Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie wykształcenie

Polecane posty

Gość gość
nie ginekologia a ortopedia i traumatologia :)

Gość pyszczek12
przestanice pierdzielic ze mgr jest nic warty. to ludzie sa gowno warci. sa tacy co koncza uczelnie placa za punkty i siedza i nic nie robia potem bo sa zyciowymi nieudacznikami a sa tacy co o wlasnych silach koncza uczelnie i ich zycie zawodowe jest sukcesem. ci co albo nie mogli ukonczyc studiow albo zazdroszcza innym beda pisali ze mgr jest gowno warty. glupota jednak boli co? :)

Gość gość
do pyszczek12 a co jest warty mgr jeśli ma go praktycznie każdy w dodatku nieudacznik, masz racje to ludzie są g... warci, ale tytuł ten już nie ma mocy takiej jak kiedyś. Dawniej 1/10 miał mgr obecnie 9/10, na rozmowach o prace ciężko kogoś wybrać, ale nie z powodu wyksztalcenia lecz doświadczenia zawodowego i innych predyspocycji. Co drugi mi pisze, ze zna jezyki obce, albo podstawy angielskiego, a jak zaczynam rozmowe od zwykłego przedstawienia się to połowa odpada na wstępie!

Gość Ruby on Rails
Pyszczek... Ja miałam naukowe, ciężko pracowałam cały czas a i tak uważam, że tytuł mgr (czy mgr inż.) NIC NIE ZNACZY. Właśnie przez to, że jest dostępny dla każdego. Wystarczy zapłacić, pojęczeć i na trójach jakoś się studia skończy. Nawet na bardzo dobrej uczelni technicznej (w pierwszej trójce w kraju). Tytuł nic nie znaczy, o wiele ważniejsze są umiejętności. Nie powiem, że studia nic mi nie dały bo dały mi bardzo wiele. Ale sam dyplom nie ma dla mnie wartości.

Gość pyszczek12
dyplom moze nie miec wartosci jako papier ale nie nalezy generalizowac i wrzucac do jednego wora takich jak ty i scierwa ktore sie nie chce uczyc i przeslizguje sie nie druga strone barierki a potem jak co do czego przyjdzie to nie umie sie nawet przedstawic. to ludzie nieuki robia zla reklame innym.

Gość pyszczek12
bo jak ja charowalam na studiach, naprawde sie staralam o 5tki a teraz tu wchodze i ludzie krzycza ze to nic nie znaczy to krew mnie zalewa. wiekszosc ma magistra ok, wiekszosc ma tez jezyk i mozg umiejmy oddzielisc ziarno od plew zanim powiemy ze cos jest bez znaczenia.

Gość pyszczek12
har*

Gość gość
średnie techniczne.

Gość Ruby on Rails
No mamy inne podejście po prostu. Pocieszę Cię, że masz umiejętności, że wycisnęłaś z tych studiów ile się da ;) Dla mnie to ma znaczenie. Niestety jak ktoś mi mówi, że jest magistrem to nic mi to nie mówi. Ale po jakiejś chwili rozmowy o studiach, sprawdzeniu umiejętności (ostatnio szukaliśmy współpracownika) od razu widać z kim ma się do czynienia. Także uszy do góry! To co masz w głowie nie traci na znaczeniu ;) Tylko sam tytuł mocno stracił.

Gość gość
jeden worrrr hehehe jest kilka worów tj. wykształcenie podstawowe, zawodowe, techniczne/średnie, inż./licencjat lub mgr, w góre nie będę szła więc nie da się podzielić wora z mgr na tych "super" i "ścierwa" jak to nazwałaś mając niby to wyższe, preztizowe wyksztalcenie.... tytuł to tytuł niezależnie czy masz go ty czy ktoś inny i nie ważne czy się uczy na 5 czy przeslizgyje na 3. przecież na rozmowiek. się chyba nie tłumaczysz, ze ty jako mgr jesteś lepsza od innych mgr'ów

Gość gość
średnie ogolne bez zawodu źle mi i nie źle, nie moge sie zdecydowac.

Gość pyszczek12
mowienie ze "tytul nie ma znaczenia" to dla mnie jak mowienie " wszyscy Polacy sa katolikami po Polak byl Papiezem"

Gość gość
jestem technikiem zrobiłam techniczne bo nie był ze mnie materiał na studenta, a po ogólniaku możesz iść zasilić szeregi w Mcdonalds. poszłam do szkoły policealnej i teraz pracuję jako grafik komputerowy, mam do tego żyłkę. Mam techniczne i robię to co lubię. Polecam szkołę policealną -szybko daje konkretny zawód, można zarobić dość dobrze no i jest dyplom! A egzaminy bardzo proste, ja dostałam 100% z egzaminu. Mniejsze koszty mniej stresu i szybciej zdobyty zawód niż na studiach.

Gość gość
ja mam zawodowe profil fryzjer i jestem zadowolona :)

Gość gość
Pan Profesor Ortopeda :) a może mi Pan powiedzieć czy obwód w biodrach ma znaczenie przy porodzie sn czy raczej chodzi o budowę. I czy powinnam się wybrać do ortopedy aby mieć pewność że dziecko się nie zaklinuje? A i ciekawi mnie czy trafiają do Pana jako traumatologa kobiety po porodzie naturalnym. Pozdrawiam Pana Profesora:)

Gość gość
administratywista :) z licencjatem, studia stopień mgr w trakcie :P

Gość katarzynka rock
wszyscy tu mgr a na proste pytanie nie potrafią dać odpowiedzi !!

Gość gość
magistry z pod psiego ogona, uczyć się nie chciało to został magistrem

Gość a co to ankieta ale
wyższe +aplikacja prokuratorska na ukończeniu:)