Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Swyft

Ateiści wytłumaczcie fenomen

Polecane posty

Jakim cudem jest tak, że słońce i księżyc są tak ustawione względem ziemi, że wizualnie mają tą samą wielkość kątową. I jak to jest, że księżyc w swej orbicie wokół ziemi ma taką rotację, że jest ku niej skierowany tylko jedną stroną. Zapraszam wszystkich bardziej, lub mniej światłych, aby się do tego odnieśli :P Ktoś mi powie, że to przypadek. Hmmmm. Ile wynosi prawdopodobieństwo takiego "przypadku", kto mądry, niechaj się odniesie :)

Gość gość
Jedno jest pewne- NAPEWNO NIE JEST TO DZIEŁO BOGA

Gość gość
co to ma wspolnego z bogiem i ateizmem?

Gość jajko na miękko
Na pewno to "NAPEWNO" piszę się osobno.

Gość gość
Chodzi o to,że zbyt wiele przypadków składa się na życie na ziemi.

Czyje zatem? Można zwalić wszystko na liche prawdopodobieństwo, ale kiedy prawdopodobieństwo jest naprawdę mizerne, to znaczy, że coś jest na rzeczy. Jeszcze nikt nie udowodnił nieistnienia Boga. Tymczasem jest masa przesłanek za Jego istnieniem. Podczas zaciemnienia słońca, księżyc zasłania je na styk (ich brzegi się pokrywają). W związku z powyższym, cóż stoi za niewiarą w Boga? Zaburzenie dedukcji, zaburzenie percepcji, a może nieuświadomione złe motywacje? :)

Gość gość
A co ma bóg do tego?

nie jestem astrofizykiem, ale nie wiem czemu mielibyśmy doszukiwać się planu bożego w księżycu.

Gość gość
jaki bog? To sprawka kosmitów, to oni są tzw bogiem

Gość gość
Przecież nie ma dowodów na istnieńie Boga :) on jest tylko w waszych umysłach. Chcecie szkielkiem i okiem udowodnić istnienie Boga ? Hipokryci

Gość gość
Tzw.Boski pierwiastek.

"Czyje zatem? Można zwalić wszystko na liche prawdopodobieństwo, ale kiedy prawdopodobieństwo jest naprawdę mizerne, to znaczy, że coś jest na rzeczy" X W całym wsechświecie jest od c***a planet, więc raczej powoływanie się na niskie prawdopodobieństwo podając za przykład AŻ jedną z tysiąca planetę daleko Ciebie nie zaprowadzi :)

Gość annoyer
Odpowiedzi na swoje pytanie musisz szukac u osob interesujacych sie astronomia i fizyka. Niemniej, niewidzialny czlowiek z 24/7 monitoringiem nie jest tutaj odpowiedzia. Jesli Bog istnieje, co jest bardzo, bardzo malo prawdopodobne to na 100% nie jest to zydowski Jahwe, czy jak on sie tam zwie.

Gość gość
Czemu pytasz o to ateistów ? Naukowców zapytaj oni ci wytłumaczą

Gość gość
gość Przecież nie ma dowodów na istnieńie Boga usmiech.gif on jest tylko w waszych umysłach. Chcecie szkielkiem i okiem udowodnić istnienie Boga ? Hipokryci x Udowodnić?Chodzi o argumenty,które mają zaprzeczyć Jego istnieniu.

Gość Bozon Higgsa
Otrtodoksom wydawało się , że Bozia ma po drugiej stronie Ksieżyca swoją ukrytą przed naszym wścibskim wzrokiem opływającą w złocie melinkę, dlatego radzieccy ateiści wysłali tam sondę Łuna, żeby pokazać im, że tam nic specjalnego nie ma.

Księżyc od dosyć niedawna znajduje się na aktualnej orbicieOczywiście możesz powiedzieć, że to znak od Boga dla ludzi Tylko nie bardzo wiem co miałby oznaczać.Nie wdaje sie w dyskusje o prawdopodobieństwie bo to bez sensu.Wszechświat ma ok 15 mld lat. przy odpowiednio długim czasie wydarzy sie wszystko co ma nawet najmniejsze szansę się zdarzyć.Matematyka

Gość gość
"Głupi, kto z natury nie poznał Boga" Słowa Pisma Świetego.

Gość gość
Podaj mi argumenty zaprzeczające istnieniu krasnoludków :D

Udowodnić można na drodze dedukcyjnej. Metoda szkiełka i oka to metoda empiryczna. Sęk w tym, że nie można udowodnić nieistnienia Boga. Istnienie moim zdaniem można udowodnić, choć zacietrzewione ograniczone umysły tego nie przyjmują. Ale bezsprzecznie jest masa przesłanek stoi za Jego istnieniem. Wystarczy pogrzebać we własnych afektach i oddzielić to co szlachetne, od tego, co nieszlachetne...

Gość gość
Polecam obejrzeć film "pi"z 98 roku.

Gość gość
Albo kosmitów :) Hehhehehehheeh wszechświat jest ponoć nieskończony !

Metoda ludzi religijnych - używaj zawiłych wypowiedzi i nigdy nie podawaj faktów, sprowadzając wszystko do tego, że bóg istnieje, bo oni w to wierzą.

Gość gość
Podaj mi argumenty zaprzeczające istnieniu krasnoludków smiech.gif x Ale się ubawiłam.

Gość gość
A ja wierze ze jest życie gdzieś na innych planetach. Udowodnij mi ze jest inaczejあねの

Gość gość
Czym tak sie ubawiłas ? Co nie podasz argumentów na istnienie czy na nieistnienie krasnoludków?

Gość gość
Swyft, logika się kłania :) Poza tym wiara w Boga nie ma nic wspólnego z udowadnianiem jego istnienia lub nieistnienia. Jest wiarą. Gdyby istnienie w Boga zostało udowodnione, przestałaby to być wiara :)

Nie ma argumentu na nieistnienie krasnoludków. A nawet powiem więcej. U mnie w Hajmacie całkiem ich pełno :D

Gość gość
A ja wierze ze jest życie gdzieś na innych planetach. Udowodnij mi ze jest inaczejあねの x Jest duże prawdopodobieństwo,nie widzę powodu by temu zaprzeczać.

Gość gość
Biblia jest prawdziwą, ale tylko głupcy ateiści biorą ją dosłownie i dlatego mają argumenty. Np. w Księdze Rodzaju (1:29) jest fragment "Bóg dał im doskonały chleb i doskonałe pożywienie" "Oto daje wam wszelką roślinę wydającą nasienie na całej ziemi i wszelkie drzewa, których owoc ma w sobie nasienie: niech będzie dla was pokarmem!" Księga Psalmów:(104:14-15): "Bóg stworzył chleb co wzmacnia serce człowieka" I co się działo: Do XIX wieku ludzie nie mieli nadciśnienia, zawałów bo chleb był produkowany w naturalny tradycyjny sposób ale za to szybko się psuł, od XIX wieku gdy usunięto z chleba witaminę E, lecytynę i kwasy tłuszczowe omega 3, te składniki wzmacniały serce i wpływały na prawidłową regulację krążenia. Codziennie 2600 osób umiera na skutek chorób związanych z sercem! Tak samo jest z nasionami owoców!!! Istotny niedobór witaminy B17 zawartej w pestkach owoców (z upraw ekologicznych), przyczynia się do powstawania procesu nowotworowego w organizmie człowieka, w taki sam sposób jaki kiedyś niedobór witaminy C powodował szkorbut! W aptece nie sprzedają preparatów z zawartością witaminy B17 bo to godzi w interesy największych światowych koncernów farmaceutycznych!