Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TellMeNow

jak odejść po 8 latach związku

Polecane posty

Gość gość
TellMeNow ja również uważam,że powinnaś go zostawić. To nie jest ten jedyny.Wnoszę to wszystko,po tym oczywiście co piszesz o swoim związku.Lepiej zostaw go teraz,bo jak dojrzesz do tej decyzji za 5lat,to będzie Ci trudniej,a podejrzewam,że dojrzejesz,bo już widzisz dużo nieprawidłowości. Każdy się boi rozstać po tylu latach,bo to swojego rodzaju uzależnienie,przywiązanie itp. nie wpędzaj się w lata. p.s. czemu on Ci się wcześniej nie oświadczył?ile on ma laT?

Gość gośccccc
u mnie problem polegal na tym ze on juz chcial slubu i powiedzial albo w prawo albo w lewo albo beirzemy slub albo sie rozchodzimy, no i stalo sie, nie dal mi nawet chwili czasu , mialam ceizki okres moja operacja choroba smierc bliskiej osoba aon sie wypial, jak juz sie otrzasnelam , nie bylo nawet o czym i z kim gadac bo juz byl u innej, tez przegapilam cos w zyciu, ale nie obwiniam tylko siebie o to , o wiele nie prosilam chcialam tylko czasu i wsparcia

Gość gość
9 lat i zgadzam się z Tobą! przeszłam przez to samo ,tylko ,że 7lat związku!

Gość gość
spakowac kofer i wyjsc co za problem.........

Gość TellMeNow
"9 lat i"- widzę że podobnie mam:( jesteśmy w tym samym wieku, nie oswiadczyl sie bo na poczatku ja nie bardzo chciałam, potem on nic nie mowił ja nie cisnęłam, potem kasy nie miał i tak to wygląda. mamy niestety tez spore roznice w sposobie myslenia, pasji itd ale podobo przeciwieństwa się przyciągają? Matko kochana na prawdę tak źle się już dawno nie czułam, jestem w takim strasznym zawieszeniu że szok

Gość 9 lat i
Wiecie co dziewczyny? Na wszytsko jest czas, jesli sie go przegapi to nic juz z tego nie będzie! Jak można chodzić ze sobą po 8-9 lat? To jest chora sytuacja! Sama nie wiem czemu w takiej tkwiłam! Ludzie jak się kochają to idą do rpzodu, chcą po 4 latach ślubu, dzieci, brac kredyt na mieszkanie. A nie stać w miejscu. Ja z moim ex nawet nie mieszkalismy razem, wyobrazacie sobie to?:-( Straciłam na taki psudo zwiazek najlepsze lata, ale nie mam do nikogo pretensji tylko do siebie. PO 30-tce musiałam zacząc wszystko od nowa.

Gość TellMeNow
Gościu- żeby to było takie łatwe spakować sie i wyjść, po 8 latach razem nie jest tak łatwo, znamy się praktycznie na wylot, mamy tych samych znajomych, przyzwyczajenia:(

Gość marianochilli
Czytam....i czytam...Jak widać wszystko wynika z tego,że kobiety po dłuższym czasie się wypalają,potrzebują jakiś kolejnych etapów.Dochodzę do wniosku,iż nie można zwlekać z oświadczynami dłużej niż 3latka,bo potem kobity uciekają :) Dobrze,że ja się swojej już żonie oświadczyłem po 2latach :)

Gość gośccccc
najczesciej zwiazki podobno rozpoadaja sie po 4 i 7 latach i to jets prawda jak widac...

Gość szczeradobóluu
9 lat i dobrze prawisz. zgadzam się z Tobą całkowicie. również mam na koncie taki związek.

Gość TellMeNow
nie chce nic mówić ale my tez nie mieszkamy razem, on nie ma kasy na mieszkanie, nie ma jak wziąć kredytu, wiec pokątem mieszka u mnie z moimi rodzicami wiec wiecie że to życie seksualne podupada... kiedyś mu nie przeszkadzało ale dziś juz nie moze się przy nich skupić... cale szczeście że wyjezdzają na kazde pol tyg na działkę wiec jesteśmy sami, ale od jakiegoś czasu nic się nie dzieje nawet w takie dni...

Gość szczeradobóluu
Dziewczyny ,bo związek się musi rozwijać! 8 lat..razem,co to jest?! ani narzeczenstwo,ani małzeństwo..ile można randkować,chodzić ze sobą?!

Gość 9 lat i
Bo jak mozna czuc się kochana kiedy facet chce z tobą tylko chodzic rpzez 8-10 lat? Nie da sie. I tak naprawdę tracimy do takiego kogs szacunek i miłość z każdym kolejnym dziem. Kiedy on sie orientuje ze my się zaczynamy wycofywac to bach jedzie kupić pierscionek. Ale neistety to nie jest takie proste, bo my juz przestałyśmy kochac i czuc cokolwiek. Ja przyjełam pierscionek ale nie było we mnie żadnych uczuć, żadnej ekscytacji. Przez kolejne miesiące nie odwiedziłam salonu z sukniami slubnymi, ten temet mnie nie interował już. Przegapiliśmy odpowieni moment wiec pierscionek oddałam

Gość TellMeNow
Powiem Wam Kochani moi, że poczekam do tej wizyty u seksuologa w nastepnym tygodniu, niech pojdzie, porozmawia, zdiagnozuje. Zastanawiam sie tez czy nie warto by bylo zebysmy oboje poszli na jakas konsultacje, powiedzieli jak jest i uslyszeli opinię niezaleznej jednosktki, ktora by powiedziala, albo da się uratować albo nie....

