Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SzlachetnaPaczkA

Polecane posty

Gość gość
Wśród największych potrzeb rodziny jest kuchenka gazowa, materac antyodleżynowy dla Mateusza oraz maszynka do strzyżenia włosów.

Gdzieś widziałam wśród najważniejszych potrzeb prostownice do włosów ;) Myślę że wiele rodzin będzie miało problem ze znalezieniem frajera, który ufunduje takie zachcianki

Gość ex_debill_znowu_po
napisała któraś te uwagi do organizatorów przedsięwzięcia?

Gość ta akcja to kpina
''Pani Lidia (44 l.) wraz z mężem panem Mirosławem (48 l.) wychowują sześcioro dzieci: Łukasza (23 l.), Rafała (22 l.), Norberta (15 l.), Natalię (11 l.), Justynę (9 l.) i Dawida (4 l.).'' Moim skromnym zdanie to Lukasza i Norbota juz wychowano- na leni:D

Gość gość
nie moge wstawic wlasnej opini

Gość gość
ex_debill_znowu_po "napisała któraś te uwagi do organizatorów przedsięwzięcia?" ////// Owszem, ja :D W zeszlym roku. Dostalam maila, ze wezma pod uwage, przyjrza sie szkoleniu wolontariuszy oraz przekaza moje uwagi na posiedzeniu (nie wiem jakim :D) W tym roku naciagaczy jakby wiecej....

Gość ta akcja to kpina
ja do nich napisalam maila w zeszlym roku bodajze ale bez odezwu:O Chcialam w ogole naglosnic sprawe ale nikt tegho nie zrobi gdyz w akcji maczaja palce znane osoby oraz tvp.

Gość gość
p******ą głupoty

Gość ta akcja to kpina
''Patryk- sanki Krzysztof- maszynka do włosów Justyna- perfum '' :D

Gość ex_debill_znowu_po
bez jaj, dziennikarzy chętnych do znalezienia tematu na aferę na pewno nie brakuje:)

Gość ta akcja to kpina
moze i nie brakuje, ale nie mieszkam w PL wiec wybacz, ze nie latam po redakcjach:D Napisalam do jednej gazety, ale nie chcieli maczac w tym palcow, bo za ta akcja stoja powazni ludzie jak mi napisali. W ogole to zauwazylam, ze w tym roku modna choroba jest depresja oczywiscie zaraz obok niesmiertelnej alergii:D W zeszlym roku krolowala otylosc i nerwica, jeszcze wczesniej choroby ukladu moczowego i nadcisnienie. Co roku nowe choroby:)

Gość gość
"... Napisalam do jednej gazety, ale nie chcieli maczac w tym palcow, bo za ta akcja stoja powazni ludzie jak mi napisali. ..." oto typowy pieprzony kraj, gdzie liczą się tylko pewne osoby bez względu co by nie robili, jak ja nienawidzę tego kraju i nie dam ani złotówki na żadne dobroczynne cele, niech mi teraz ktoś zechce odemne, od razu w ryj dostanie

Gość gość_123
Ależ Wy jesteście denni. Ciśnieniujecie się tu, że o mało zawałów nie podostajecie. Nie chcecie dawać to nie dawajcie - nikt Was nie zmusza. Każdy potrafi czytać i sam zdecyduje czy chce danej rodzinie pomóc czy nie - i nie Wasza to sprawa. Krzyczycie w kółko o patologii, a Wasze wypowiedzi świadczą o tym, że sami nią jesteście - tyle, że umysłową. Bransoletka plastikowa albo książka to są wygórowane prezenty? To co rozumiem, że te dzieci powinny prosić o chusteczki higieniczne co najwyżej. Poza tym to normalne, że pierwsze potrzeby to jedzenie i rachunki, więc zapewne wydatki na sprzęty domowe i tym podobne schodzą na drugi plan - i pewnie dlatego też o to Ci ludzie proszą. Ale dla Was to niezrozumiałe. Zdaje sobie sprawę z tego, że zapewne część z tych rodzin to naciągacze, ale Wy tu robicie taką akcję, że po prostu wstyd. Typowe polaczki...

Gość ta akcja to kpina
widzisz nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. Im mniej ci ludzie maja zachcianek tym wieksze szanse na pomoc, bo poki nie spelnisz wszytskich wymagan pomoc nie mozesz. Dla kogo wiec przykladowo pomozesz? Dla rodziny ktora potrzebuje jedzenia, srodkow czystosci, ubran czy dla rodziny ktora potrzebuje tego co pierwsza plus bransoletki, kolczyki, lodowka, pralka? I oni (mowie o doroslych) zamiast myslec o tym by dostac najpotrzebniejsze rzeczy i spelnic marzenie dziecka o glupiej zabawce to bawia sie w koncert zyczen typu ojciec chce maszynke do golenia, matka perfumy, kolczyki, piekarnik itd i koniec koncow dziecko ani oni nic nie dostana. To jest wlasnie wkurzajace, ich roszczeniowa postawa.

Gość gość
jeśli ktoś prosi o bransoletkę a nie o jedzenie to taki biedny nie jest:P my się śmiejemy z naciągaczy i leni śmierdzących

Gość gość
wiesz sory ale dużo w tym racji to co ja mam 4 dzieci i mąż pracuje dochód przekracza i h**a dostaniemy. Jak zawsze a tu proszę alkoholicy, bezrobotni i w ogóle dostają i to jakie prezenty, jak pralka mi się zepsuła odłożyłam kupiłam nową dzieci do szkoły sami wszystko kupiliśmy ,ubrania na zimę tak samo a przecież 4 to też wielodzietność chociaż po tym co tu czytam to sama już nie wiem masakra.

