Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odciąganie pokarmu

Polecane posty

Gość gość

Jestem jeszcze przed porodem, ale z mężem już myślimy jak to będzie. W ciągu dnia będę (mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie) karmić piersią. Mąż zaproponował, że abym mogła trochę pospać on będzie karmił dziecko w nocy. Że do 3 w nocy on będzie czuwać nad maluchem. No ale dziecko musi jeść... jakie bedzie lepsze rozwiązanie? - odciągać pokarm i mąż niech karmi butelką (jeśli tak to jak długo ściąga się taki pokarm, jak go później przechowywać, ile może stać, itp) - czy może lepiej żeby mąż podawał mi dziecko do piersi? Widzę, że mąż chce mi pomóc a ja też chcę go zaangażować w zajmowanie się maluszkiem:)

Gość gość
odciąganie jest bez sensu bo zaburzysz produkcję mleka i będziesz mieć zastoje. Szczególnie na początku mleka jest bardzo dużo i będzie ci zalegać Lepiej żeby on ci dziecko przynosił ty nakarmisz a on np ponosi żeby odbiło.

Gość gość
Oczywiście, że lepiej żeby podawał do piersi, moja koleżanka mówiła, że po prostu spali z maleństwem z początku, gdy potrzebowało częstego karmienia

Gość drobna39
Karmiłam piersią dopóki mogłam i miałam mleko, nigdy nie odciągałam pokarmu i chyba to jest najlepsze rozwiązanie.