Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To jednak prawda że dzieci z zagraniczymi imionami pochodzą z nizin intelektualn

Polecane posty

Gość gość
a anglicy I niemcy sa duzo bardziej ograniczeni nawet nie wiedza ze istnieje imie Kazik albo Piotrek wczoraj taki jeden dziwil sie ze wszystkie polskie nazwiska koncza sie na ek Jurek, Piotrek, Marek, Darek :-D

Gość gość
imiona

Gość mamanikiizoski
A ja mam Nikolę i Zofię. I teraz nie wiem czy zaliczam się do patologi czy jednak z/w na Zosie już nie ;-) Porażka.

Gość gość
Polacy nie wiedza, istnieje imie mia czy lola. Polacy za to wiedza jak krytykowac innych I chyba to jedyne co potrafia

Gość gość
Nicola to meskie imie czyli Mikolaj Zosia ladne imie miedzynarodowe

Gość jagodowapanienkazgdańska
ni-cola ni-pepsi :-D

Gość gość
Nicola dziala na tej samej zasadzie co wieslawa na przyklad. Wyrzyny spoleczne jednak nie ogarniaja :)

Gość gość
coś w tym jest bo ja też znam z widzenia dzieci z patologi a imiona powalone. Nie wiem ich rodzice chyba tylko tym chca nadrobić .

Gość gość
ja znam marysie ktorej mama jest zaniedbana ,zastraszona pania z nadwaga a tatus jest alkoholikiem.dziewczynka ma siostre zosie ktora zostala poczeta w ramach terapi antyalkoholowej tatusia.niestety tatus postanowil jednak nie zrywac z nalogiem i tyle dzieci go widzialy.chyba jednak nic w tym nie ma ;)

Gość gość
Tak czytam niektóre wypowiedzi tych antypolskich Polek na emigracji i płaczę ze śmiechu!!! :D :D :D No po prostu tak widać, że wy za tą granicą ani języka nie znacie ani z ludźmi nie przebywacie, że aż wali po oczach! Widzicie wszystkie złe cechy u Polaków i tylko bo TYLKO ich rozumiecie! :D Tylko po polsku dobrze się porozumiewacie i tylko z polakami spędzacie czas i tylko polskie fora przeglądacie i w necie czytacie tylko polskie materiały :D i na TEJ TYLKO podstawie stwierdziłyście, że Polacy są ble. Gdybyście znały dobrze język - podkreślam tutaj DOBRZE - to by wam uszy zwiędły od gadki i oceniania tych których uważacie za wzór wszelkich cnót! :D Po pierwsze pojęcia nie macie jakimi są rasistami, ale oczywiście nie powiedzą wam tego w miejscu publicznym ani na pierwszym spotkaniu, tylko musiecie wejść do ich grona i spędzać z nimi dużo czasu. Na blogach i forach oraz komentarzach pod wiadomościami też doskonale to widać! Mało tego, śmieją się nawet z rodaków, którzy mieszkają np w innym regionie kraju i szydzą z ich mowy, akcentów i zwyczajów. :D Ludzie z miast nabijają się z ludzi z prowincji. :D Szydzą z idiotycznych imion typu jak ktoś tu wymienił Lovely czy innych dziwactw tak jak ludzie tutaj! :D Wy po prostu gucio o tym wiecie. Macie net, to czemu się spalacie na polskie forum skoro tak nienawidzicie wszystkiego co polskie?! Idźcie na obce i zobaczycie dokładnie to samo, z tym, że jako obcy na emigracji już na samym wstępie na spalonej pozycji, bo odczujecie niechęć do was i waszego pochodzenia, nawet nie ważne skąd jesteście. Ludzie są wszędzie tacy sami, tylko wy jesteście z tej mniej rozgarniętej warstwy społecznej, żeby to zauważyć. Wasze odpowiedniki w obojętnie jakim kraju zachowują się identycznie :D i piszą/mówią dosłownie to samo z takim samym oburzeniem i podnietą tylko w swoich językach! x PS Do pani, która żyje wśród wielu Kevinów: Zapomniałaś słońce tylko dodać, że ci chłopcy są w bardzo ZAAWANSOWANYM wieku i mają już własne dzieci, a nawet wnuki. :D

Gość gość
bolek

Gość gość
nie wiem czemu, ale imię Nikola ma dla mnie jakiś seksualny wydźwięk

Gość gość
może przez to że w szkole była za moich czasów jedna Nikola - pierwsza która miała chłopaka, pierwsza która się malowała, jej aktywności na naukę już nie starczało niestety