Gość gość
Nie jestescie nawet malzenstwem,aby sie ciagac po seksuologach,terapiach itd. juz przed slubem,macie tyle problemow!walczyc na sile?co z tego,ze Ty walczysz?jak on ma to gdzies? a jak napisalas,ze nie mieszkacie razem..to juz w ogole mi opadly rece. nie wiem nad czym Ty sie zastanawiasz??

Gość gość
TellMeNow ile on ma lat?? Ty masz 28lat...8 lat razem..a Ty mieszkasz dalej z rodzicami.. nie uważasz,że coś jest nie tak?

Gość TellMeNow
mamy tyle samo lat, nie powiedziałabym ze mieszkam z rodzicami caly czas, tak jak wspomniałam oni pol tyg są w 2gim domu, ja nie chce nic wynajmowac na razie bo zbieram kasę na coś swojego, a tak wydając na czynsz stracę oszczednosci...

Gość TellMeNow
ja wiem ze to wszystko skomplikowane troche:(

Gość 9 lat i
Nie obraź się autorko ale moim zdaniem nie ma się ochoty na seks kiedy sie juz nie kocha. Ja tez tak miałam ze przez kilka lat było ok ale juz po jakis 6 latach miałam coraz mneijsza ochotę, az do momentu gdy po 7-8 latach uniakałam jego dotyku jak ognia. Po prostu przestawałam go kochac wiec seks rpzestał sie liczyc

Gość TellMeNow
No ja całkowicie rozumiem to!! i gdyby w trakcie naszych rozmów mi to powiedział, że się wypaliło, że już nie kocha i to dlatego zaakceptowałabym to i zrozumiała! problem w tym że on mówi ze kocha straszliwie i nie wie co jest... a ja nie chcę zerwać z facetem nie sprawdzając wszystkiego, a co jak jest chory i ja go zostawię tak sobie nie sprawdzająć tego a potem będę miała wyrzuty ze się tak szybko poddałam?

Gość gośccccc
zachwouje sie nie w porzadku wobec ciebie, mzoe po ptostu boi sie ze nikogo nie znajdzie...

Gość 9 lat i
a nie przyszlo ci do glowy ze on tak mówi bo sie boi? boi sie samotnosci? z tego co piszesz to on jest jednak troche nieudacznikiem wiec moze on wie ze ciezko mu bedzie poderwac inna kobietę. Niestety ale po tylu latach razem jest ogromny strach przed czyms nowym. Sama zbieralam sie do zerwania ponad pół roku.

Gość TellMeNow
ja myślę,ze on ma takie same obawy jak ja:( z jednej strony chciałby z drugiej nie:(

Gość gość
Mysle,ze po prostu twoj facet ma takie same rozterki jak Ty i kłamie,ze Cie kocha...bo tak jak ktoś wyzej napisal,nie ma nikogo innego na oku..napatoczy się inna to odejdzie. To nie normalne,aby mężczyzna odmawiał tyle razy seksu!

Gość 9 lat i
wiesz, mowic to można wszytsko.... przyzwyczajenie to bardzo silne uczucie i strach jest ogromny przed zmianą, mi sie wydaje ze on się boi

Gość gość
Tak,macie rację.On się boi,znajdzie jakąś inną..poczuje się pewniej to odleci. a co Ty myslisz,ze on nie wie o tym,ze ma 28lat..i zostanie starym kawalerem,skoro nie jest w stanie nawet wynajac mieszkania dla swojej wieloletniej partnerki? myslisz,ze tak szybko znajdzie jakas co poleci na życiowego nieudacznika?:D

Gość TellMeNow
też tak myślę że sie boi przyznać, k***a to taka okropna świadomość:( i nawet wróżka mi to powiedziała, ze jego uczucia są nieszczere, ze to przywiązanie...

Gość gośccccc
znam przypadek co poleciała, moj byly nawte nie ma miejsca w domu a ma ponad 27 lat, dwa pokoje w domu siostra z dzieckiem i mama na weekedny szwagier, teraz mieszka chyba u niej(u mnie tez mial zawsze miejsce)... ale autorko prawda jest taka ze jak znajdzie jakas bedzie ktos na oku, to zostawi Cie szybciej niz ty jego...

Gość TellMeNow
On nie jest nieudacznikiem:( po prostu nie wychował się w bogatej rodzinie, nikt go nie popychał, dopiero ja zaczęłam działać dlatego skończył studia nie zarabia najgorzej. Nie sądzę zeby się bał starokawalerstwa- bo jego koledzy tez są sami, poza kilkoma wyjątkami gdzie ostatnio duzo na ślubach byliśmy. Nie chcę faceta oceniać po kasie

Gość gośccccc
ja te znie oceniam po kasie, moj byly zarabial duzo a mimo to pomieszkiwal u mnie katem albo spal z mama na jednym lozko, o czym to swiadczy?