Gość gość
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486816&page=96 post Drabineczka, dzisiaj, godz. 18,39 Też dość długo byłam wolontariuszką w świetlicy socjoterapeutycznej, ale nie mieliśmy rzecz jasna zajęć z edukacji seksualnej bo okoliczna parafia przestałaby nas wspierać. I koło się zamyka. A dziewczyny tak jak piszesz głupie jak but dokładnie na zasadzie "a jak po seksie zasmarkam kaszlnę i poskaczę na lewej nodze to nie zajdę w ciążę". No ale tutaj już wchodzimy na temat głeboko zakorzenionego kościoła katolickiego w Polsce. Wszak nikt inny jak ukochany papież wszystkich polaków - jedyny słuszny Jan Paweł II krytykował prezerwatywy wysyłane do Afryki

Gość ta akcja to kpina
oto przyklad: ''Prostownica, odtwarzacz MP 3, maszynka do strzyżenia włosów oraz kosmetyki damskie '' Moge kupic jedzenie, ale prostownice mp3? No bez przesady i o to rzeczy prosza dzieci w wieku 16 i 19 lat:O

Gość gość
gość 20,48 - dobrze ci jak narodziłaś tyle dzieci, ja mam jedno bo na więcej nas nie stać

Gość gość
gratulacje, robisz sobie czwórkę dzieci i tylko mąż pracuje? a nie pomyslałas że jakby tak mąż umarł nie daj Boże, to zostaniesz z gołą doopą i czwórką drobiazgu?

Gość gość
ta z 4 dzieci - do pracy, a nie czekasz kiedy mąż przyniesie, myśli sie głową a nie d**ą, niejedna kobieta pracuje chociaż ma męża, myślisz, że wszystkie preacujące kobiety to panienki

Gość gość
nie kumacie kretynki, że Szlachetna paczka to nie zbiórka żywności dla ubogich, tylko prezent na święta, spełnienie marzeń, coś na co by sami sobie nie mogli pozwolić. Jak nie chcecie to nie pomagajcie i darujcie sobie takie komentarze, bo to świadczy o was. Według was tacy biedni ludzie powinno jedynie prosić o chleb i wodę, ewentualnie kostkę mydła, i jeszcze byście pewnie chciały że by was za to po stopach całowali, jakbyscie im to dały.

Gość gość_123
Nie - to Wy nie rozumiecie jednej rzeczy. To jest paczka świąteczna. Taka jest idea akcji. Skoro świąteczna to i z prezentami. I nie piszcie mi tu, że muszę spełnić wszystkie wymagania, bo tak się składa, że dwa lata pod rząd paczkę robiłam. I to na wypasie, bo zaangażowałam w nią znajomych. Każdy coś dorzucił i się udało. Albo się bierze na siebie tę odpowiedzialność, albo się odpuszcza. Owszem jest wiele rodzin, które mają dziwne zachcianki, ale ich szansa na znalezienie darczyńcy jest moim zdaniem mniejsza. I wiecie co? W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby robiąc tę paczkę nie dorzucić prezentów świątecznych dla dzieci. Waszym zdaniem powinnam im dać paczkę makaronu ze wstążeczką? Akurat dzieci winne tu nie są. Ja sama wychowywana byłam przez matkę, której nie interesowała praca i doskonale pamiętam jak się czułam wśród rówieśników, kiedy nie było mnie na nic stać. I to właśnie zmotywowało mnie do zarabiania na siebie, do robienia wszystkiego, żeby nie być taką samą. Tak więc nie mówcie, że te dzieci będą takie same jak rodzice, bo to wcale nie jest takie oczywiste.

Gość gość
no to ja od czwórki nie wiem co będzie na razie walczę z białaczką p********e się od moich dzieci ja się nie użalam ale nie każda wielodzietna rodzina to patole ta od jednego dziecka ja ciebie rozumiem ty nie staraj się zrozumieć mnie i nie życzcie mojemu mężowi śmierci bardzo proszę

Gość gość
Moge kupic jedzenie, ale prostownice mp3? No bez przesady i o to rzeczy prosza dzieci w wieku 16 i 19 lat xxx a o co według ciebie mają prosic dzieci w wieku 16 lat? o coregatabs czy o prezerwatwy?

Gość gość
nikt debilko nie życzy śmierci mężowi, ale róznie w zyciu bywa i kazda mozliwosc trzeba wziac pod uwage. poradzilabyas sobie bez meza z czworka dzieciakow? watpie, ale do robienia to pierwsza.

Gość gość
"gratulacje, robisz sobie czwórkę dzieci i tylko mąż pracuje? a nie pomyslałas że jakby tak mąż umarł nie daj Boże, to zostaniesz z gołą doopą i czwórką drobiazgu?" :D Toz jest jeszcze szlachetna paczka. I jelenie sie znajda :D

Gość gość
20:58]] gość Ty jesteś jakaś nawiedzona .

Gość gość
takie osoby poiwnny się cieszyć z KAŻDEGO prezentu a nie robic koncert życzeń:P a jak sobie coś życzą to niech sobie zapracują na to!!!