nie wiem czy to cokolwiek oznacza bo to mieści się w 3 tygodniu od miesiączki a ja już jestem 5 tygodni od @ a wtedy powinnam miec duzo wyzszy wynik .... Co sadzicie na ten temat ?

Czesc dziewczynki :) gosctoja- nie wiem kompletnie co znaczy ten wynik, poszukaj w necie norm i przyrostu hcg, ja trzymam kciuki, żeby znaczylo to ze jestes w ciąży :) ja wlasnie wrocilam z pracy, glowa mnie boli, moze zmiana pogody będzie :)

Gość sykatynka
gośćtoja - przyrost jest... moim zdaniem jest tak, jak pisała edka - miałaś później owulację, więc później zaczęło przyrastać hcg, ale jeśli jest przyrost to chyba.... oznacza to, że.... jesteś w ciąży... tak mi się wydaje, chociaż oczywiście lekarzem nie jestem... kiedy masz następną konsultację z lekarzem?

Gość edka12
Gosctoja. To ciaza skoro rosnie!!! Nie denerwoj sie nie patrz na norm tygodniowe wazne ze prawidlowo wzroslo bo o polowe w ciagu 2 doby czyli rozwija sie prawidlowo! Polrostu miala pozniej owulacje poclo dlatego normy sie nie zgadzaja powiedz o tym pani doktor! Takze gratulacje:)

Gość edka12
Gosctoja. To ciaza skoro rosnie!!! Nie denerwoj sie nie patrz na norm tygodniowe wazne ze prawidlowo wzroslo bo o polowe w ciagu 2 doby czyli rozwija sie prawidlowo! Polrostu miala pozniej owulacje poclo dlatego normy sie nie zgadzaja powiedz o tym pani doktor! Takze gratulacje:)