Gość gość
Lolek

Gość gość
"To tak jakby ktoś z innego kraju chełpił się u siebie, że nazwał dziecko Ula, Mirek, Krysia, Tomek, Wanda, Andrzej, Zbychu, Wojtek, Kazik, Tadek, Jola i podobne i uważał się z tego powodu za super nowoczesnego, bo to przecież super imiona z kraju którego oglądał film w tv albo był na wakacjach albo na pracach zarobkowych!!! smiech.gif" v lol dokładnie! o, jak się zgadzam! To przykre, że to, co polskie, nasze, jest uważane za nieżyciowe, niepraktyczne, niemodne... Uważam że taka postawa to jest dopiero zaściankowość. Jestem Polką. Dam dzieciom polskie imiona i nie będę się martwić, że szef międzynarodówki w której syn będzie pracował za 30 lat (hahaha) będzie miał problem jak wymówić imię Przemysław!!!!

Gość gość
Polskie wedlug was takie super :) polskie imiona nadacie ale telefonik w kieszeni, telewizor I samochod to zagraniczny nieprawdaz. Ubrania tez zagraniczne, najlepsze te z lumpeksow bo sa bardziej oryginalne I zagraniczne. Uznajecie za sluszne tylko go co wam odpowiada a nie to co naprawde jest.

Gość gość
kochana. Imię nie jest po to żeby było super super z******te.

Gość gość
moim zdaniem imię jest ważnym nośnikiem pochodzenia, jeśli dziecko jest z Polski, to będzie miało polskie imię, proste

Gość gość
Nadawanie dzieciom imion ulubionych bohaterów seriali albo celebrytów jest co najmniej niedojrzałe. Powie tak każda mądra osoba.

Gość gość
To znaczy imie jest po co? Jakie powinno byc? Nie wyobrazam sobie fax dziecku na imie bozydar czy bozena Dla samej zasady bo jest polskie. Dla mnie imie powinno byc super a czy jest greckie, polskie czy amerykanskie jest mi obojetne

Gość gość
Polacy telefonów i telewizorów nie robią, ale tacy przykładowo Brytyjczycy również, bo to akurat domena innych narodowości. Za to polska branża tzw. tekstylna i "modowa" ma się świetnie, ale widocznie jesteś z tej mniej inteligentnej grupy internautek, skoro tyle tak wiele cię omija, bo nawet tego nie wiesz (nie, nie mam tu ma myśli Wójcików ani Ewy Klucze, tylko marki przy których zagraniczne sieciówki mogą się schować w tyłek słonia) :D

Gość gość
powiedziałam, uważam, że jest ważnym nośnikiem informacji, skąd się pochodzi, tożsamości narodowej Niemcy dają niemieckie imiona Anglicy dają angielskie imiona Francuzi francuskie a Polacy? no sama sobie dokończ

Gość gość
Tekst miesiaca na miare zakompleksionej uzytkowniczki :) mniej inteligentna internautka bo sie na modzie nie zna :D skad wy te pomysly na poprawe humoru bierzecie?

Gość gość
gdzie moda a gdzie inteligencja? to masa na ślepo podąża za modą

Gość gość
Swoją drogą skoro jest Kewinek, Brajanek i Alanek to jakim sposobem nie ma jeszcze Majkelka, Czaka, Stiwa, Dżejmsa i Nika? :D PS Słyszałam za to o rodzeństwie Rodżerze i Dżordżu. Byli bohaterami w jakimś odcinku o adopcjach "Przygarnij mnie" i byli często filmowani z dysfunkcyjnym ojcem, który jak sam podkreślał lubił pić piwo już od dziecka. Pewnie ich nawet pamiętacie. Widziałam też gdzieś imię Amanda i Roksana :D Łałz.

Gość gość
A polacy od dawien dawna polskich imion nie nadaja I wy zapewne tez ich nie macie. Zapominacie, ze to co przyjete jest w polsce jako imie polskie jest imieniem zapozyczonym.

Gość gość
Moja corka ma na imie Roksana I nie wyobrazam sobie innego imienia dla niej :)

Gość gość
no , może i zapożyczonym i przyjętym ale tysiąc lat temu i na pewno nie z amerykańskiego serialu haha

Gość gość
Nie tylko na modzie się nie zna, ale nie wie też gdzie produkuje się elektronikę ani gdzie zlokalizowany jest przemysł motoryzacyjny i jest na tyle nie rozgarnięta, że nie zauważyła, że nie jedni Polacy korzystają z importowanych dóbr, ale jak to na takich przestało, podnieciła się że może po rodakach pojechać, no bo jak inaczej :D