Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy lekarz zakłada kartę ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli lekarz widzi pęcherzyk ciążowy,ale np. nie widzi jeszcze zarodka,czy zakłada już kartę ciąży?

Gość gość
tez chcialabym wiedziec, kiedy do lekarza?

Gość gość
U mnie jak lekarz stwierdzi żywa ciąże tzn. Jak zabije serce.

Gość gość
a zlecił wam już pierwsze badania? morfologia i mocz? Ja dostałam kartę ciąży przy pierwszych wynikach...

Gość gość
jakby mi zlecil to nie pytalabym kiedy do lekarza

Gość gość
a byłaś w ogóle u niego? powinnaś się umówić na kolejną wizytę... Nie mówiąc już o tym że jak lekarz stwierdził ciąże to powinien dać skierowanie na badania...

Gość gość
ale ja nie bylam jeszczeeeeee, to nie ja zalozylam temat dolaczylam sie, pytam was kiedy pierwszy raz mam isc, czy jest sens isc tak wczesnie w ogole. jestem w norge tutaj mowia ze przed 10 tygodniem to nie ciaza jeszcze.... nie wiem co robic

Gość ło jezusiu
pierwszy raz bylam na wizycie w 7tyg, nie zalozono mi karty ciąży, pierwsze usg później bylam w szpitalu i w 10 tyg.druga wizyta i zalozona karta ciąży

Gość gość
2 dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam test i wyszły 2 kreski, poszłam do lekarza i 5 tydz ciąży, badania na krew i mocz i w 6 tyg miałam już kartę a 2 dni później wylądowałam w szpitalu i tam kobieta stwierdziła że nie ma zarodka... teraz jestem w 27 tyg :)

Gość gość
jak podejrzewasz ciąże to śmigaj do lekarza bo możesz zrobić coś nie tak i poronisz...

Gość ło jezusiu
hm ja bym poszla wczesnije do lekarza, jeżeli test wyszedł ci, to moim zdaniem warto isc zrobić dopochwowe usg dziecki temu ze wiedziałam tak wcześnie, uratowano moja ciaze a teraz spi obok mnie 1,5 roczny brzadc

Gość gość
wybiore sie..zadzwonie w poniedzialek. ale jakos tak wiem ze tu tej ciazy nie beda ratowac jak nawet cos bedzie nie tak..i ja rozuiem takie podejscie. jestem dobrej mysli, poprostu nie chcialam wyjsc na desperatke co to leci odrazu jak ciaza taka wczesna..a w pracy to kiedy mozna powiedziec ze sie jest w ciazy?

Gość ło jezusiu
wiesz co, ja musiałam powiedzieć od razu bo bylam w szpitalu i trzeba było wypisac L4 na ciaze gdyby nie to to powiedziałabym po 13 tyg.

Gość gość
dzieki :) masz racje bede sie wstrzymywac z ta wiadomoscia :) ale lubie swojego szefa i chcialabym sie podzielic z kolegami w pracy, ehh trudny czas :D pozdrawiam!!

Gość z zielonej dzielnicy
Lekarz założył mi kartę ciąży w 12tygodniu - przy okazji usg genetycznego. A serduszko widział już w 7tc. Po prostu nie zakłada karty w tym potencjalnie niepewnym okresie ciąży. A w tym 12tc nadrobił dane z wcześniejszych wizyt. Myślę, że to ma sens;)

Gość gość
Mi założył po pierwszych badaniach zdaje się, czyli ok. 9-10 tc.

Gość gość
Dziękuje wam za odpowiedzi, widać nie ma co sie spieszyć :)

Gość gość
Ja ze zwgledu na wczesniejsze poronienie bylam u lekarza po leki na podtrzymanie zaraz po pozytywnej becie. Usg w 5 tyg ciazy pierwsze. Karta zalozona w 7/8 tyg i wtedy skierowanie na badania hbs hcv hiv toxo rozyczka cytomegalia grupa krwi morfologia i mocz